objavio:
12. Srpnja 2018.

KRKA TROPHY 30.9. - maraton zabavan za voziti

KRKA TROPHY 30.9. - maraton zabavan za voziti

U pauzi između dva izdanja Mitas 4 Islands utrke, njen je organizatorski tim odlučio napraviti pomutnju u kokošinjcu, lansirati još jedan MTB događaj uz neke novosti i vidjeti što će se dogoditi...

U suradnji s Nacionalnim parkom Krka i Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije, ovaj put vode nas na Jug, točnije u Drniš, jer se većina ove utrke fokusirane na rekreativne brdske bicikliste koji žele uživati u novim stazama i krajolicima, odvija na vrlo mističnoj Promina planini smještenoj u središtu kopnenog dijela Šibensko-kninske županije. Ova mala, osamljena planina koja se poput otoka izdiže između rijeke Krke i Petrova polja u dužini od 10-ak km i najvišim vrhom od 1149 m, po mnogo čemu je zanimIjiva, a najviše po spektakularnim pogledima i zanimljivim stazicama.IMG_20180330_104156_HDR.jpg (3.16 MB)

MISIJA – ZABAVA NA VOŽNJI

Maraton je uvijek maraton, mora biti uzbrdo i mora biti fizički izazovno, ali se organizator potrudio da povremeno zaboravite na patnju, previsoke otkucaje vašeg srca, premalo treninga ili pak da nagazite do daske i da vam zabava na stazi izmami osmijeh na lice. S obzirom da dobro znaju da su staze, trailovi, planina, makadami, vrhovi i prekrasni vidici do kojih vode mistični putevi stvari koje volite, napravili su četiri različite staze i dužine, četiri staze za svakog rekreativca i biciklista. Po prvi puta uvodi se i All mountain kategorija (AM) za sve koji više vole adrenalinsku vožnju.

4 STAZE, 5 LINIJA

  • 25 km / 255 m uspona
  • 45 km / 950 m uspona (A i B linija)
  • 70 km / 1600 m uspona
  • 30 km / 900 m uspona – All mountain

DSC01059.jpg (10.81 MB)

Juriš na Drniš - Krka trophy 25 najkraća je staza sa 25 km i 255 m visinske razlike koja vodi neposrednom okolicom Drniša uz sami kanjon rijeke Čikole i nekoliko zanimljivih zaseoka, a koju mogu svladati svi biciklisti.

Prominska patrola - Krka trophy 45 staza je dužine 45 km i sa 950 m visinske razlike, a provest će natjecatelje najljepšim dijelovima Promine. Uveden je i novitet, A i B linija spusta, gdje je A linija namijenjena onima koji preferiraju makadamski spust i nisu vični užim stazicama, dok B linija čeka sve koji preferiraju zabavniji spust, spretniji su na biciklu i spremni na avanturu i više prepreka na stazi.

Harambašin bijeg - Krka trophy 75 najdulja je staza od 70 km i 1600 visinske razlike koja vodi preko samog vrha Promine i natrag u Drniš. Organizator je obećao pravi maraton sa nekoliko zanimljivih singletrailova, te alpskim tipom uspona na najviši vrh – strmo i teško. Kažu, čista kombinacija patnje i zabave.

Promina AM (All Mountain) - Krka trophy 75 AM je malo XC, malo enduro... Svojevrsna hibrid staza koja također vodi na Prominu, no zabačenijim dijelom – kozjim stazicama. 30 km i 900 visinske razlike očekuje vas sa puno zanimljivih detalja uzbrdo, a što se spusta tiče, to je najjači vozljivi trail na planini...

"FULL SERVICE" UTRKA

Put u Nirvanu iliti ga u vaše bajkersko stanje apsolutne sreće popločen je malim koracima i cijelim setom usluga na samoj utrci koji organizator nastoji podignuti za još jednu stepenicu, do sada neviđenu na domaćoj MTB sceni. Tako se natjecateljima pruža široki spektar popratnih usluga kako bi im vožnja bila jedina briga (profesionalno mjerenje vremena, bogate zone okrijepe, pranje bicikla, bogata logistika kao i neki noviteti još neviđeni na MTB sceni u HR).

Osim ponuđenih noviteta na samoj utrci događaj će pružiti i bogati program dan prije utrke – testne vožnje, bike expo, druženje uz specijalitete dalmatinske zagore kao i mogućnost posjete NP Krka u varijanti produženog vikenda. Kao mali znak pažnje,  osigurana je i 4 ISLANDS ZONA gdje će se svi oni koji su se ikada prijavili za 4 Islands utrku moći pogostiti craft pivom, famoznim drniškim pršutom i ćakulati o svemu i ničemu za feeling i doživljaj…KRKAFBCOVER-02.png (1.26 MB)

Registracija

Za utrku se možete prijaviti putem linka https://krka-trophy.hr/registracija/

Na vrh