www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
14. Studenog 2022.

Marin Rift Zone 29” 3 //bike review//

Marin Rift Zone 29” 3 //bike review//
33 fotografija

Vozili smo trail bike iz Marin-a. Kad bismo sagledali cijeli paket i prodajnu cijenu, ovaj model naginje u tradicionalni “Value for money” segment u kojem ćete na kraju ipak dobiti više za manje.
Svjetski prepoznat brend koji je svoju proizvodnju započeo davnih dana sada već sa pozamašnim iskustvom nerijetko izbaci neki skriveni dragulj koji se isplati imati.

Rift Zone 29” 3 je trail bike sa 125 mm hoda na okviru te 130 mm hoda prednje suspenzije. Za koju godinu će ovaj hod biti čisti cross country model kako se sve odvija u svijetu proizvođača. Svi bicikli postaju agresivniji i naginju onoj sljedećoj klasi. Više hoda, agresivnije gume, širi volani i naravno geometrije sa manjim kutem prednje vilice, većeg dosega te nižeg bb-a.

Aluminijski okvir sa MultiTrac vješanjem stražnje vilice te suspenzije na okviru nudi odlične performanse. RFZ se na usponu doima dosta sposoban i relativno krut za deklarirani hod prednje i stražnje suspenzije te je kao takav dobar penjački model. Sa nešto dužim dosegom pozicija sjedanja lagano naginje na cross country modele dok su kut vilice i cijevi sjedala zadužene da onaj dio geometrije koji ga čini brzim i stabilnim na spustu. Zbog većeg dosega i nižeg bb-a odlično je balansiran u odnosu na podlogu i trakcija kotača je zaista impresivna. Da bi negdje zasjao, svako model ima i svoje slabije strane, tako je Rift Zone nešto manje agilan na uskim i brzim segmentima koji obiluju oštrim zavojima, a to, iako nekima nedostatak, dodaje stabilnost i mirnoću kod upravljanja.

Marzocchi Bomber Z2 29”, danas rijedak i poznat brend na biciklima kod nas, ali ova vilica je za cijenu bicikla i više nego primjerena te je pokazala dobre odlike za 130 mm hoda. Relativno uglađena sa brzim reakcijama na oštrom i grubom terenu zadržala je prednji kotač na podlozi te će odraditi posao na terenu iznad očekivanja.

Fox Float DPS, Performance Series stražnja suspenzija dokazuje da se vodilo računa o komponentama suspenzije iako ovaj cjenovni rang kod većine brendova ne nudi tu klasu. Ovdje ste svakako na dobitku. Poznati model koji dobro podešen u praksi pokazuje uvijek odlične rezultate na trail modelima.

Shimano SLX stražnji mjenjač te SLX ručica mjenjača i 1x12 pogonska grupa je sve što vam treba na trail biciklu u 2022. SLX radi očekivano, uglađeno, precizno i brzo. Rotori 203mm naprijed te 180mm straga u kombinaciji sa Shimano MT420 četveroklipnim čeljustima pruža finu modulaciju kočenja. Iako serija kočionih komponenti koja ne prati ostatak grupe, pokazale su poprilično zadovoljavajuće rezultate. Kako je ponuda Shimana općenito oskudna u svijetu, tako se na nove bicikle stavlja sve što se nađe na lageru. Ovaj model bi mogao imati i nešto bolje kočione komponente, ali tada bi vjerojatno i cijena bila veća jer već sve navedeno je teško naći na biciklu ovog cjenovnog ranga. Ručice kočnica su nešto duže i malo nezgrapnog dizajna, ali i dalje se može kočiti s jednim prstom i modulirati silu kočenja precizno i brzo.

Podesiva cijev sjedala u svi bužiri prevedeni kroz okvir na ovim modelima danas su već pod “must have”. Sami dizajn bicikla te boje su upgrade u odnosu na prošlogodišnji model koji se prodavao kod nas k´o mećava :D. Otišao je prije nego je došao. Ovaj je trenutno dostupan u TČT trgovinama i ako ste u potrazi za trail modelom i želite dobru cijenu, ovo je svakako odličan izbor.

NAJČITANIJE
Novi Specialized Kenevo SL2
Vijesti

Novi Specialized Kenevo SL2

16. Studenog 2023.

All Mountain zvijer koja je naslijedila gene Endura sada grabi i grize još jače, a ide još dalje. Podešavanja u 6 točaka i...

Specialized Tero X
Vijesti

Specialized Tero X

18. Rujna 2023.

Specialized Tero X Trebaš veću kartu ako voziš Tero X... Da li istraživački duh potiče na inovacije ili inovacije rezultiraju...

Na vrh