www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
30. Kolovoza 2022.

Inflacija i poskupljenje goriva dovodi nas samo do jednog... bicikliranje!

Inflacija i poskupljenje goriva dovodi nas samo do jednog... bicikliranje!

Više pedaliranja manje tankiranja, to je ono što će nam donijeti sve veća inflacija :).

Ako se sjetite velike recesije koja je Hrvatsku zahvatila 2008. godine, tada je situacija nalikovala na ovo što vidimo danas na policama trgovina. Trošimo više za istu količinu proizvoda.
2008. početak recesije je doveo do velikog skoka u prodaji bicikala kao i onog od prije dvije godine kad smo pušteni s lanca :), iz lockdowna i svi pohrlili po bicikle i u prirodu. Samo da smo vani, samo da promijenimo navike, jer smo spoznali da je život ipak nešto više od posla i gledanja tv-a. Podsvjesno smo znali da je tako, znali smo što trebamo učiniti za sebe, ali trebalo nas je pogurati :). Pandemija nas je itekako pogurala.
Ova inflacija koja se već zavlači na police trgovina biti će, kako prognoziraju, još i gora, neće nam biti baš lako, ali potaknut će nas još jednom da živimo život na velikoj šajbi :) i da uživamo u svakom danu. Razlog više da izađemo na bicikle je i da smanjimo potrošnju goriva i da se krećemo na dva kotača koliko god je to moguće, a uz volju i organizaciju ubrzo ćete shvatiti da je to jednostavnije nego se čini. U početku je komplicirano i zahtjevno, ali ubrzo ćete ući u rutinu i dalje je samo guštanje.
2008. godine su također ljudi mahom kupovali bicikle i prodavali automobile. Kako se hrvatska ekonomija popravljala, tako se opet počelo zanemarivati ono što nas veseli i trčalo se za poslom. Na kraju dana, nije važno koliko smo radili i zaradili već kako smo živjeli i što smo radili. Treba nastojati da u životu radimo ono što volimo, ako ne možemo na poslu, onda barem kad radno vrijeme završi. Mala smo zemlja i posao rijetko možemo birati, ali ostatak dana i vikende možemo iskoristiti tako da nadoknadimo izgubljeno ;).
Cijene i dalje rastu i teško je reći kada će taj trend prestati, ali dok se to događa, važno je da imate bicikl :). Izađite i vozite se kad god možete. Učite i djecu da voze bicikle. Na biciklu baš nikada nismo loše volje, a kad smo loše volje, sjednemo na bicikl i odmah nabacimo osmijeh. Oni koji se voze po kiši i hladnoći, uz prikladnu opremu također imaju osmjeh na licu. Nema lošeg vremena, samo loše opreme, točno je tako.
Činjenica je da će cijene bicikala, dijelova i opreme rasti i dalje, ali će rasti i ponuda koja je za sada i dalje oskudna i tek nekolicina ima nešto za ponuditi. S rastom ponude i izbora, pojavit će se i neki dostupniji modeli pa ćete opet moći uskladiti želje i mogućnosti. Ako imate dobar bicikl koji vas služi i veseli, onda ga održavajte i čuvajte.

NAJČITANIJE
Nosite li kacigu?
Vijesti

Nosite li kacigu?

19. Kolovoza 2022.

Iako je već i zakon jasan tko i kad treba nositi biciklističku kacigu i dalje viđamo veći broj biciklista bez kaciga, pogotovo...

Na vrh