www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
05. Travnja 2023.

HVATAČI VJETRA PONOVNO U SUTIVANU!!!

HVATAČI VJETRA PONOVNO U SUTIVANU!!!
29 fotografija

Spektakularna MTB utrka, “Uvati Vitar”, i ove godine održava se u najboljemu malome mjestu na Jadranu.

Ovogodišnje, šesto izdanje, brdsko-biciklističkog maratona „Uvati Vitar“, sa svojim će se raznolikim sadržajem i s tri već dobro znane „vjetrovite“ staze, Bonacu od 20 km, Vitar od 40 km i najdužu i najizazovniju Buru od 75 km, održati od 26. do 28. svibnja u Sutivanu na otoku Braču. Sve one koji su u mogućnosti uzeti slobodan ponedjeljak, podsjećamo da je u utorak 30.5. službeni praznik i neradni dan što jei dealna prilika za ostati točati noge u moru 2 dana duže.

Biciklisti i Sutivan vole se odavno. Nekadašnji kultni festival pustolovnih i urbanih sportova „Vanka regule“ još je od kraja devedesetih upoznavao stanovnike i posjetitelje malog, mirnog gradića na sjeverozapadnoj strani Brača s raznim modernim i neobičnim sportovima i aktivnostima, pa tako i brdskim biciklizmom. Međusobna privrženost biciklista i Sutivana je postala i službena 2015. od kada gradić postaje „bike friendly“ destinacija koja pruža posebne sadržaje i pogodnosti biciklistima.

Krunski događaj kojim se slavi ovo srdačno prijateljstvo je trodnevna manifestacija „Uvati Vitar“, koja je kroz godine postala mnogo više od same utrke. Tako i ove godine, uz već spomenute „vjetrovite“ staze, sudionike, ali i sve ostale mještane i posjetitelje čekaju brojni sadržaji i događanja, od koncerta grupe Ljetno Kino i druženja uz domaće iće i piće, do sajma i prezentacija biciklističke opreme i bicikala najpoznatijih svjetskih proizvođača. Duh „Vanka regula“ živi i u ovoj utrci, pa za sudjelovanje nije potrebna nikakva licenca, već je, uz želju za nastupom, dovoljno znati - voziti bicikl.

Događaj organiziraju TZ Sutivan, Općina Sutivan i tim magazina Biker, uz snažnu podršku općine i brojnih volontera. Od samih početaka vitar u leđa svojim pokroviteljstvom daju i institucije, prije svih Splitsko-dalmatinska županija i županijska turistička zajednica.

Druženje počinje već u petak 26.5. poslijepodne s otvaranjem prijava i svirkom DJ-a u samoj sutivanskoj luci. Subota 27.5. je natjecateljski dan, kada su na rasporedu utrke na sve tri staze. Uz klasičnu biciklističku kategoriju i ove godine će se održati utrka e-bicikala, koja prolazi srednjom, 40+ km dugom stazom „Vitar“. Ta je staza ujedno doživjela i najveće promjene ove godine, znatno je vozljivija i sa manje visinske razlike.

Gotovo cijela sutivanska luka bit će u znaku bicikla, pa će svi oni koji ne sudjeluju na utrci, moći obići vrlo sadržajan sajam bicikala i biciklističke opreme s brojnim poznatim markama i proizvođačima. Navečer se druženje nastavlja do dugo u noć svečanom večerom, proglašenjem pobjednika te velikim koncertom benda „Ljetno kino“. Prije rasplesavanja umornih nogu, svi koji žele mogu sudjelovati u iznimno bogatoj tomboli.

U nedjelju, 28.5. na programu je najslađa od svih, dječja utrka, kojom završava ovogodišnji, jubilarni 6. „Uvati Vitar“.

Startnine po cijeni od 40 EURA dostupne su na www.uvati-vitar.hr. U cijenu startnine uključeno je:

  • Bogati startni paketi
  • Pik roštiljada te Polidog – hot dog na cilju.
  • Gala večera (pašteta od tune, bračka janjetina…)
  • Koncert grupe "Ljetno Kino",
  • 30% popusta na povratne karte za trajekt!

Prijave i ostale informacije dostupne OVDJE

NAJČITANIJE
UVATI VITAR 2023.
Vijesti

UVATI VITAR 2023.

06. Lipnja 2023.

HVATAČI VJETRA PONOVNO JAŠU Oko 200 biciklista okupilo se na šestom izdanju tradicionalne biciklističke utrke na Braču.

Zašto biciklisti briju noge :)?
Vijesti

Zašto biciklisti briju noge :)?

05. Lipnja 2023.

Teorije su razne, jedna od njih kaže da će na taj način imati manji otpor zraka, što je u početku bilo smiješna pretpostavka dok...

Na vrh