www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
19. Svibnja 2020.

Marin Team Marin

Marin Team Marin

Marinova ulaznica u svijet XC trkača upravo je postala još pristupačnija

MarinTeamMarin_1.jpg (365 KB)I Marin konja za trku ima! Proizvođači se nadmeću u nastojanjima tko će više ‘‘pomaknuti’’ natjecateljski koncept XC bicikla u rekreativnu cjenovnu klasu, a da on bude dovoljno izdržljiv i kvalitetan. Team Marin se već dokazao na lokalnim utrkama u SAD u ligi mladih vozača koje se vozi na ovom biciklu. MarinTeamMarin_2.jpg (197 KB)Radi se o 29ki s okvirom serije 3 (alu 6061), koja se odlikuje vitkim cijevima i nedostatkom stražnjeg mosta (Fastback) u svrhu boljeg odvođenja blata, prihvata većih guma i nešto više komfora na duljim vožnjama.  Govori se da je u dizajnu čak pomogao MTB veteran Joe Murray pokojim savjetom!?
MarinTeamMarin_3.jpg (206 KB)Rock Shox Judy Silver vilica je standardna u ovoj klasi, a Marin je ponudio Sramovu NX 11-stupanjsku mehaniku i dosta opreme iz vlastite produkcije kako bi cijenu približio širim masama. Ona trenutno iznosi 6.825,00kn (9.750,00kn puna cijena) što je prava senzacija u svijetu ulaznih XC trkača.
MarinTeamMarin_9.jpg (154 KB)Geometrija otkriva za 29ku uobičajene dimenzije cijevi i međuosovinski razmak s nešto otvorenijim kutem vilice (69°) i sa 75° na cijevi sjedala. Stražnji krak je nešto kraći od konkurenata, a vidjet ćemo kako će se u ovoj postavci to odraziti na performanse. Test je odrađen na Sljemenu, zagrebačkom gorju koje pruža širok raspon staza i gdje bi Team Marin morao moći odraditi većinu zadataka svojstvenih za cross country.
MarinTeamMarin_13.jpg (129 KB)Kokpit je svojstven za ovaj kalifornijski brend s čak 780mm širokim volanom (4° povišenje) što daje naslutiti da se odstupa od čvrstih XC uvjerenja i nekih standarda, ali s druge strane olakšava upravljanje na većim neravninama i nagibima. U vožnji bicikl pokazuje dosta mirnu narav i reakcije. Kut vilice u suradnji s 29er kotačima dosta ‘‘pegla’’ sitne neravnine i udarce, a skloniji je i nizbrdicama od strogih XC kuteva. Tako je njegov krug djelovanja ponešto proširen na trail područje iako je u XC-u na domaćem terenu. MarinTeamMarin_4.jpg (147 KB) Odlična osobina je što niti nakon višesatnog pedaliranja nismo osjetili zamor ili zasićenje što će razveseliti maratonce. Sramove mjenjače smjestili bismo u rang Shimanovog Deorea po solidnom osjećaju i preciznosti što je potpuno zadovoljavajuće baš poput kočnica koje traže malo čvršću ruku. Iako su nas dobro služile Vee gume bismo ipak prilagodili nekim prema našim potrebama prvom nadogradnjom. Bicikl je također opremljen instalacijom za dropper cijev sjedala ako se za to ukaže potreba. Za kraj možemo reći da opravdano nosi tako ozbiljno ime, a tu je i top cijena.

 

Specifikacije
Okvir:                                       6061 Alu
Prednja vilica:   RockShox Judy Silver TK, 100mm, 110x15mm Boost, Maxle Stealth
Kočnice:                               Shimano MT400 hidr.  160/160mm rotori
Prednji mjenjač:                                     -         
Zadnji mjenjač:                              Sram NX 11 st.
Ručice mjenjača:                    Sram NX
Pogon:                                   Marin Forged Alloy 32T
Sjedalo:                   Marin Speed Concept
Gume:                           Vee Tire Co, Crown Gem 29x2.3”
Obruči:                                  Marin Aluminum Double Wall
Glavčine (nabe):                       Marin Alloy 15x110/12x148
Cijena:                                      6.825,00kn (sniženo s 9.750kn)
                                                    www.tct-author.hr

 

Geometrija

A Kut vilice            69°    
B Međuosovinski razmak        1135mm
C Dužina cijevi sjedala M veličina okvira    431mm
D Kut cijevi sjedala        75°
E Efektivna duljina gornje cijevi        604mm
f Dužina chainstay-a        435 mm
       
NAJČITANIJE
Zašto biciklisti briju noge :)?
Vijesti

Zašto biciklisti briju noge :)?

13. Srpnja 2021.

Teorije su razne, jedna od njih kaže da će na taj način imati manji otpor zraka, što je u početku bilo smiješna pretpostavka dok...

Na vrh