objavio:
20. Veljače 2019.

Le Tour de France i Continental

Le Tour de France i Continental

Continental je postao jedan od pet glavnih partnera najprestižnije cestovne utrke na svijetu Le Tour de France.

Continental je službeni sponzor od 2018. do 2022. godine i upravo je napravio upgrade svog ugovora te postao jedan od glavnih partnera utrke. Ove godine će šest timova voziti na Continental gumama i to očito govori što taj brand znači u biciklističkom svijetu. Šestog srpnja započinje Tour de France u Brusselu i krenut će uz potporu pet velikih partnera LCL, E Leclerc, Krys, Škoda, a od sada i Continentala.Christian Prudhomme at Launch Event 2019_01.jpg (69 KB)

Osim što će time znatno povećati soju zamijećenost kroz medije, ovo je velika stvar za Continental jer što je bolje od spoja najprestižnije biciklističke utrke na svijetu i brenda koji sudjeluje i svojim proizvodom i svojom potporom u njemu.Conti 190212 Tour de France Reifen6073_01.jpg (55 KB)

Ove će godine šest timova (op.a. Sky, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin, Sunweb) loviti svoju pobjedu na high-end Competition Pro Ltd Continentalovim gumama, ručno rađenim u Korbach-u u Njemačkoj baš za tu svrhu. A dodatno će svi vozači službenih vozila tih timova imati na svojim vozilima PremiumContact 6 automobilske gume koje su proizvedene u Francuskoj. Kad govorimo o gumama, Tour De France je Francusko-Njemačka priča. Što još glavni partner znači za Continental? Luk na ciljnoj ravnini će također biti Continentalov, a nagrade pobjednika svake etape će uručiti predstavnici Continentala.Conti 190212 Tour de France Reifen6026_01.jpg (41 KB)

"Vision Zero" strategija Continentala kad su u pitanju nezgode je tema koja će se također promovirati kroz ovogodišnji Tour De France, Continental će iskoristiti priliku kada  je najveći fokus na biciklizam u svijetu da pozove i bicikliste i vozače da posvete više pažnje jedni prema drugima na cesti, da budu obzirniji i to kroz “Sharing the Road” i “Stay Wider of the Rider” kampanje . Također ćete preko Continentalove web stranice moći doći do informacija kako doći do početka i kraja svake etape, sigurno i opušteno. Na terenu će se po prvi puta označiti opasni zavoji te će biti vidljivi u jarko žutoj boji.Conti VIP Shuttle_01.jpg (143 KB)

Jeste li znali da je Continental kroz godine industrije u kojoj sudjeluje od 1892 godine razvio sastav Black Chilli koji je iz biciklističke branše ujedno primijenjen i u auto industriji te se koristi u proizvodnji natjecateljskih guma, vozimo se na jako dobrim gumama.

Photo: Continental

Na vrh