www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
02. Studenog 2023.

Kupujete rukavice?! Evo par savjeta...

Kupujete rukavice?! Evo par savjeta...

Nemojte olako shvaćati odabir bilo kojeg dijela opreme jer ćete na kraju završiti sjedeći pred televizorom dok će se drugi guštati na svojim biciklima.

Uzmemo li u obzir da se biciklističke rukavice troše i da je ih je ovisno o primjeni i načinu korištenja potrebno mijenjati, možemo slobodno reći da smo ih istrošili popriličan broj.

Kada kupujemo nove rukavice, dovodi se u pitanje što uzeti, koji model, koja tkanina, kožne ili ne? Da bi vam malo olakšali odluku, podijelit ćemo s vama neka iskustva pomoću kojih ćete imati neke ozbiljnije smjernice prilikom kupovine.

Kao prvo, obratite pažnju na godišnje doba, nema smisla kupovati zimske rukavice na pomolu sezone. Zimske rukavice nisu sve one koje imaju duge prste. Sezonske rukavice koje ćete nositi za toplih dana također dolaze s dugim prstima, ali znatno tanjeg i prozračnijeg materijala. Tada govorimo o mtb rukavicama. Ovisno gdje se vozite možete odrediti odmah što vam je potrebno.

Kupujete rukavice?! Evo par savjeta... slika 1

Ukoliko ste uglavnom po šumskim dinamičnim stazama preporučujemo duge prste, dok ćete na duže ture i duge uzbrdice uzeti kratke prste s prozračnom tkaninom. Naime, kad ste na divljem terenu, šanse za padanjem su veće pa je stoga važno da zaštite ruke. S dugim prstima ste pokrili dlanove obzirom da su nerijetko izrađeni od kože s dodatnim gel umetcima. Ako se vozite na kraće relacije, onda šavovi i sama izrada rukavice nije presudna, ali ako ćete prevaljivati puno kilometara na vikend vožnjama, onda je svaki detalj važan. Jer, vjerovali ili ne, i loše rukavice uzrukuju bolne žuljeve kao i vožnja bez rukavica. Današnji brdski bicikli dolaze s gripovima koji su dizajnirani da bi ih se držalo s rukavicama kako biste izbjegli žuljeve.

Dakle, ako ne idete na plac s nekim opakim strojem, rukavice su obavezne. Prilikom kupovine rukavica s kratkim prstima za long drive ture predlažemo da u trgovini stavite obje rukavice na ruke te zamolite prodavača da vam izvuče neki bicikl da sjednete i primite volan. Gel umetci na dlanovima ne smiju biti zapreka nesmetanom stiskanju kočnica. Isto tako, loši umetci će vam spriječiti dobar grip na ručkama što je opasno prilikom brze i dinamične dionice.

Kod dugoprstića obratite pažnju na unutarnje šavove koje ne smijete osjećati kad ih navučete na ruke, jer ako ih osjetite, tada računajte da će vam žuljevi izaći nakon dva sata vožnje i to na smiješnim mjestima.

Trnci u dlanovima također znaju biti uzrok loših rukavica kojima se na krivim mjestima nalaze gel umeci, pa će vam osjećaj držanja gripa biti kao da u ruci imate kvrgu koja se nalazi točno ispod dlana.

Kožni dlanovi na rukavicama neka su od rupičaste kože koja diše jer ćete kod znojenja dlanova imati također problem sa žuljevima i pokvarit će vam doživljaj vožnje. Nemojte štedjeti na rukavicama i nećete požaliti.

Nemojte zanemariti sve što smo napomenuli i na dobrom ste tragu da vam rukavice budu užitak, a ne nužni teret. Često se dogodi da odaberete krive rukavice i to se na kraju odrazi na cjelokupnom dojmu. Jedva ćete dočekati da ih skinete.

 

 

 

NAJČITANIJE
Novi Specialized Kenevo SL2
Vijesti

Novi Specialized Kenevo SL2

16. Studenog 2023.

All Mountain zvijer koja je naslijedila gene Endura sada grabi i grize još jače, a ide još dalje. Podešavanja u 6 točaka i...

Specialized Tero X
Vijesti

Specialized Tero X

18. Rujna 2023.

Specialized Tero X Trebaš veću kartu ako voziš Tero X... Da li istraživački duh potiče na inovacije ili inovacije rezultiraju...

Na vrh