VRIJEME PRIPREME: do 15 min
TEŽINA PRIPREME: jednostavno
POTREBNI UREĐAJI: multipraktik
SASTOJCI:
- 150 g sezamovih sjemenki
- 150 g svježih datulja
- 100 g kokos mrvica
- 1 žličica đumbira u prahu
- prstohvat soli
PRIPREMA
Sezamove sjemenke prethodno namočite 8 sati u vodi u koju ste dodali malo soli. Potom isperite i dobro procijedite. Datuljama uklonite koštice. Izmiješajte kokos mrvice, đumbir u prahu i prstohvat soli da se bolje rasporede po smjesi. Datulje izmiksajte u multipraktiku dok ne dobijete ljepljivu pastu. Dodajte sezamove sjemenke i miksajte dok se dobro ne izmiješa. Ubacite kokos mrvice i đumbir u prahu sa soli pa dobro izmiksajte. Četvrtasti, duguljasti kalup za kolače obložite papirom za pečenje. U kalup prebacite smjesu i dobro utisnite pa odložite u hladnjak 30-ak minuta da se rashladi. Izrežite na željene oblike. Čuvajte u hladnjaku do 3 dana, a u zamrzivaču i par tjedana.
SAVJET
Ako nemate svježe datulje, suhe potopite 10-ak minuta u malo mlake vode, da se opuste.
Recept pripremila: Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium.com