www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
24. Ožujka 2020.

Favero Assioma Duo powermetar

Favero Assioma Duo powermetar
13 fotografija

Prilikom kupovine novog bicikla, uvijek uložimo koju kunu više ne bi li dobili nešto "jači" model, tješeći sami sebe kako ćemo na taj način izbjeći naknadno ulaganju u bolje kočnice, kotače, pogone... assioma_favero53.jpg (205 KB)

Uvijek težimo za nečim boljim, lakšim, ljepšim, a to naravno košta. Ovisno o financijama, apetiti rastu. Imajući na umu dijagnozu od koje bolujemo kada su bicikli u pitanju, ako je novčanik skoro prazan- mijenjaju se trake volana, a maštanja završavaju najčešće na kotačima i mjeračima snage.assioma_favero56.jpg (163 KB)

Rođendan, regres, pokoji prekovremeni sat i skupilo se nešto novca koje hitno treba potrošiti, jer naravno osjećat ćete se bolje i bit ćete brži. Nažalost nije to baš uvijek tako, ali će nam svakako izmamiti osmjeh na lice. Ako ste uštedili 5000 do 10 000 kuna, vjerojatno razmišljate o novim kotačima, cijeloj grupi ili mjeraču snage. U istoj situaciji smo do nedavno bili i mi. Zadani cjenovni rang nudi jako dobre aluminijske kotače, a ukoliko imate sreće naći ćete očuvane polovne i to karbonske. Razlika u samoj vožnji će vam biti itekako vidljiva ukoliko ste imali entry level kotače.assioma_favero58.jpg (198 KB)

Kvalitetnije nabe, ležajevi, manja rotaciona masa... S druge strane, možete dobiti novi powermetar- mjerač snage. Obzirom da cestovni bicikl koristimo kao sredstvo za trening i ulažemo u vlastiti napredak, mi smo se vrlo brzo odlučili uzeti powermetar. Zašto? Kao što smo i prije pisali, powermetar je uređaj, pod pretpostavkom da trenirate planski i znate kako ga koristiti, s kojim ćete najbrže napredovati. Nakon inicijalnog testiranja koje morate napraviti da bi korištenje powermetra imalo smisla, krećete u jednu novu dimenziju treninga. assioma_favero5.jpg (171 KB)

Prosječna brzina, nadmorska visina i ostali parametri koje ste do jučer pratili, sada padaju u drugi plan. Neće vam se dogoditi da ste razočarani treningom ako je prosječna brzina npr. 27 km/h...ukoliko vidite da su vam prosječni wati na zadanoj razini. Znači da ste tiskali jako, a brzina je nešto manja zbog npr. jakog vjetra. Vesele nas brojke i elektronske igračke, pa ćemo svakako uložiti novce u powermetar, pogotovo ako znamo da će se to pozitino odraziti na našu formu.assioma_favero4.jpg (172 KB)

Powermetar smo koristili i prije, tako da imamo jasnu sliku što želimo od novoga, kako bismo izbjegli dječje bolesti s kojima smo se znali susretati. Tražimo pouzdan, da mjeri na obje strane i da je smješten u samim pedalama. Pedale kao powermetar u usporedbi s cijelim pogonom su puno praktičnijejer ih vrlo brzo možete prebaciti na drugi bicikl. Ne moramo ni naglašavati, ali svakako bismo voljeli powermetar kupiti u Hrvatskoj, iz prakse nam se pokazalo da je puno lakše riješiti problem uživo, nego slati i reklamirati van. assioma_favero15.jpg (169 KB)

Naravno, moramo napomenuti da nam se jako teško rastati od novca, pa je i taj dio jako bitan. Jesmo li postavili ljestvicu previsoko i da li se upuštamo u nemoguću misiju? Nakon par minuta surfanja i pretraživanja, odlučujemo se za Favero Assioma Duo. Favero Assioma Duo- pedale, mjeri snagu na obje strane, precizne, pouzdane, dobavljive u Hrvatskoj i u našem cjenovnom rangu! Minutu kasnije kontaktiramo BIKE PARK u Požegi,te u dvije minuta uz kratku priču naručujemo svoju novu igračku.assioma_favero34.jpg (198 KB)

Osim prodaje i servisa bicikala, BIKE PARK jedini u Hrvatskoj ima Assioma Favero powermetre. Palac gore... Favero Electronics prije 30 godina osnovao je Gino Favero. Kompanija se bavi dizajniranjem i proizvodnjom elektroničke sportske opreme. Sva proizvodnja se odvija u Italiji, a tim stručnjaka u suradnji s brojnim trenerima, amaterskim i profesionalnim sportašima, svoje ideje pretvaraju u kvalitetne proizvode. Visoka tehnologija, talijanski dizajn, preciznost i cijena bili su nam dovoljni da se zaljubimo u Favero Assioma Duo.assioma_favero37.jpg (194 KB)

Photo: Biker

Na vrh