www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
09. Studenog 2020.

Giant Talon 29 2 GE

Giant Talon 29 2 GE
21 fotografija

 Stari kralj rekreativne kategorije dolazi u novom ruhu za 2021.

talon_giant_main1.jpg (185 KB)

Jedan od nezaobilaznih bicikala kada se govori o rekreativnoj MTB klasi svakako je Talon u svim svojim inačicama. Od ulaznih modela 3 i 4, pa sve do najopremljenijeg Talona 0 svaki ima svoju publiku i mora ih se uzeti u razmatranje ako se traži dobar omjer uloženo/dobiveno. Pred nama je Talon 29 2 za 2021. godinu, takoreći srednji model u gami, cijene 5.399,99kn ako uračunamo trenutni popust od 10%. talon_giant15.jpg (106 KB)Važno je spomenuti, a dobro je za kupce to što su Taloni dostupni u 29er i 27.5 verzijama kotača, pa će svatko prema vlastitoj želji moći odabrati draži mu promjer.
talon_giant14.jpg (153 KB)Osim zanimljive boje betona novost je i dotjerani okvir koji sada ima nešto spušteni stražnji trokut tj. cijevi gornjih stražnjih krakova, a profinjenija je i obrada što se posebno vidi na gornjoj cijevi okvira koja je sada nešto zaobljenija i manjeg profila. talon_giant22.jpg (109 KB)Okvir odlično izgleda, ali osim toga trebalo bi profitirati i na polju komfora jer ovakav način daje malo više fleksanja na stražnjem kotaču i bolju amortizaciju. Spomenimo još da su konstruktori ostavili mjesta za gume sve do širine od 2.4 inča što će obradovati mnoge sklonije ekstremnijim profilima. Sajle su provedene kroz okvir vrlo pedantno, pa se tu nema što prigovoriti. talon_giant7.jpg (139 KB)Pogled na opremu govori nam da smo u srednjem dijelu rekreativne klase. To nam odaju Alivio i Deore mjenjači s 2x9 stupnjeva prijenosa, solidne Shimanove Mt200 hidraulične kočnice i Suntourova XCT30 vilica s oprugom (100mm), ali i hidrauličnim zaključavanjem te polugicom na volanu. ‘‘Nice touch’’ rekli bi Englezi.
talon_giant4.jpg (91 KB)Volani na Talonu imaju poštenih 780mm širine što je na ovakvoj kompaktnoj 29ki uvijek dobro došlo. Položaj sjedenja  je odlično odmjeren, vozili smo mnogo Talona do sada, a čini nam se da je ovaj najudobniji i uz to vrlo uglađen. talon_giant20.jpg (90 KB)Na većim neravninama nema oštrih udaraca s podloge,  kontrola je odlična, a cijeli paket radi bolje nego smo očekivali. Unatoč rekreativnom pogonskom paketu izmjene stupnjeva su fluidne i dosta brze, a Talon se jedino masom ne može usporediti sa skupljim jurilicama. Kočnice vrlo dobro grizu, ali ponešto zaostaju finom gradacijom snage što im ne zamjeramo i svejedno smatramo da je ovaj Talon jedan od najboljih ulazaka u svijet brdske vožnje. talon_giant1.jpg (153 KB)U kontekstu cijene, pogotovo s navedenim popustom, novi Talon 29 2 GE nema slabih točaka. Vožnja na stazi pokazala je da ponekad ne treba gledati specifikacije već cjelinu i sinergiju komponenti s okvirom.

 

Specifikacije
Okvir:                                             Aluxx
Prednja vilica:              SR Suntour XCT30 29, 100mm
Kočnice:                              Shimano MT200 hidr.  160/160mm
Prednji mjenjač:                           Shimano Alivio
Zadnji mjenjač:                          Shimano Deore 9st.
Ručice mjenjača:                    Shimano Alivio
Pogon:                             Shimano FC-MT101, 22/36
Sjedalo:                                     Giant Custom
Gume:                   Maxxis Rekon Race 29x2.2’’
Obruči:                                   Giant AM 29
Glavčine (nabe):          Giant Tracker Giant Sport QR
Cijena:                                   5.399,99kn  (5.999,99kn puna cijena)
                                                          www.giant.hr             Giant Talon 29 2 GE slika 8

Na vrh