www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
29. Srpnja 2019.

Ewan etapni, Egan ukupni pobjednik Tour de France utrke

Ewan etapni, Egan ukupni pobjednik Tour de France utrke
4 fotografija

Debitant na Tour de France utrci, Caleb Ewan, odnio je pobjedu na posljednjoj ovogodišnjoj etapi dok je Egan Bernal na Elizejskim poljanama odnio ukupnu pobjedu!21ab8.jpg (98 KB)

Omar Fraile, prvi u napadu

155 natjecatelja započelo je posljednju etapu ovogodišnjeg izdanja Toura u Rambouilletu. I dok se Egan Bernal, nositelj žute majice prema tradiciji častio šampanjcem peloton je pokrivao prvih 34,4 kilometara etape. Tim Wellens (Lotto-Soudal) i Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) prešli su cote de St-Remy-les-Chevreuse i cote de Chateafuort na prvim mjestima.1d33c.jpg (78 KB)

Ekipa Team Ineos predvodila je peloton po ulasku u Pariz i veliko finale pred najprestižnijim spomenicima i Elizejskim poljanama. Omar Fraile (Astana) i Tom Scully  (EF Education First) bili su pak prva dva natjecatelja koja su pobjegla pelotonu.e9374.jpg (123 KB)

Fraile, Tratnik, Politt i Scully u vodstvu

Jan Tratnik (Bahrain-Merida) i Nils Politt (Katusha-Alpecin) sustigli su ubrzo dvojicu bjegunaca. 40 kilometara do kraja utrke, prednost četvorke u bijegu nikako nije mogla premašiti 20 sekundi obzirom su se sprinterske ekipe dobro organizirale u pelotonu. Tu prije svega mislimo na ekipe Lotto-Soudal, Deceuninck-Quick Step i Jumbo Visma.

eb43b.jpg (94 KB)

Branitelj naslova Geraint Thomas (Team Ineos) probušio je gumu 35 kilometara prije kraja, ali se ubrzo vratio u grupu.

15126.jpg (80 KB)

Fraile, Scully, Politt i Tratnik povećali su svoju prednost na 25 sekundi točno 25 kilometara prije cilja, a 15 kilometara prije cilja naprije su ostali samo Scully i Tratnik. Tratniku se pokušao priključiti njegov ekipni kolega Sonny Colbrelli koji je pokušao pobjeći pelotonu uz pomoć Vincenza Nibalija koji je također bušio gumu. Michael Matthews (Sunweb) također je imaš problema ali se uspio vratiti 5 kilometara prije cilja.c05b8.jpg (81 KB)

Treća etapna pobjeda za Caleba Ewana

Daryl Impey i Julian Alaphilippe, oboje etapni pobjednici, predvodili su peloton 3 kilometra prije cilja, a svoj su doprinos dali i Matteo Trentin i Elia Viviani da bi sprint velike grupe natjecatelja inicirao Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). Nicolo Bonifazio (Total Direct Energie) pronašao je pak prazan prostor i dao gasa ali je u međuvremenu došlo do dvoboja između Dylana Groenewegena i Caleba Ewana. Nizozemac je na lijevoj bio ipak sporiji od Australca na desnoj strani ceste.f5c81.jpg (66 KB)

Posljednji Australac koji je odnio pobjedu na Elizejskim poljanama bio je Robbie McEwen 2002. godine. Posljednji pak debitant koji je odnio pobjedu na istom mjestu bio je Tom Boonen 2004. godine. Posljednji debitant koji je odnio tri etapne pobjede na Touru bio je Peter Sagan 2012. godine.62101.jpg (103 KB)

Da je ovogodišnje izdanje utrke uistinu bilo posebno i da je na kraju pripalo najmlađim natjecateljima potvrđuje i činjenica da je ukupni pobjednik utrke Egan Bernal najmlađi ukupni pobjednik Tour de France utrke ikada!48408.jpg (64 KB)

conti traka.jpg (27 KB)

Photo: TDF 2019

Na vrh