www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
22. Srpnja 2020.

Lapierre Edge 3.9 - budget cijena!

Lapierre Edge 3.9 - budget cijena!
14 fotografija

 I u rekreativnoj klasi Lapierre može iznenaditi i šarmirati.

Cijena: 4.274,05 kn (4.499,00kn puna cijena)

Francuzi napadaju! Jedan od pristupačnijih Lapierrea našao se među testnim biciklima u ovom broju. Edge je serija u kojoj se nalazi ukupno 15ak bicikala, redom rekreativnih hardtaila, a ‘‘naš’’ model 3.9 se cijenom nalazi točno u sredini. Na ceduljici piše 4274,05 kuna što znači da očekujemo ipak malo više nego od strogo ulaznog modela s kojim se kreće u svijet brdskog biciklizma. Ono što na prvu vidimo su dopadljivi okvir s interno provedenom sajlom mjenjača, 29er kotači ( na stranicama postoji i model 3.7 sa 27.5 kotačima), Shimanova altus grupa, Suntour XCM vilica sa zaključavanjem...
edge1.jpg (234 KB)Pogled na geometriju otkriva da na tom polju nema previše iznenađenja. Dosta strm kut vilice (69.5°) svrstava ga bliže XC kategoriji dok 73° na cijevi sjedala i nešto dulji stražnji krak (444mm) daju naslutiti da se radi o stabilnom sprinteru  pri većim kadencama. Nekoliko krugova na brdskoj stazi će reći da li smo bili u pravu, a dobro je znati da na raspolaganju imamo Shimanove MT200 hidraulične kočnice - jednostavne, ali učinkovite kada to zatreba. edge12.jpg (146 KB)Lapierre se poslužio trikom iz viših, natjecateljskih klasa kada se radi o gumama. Naprijed je postavljen nešto širi profil (2.25’’) Tough Tom dok je straga Rapid Rob (2.10’’) guma kako bi pružala manji otpor kotrljanju i skupljala manje blata ako se nađete na zahtjevnijem terenu. Cijeli paket je vrlo pristojno složen gledajući kroz prizmu cijene, pa se na opremu u biti nema što prigovoriti.
edge2.jpg (151 KB)Na stazi Edge veselo nabire brzinu i pritom postura podsjeća na neki klasični sportski cross country, ali dodajmo da se radi  o mnogo udobnijem biciklu od onih natjecateljskih. 720mm širok ravni volan i 617mm visok  ‘‘stack’’ čine ga vrlo spretnim i upravljivim dok je tempo sporiji, ali zabava počinje kad se bicikl dobro zavrti. Tada možete uvidjeti sve prednosti velikih kotača i što oni nose. To je otpornost na prepreke, kontrola i stabilnost, koja dolazi s dugim chainstayom, a mrvu ćete izgubiti na ubrzanjima. Masa bicikla od 14.3kg uobičajena je u rekreativnoj klasi i neće biti problem kod neiskusnijih vozača. Oprema će zadovoljiti sve MTB zahtjeve i uz malo opreza trebala bi poslužiti dugi niz godina. edge7.jpg (207 KB)Kočnice dobro grizu u svim uvjetima, a nepristojno bi bilo tražiti nešto finiju modulaciju u ovoj cijeni.
Uzimajući sve u obzir možemo zaključiti kako se i u početnoj klasi Lapierre odlično snašao. Ne nedostaje mu šarma, oprema je na nivou zadatka, a cijena sasvim pristojna. Za ambiciozne rekreativce početnike.

 

Lapierre Edge 3.9 - budget cijena! slika 5

Specifikacije
Okvir:                            Edge 29’’ Supreme Alu
Vilica:                              Suntour XCM Lo 29, 100mm
Kočnice:                              Shimano MT200 hidr.  160/160mm rotori
Prednji mjenjač:              Shimano Altus M2000
Zadnji mjenjač:                   Shimano Altus M2000 9 st.
Ručice mjenjača:                    Shimano EF505
Pogon:                                             40x30x22
Sjedalo:                 XLC by DDK
Gume:        Schwalbe Tough Tom/ Rapid Rob K-Guard 29x2.10/2.25’’
Obruči:                                   Rodi FW 29x19c
Nabe:                                       Shimano TXD505
Težina:                                            14.3kg
Cijena:                         4.274,05 kn (4.499,00kn puna cijena)
                                       www.huni-bike-shop.hr  

NAJČITANIJE
Zašto biciklisti briju noge :)?
Vijesti

Zašto biciklisti briju noge :)?

13. Srpnja 2021.

Teorije su razne, jedna od njih kaže da će na taj način imati manji otpor zraka, što je u početku bilo smiješna pretpostavka dok...

Na vrh