www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
27. Srpnja 2020.

Maxxis Rambler - hvaljena gravel guma

Maxxis Rambler - hvaljena gravel guma
8 fotografija

700×40 TR EXO Skinwall 60F  // Gravel guma sa stilom i odlikama ;)

Ako ste Gravel fan i vaš bicikl treba nove šlape, onda će vas zanimati ovaj tekst ;). Testirali smo Rambler gravel gumu iz Maxxis-a. Kakva se pokazala?
rambler1.jpg (177 KB)Testirali smo gumu na par terena i naši dojmovi su dobri uz par sitnih zamjerka koje ne bi trebale znatno utjecati na odluku.
Ovaj model dolazi u skinwall varijanti koja se nama nekako više sviđa jer ljepše pristaje na bajk ;). Konkretan model odlikuje EXO zaštita bočnica od punktura. Jako gusto tkanje koje iako izrazito lagano daje čvrstoću i otpornost gumi, a da pritom ne mijenja vozne karakteristike i udobnost same gume. Dok nitko nije gledao, dali smo si truda i nagazili gume do krajnjih granica :), na izrazito neprikladnom i zahtjevnom terenu za relativno oštrim kamenjem, grubim šljunkom i iznenadnim korijenjem. Na nešto nižem tlaku ove Tubeless gravel gume su se pokazale kao jako žilava tvorevina gume i ostalih sastojaka. rambler3.jpg (119 KB)Nije posustala, nije bilo ni snake bite-a, nije bilo poderanih bočnica i odvaljenih čepova :). Iako mali, ovi čepovi grizu poprilično dobro na ravnim komadima uzbrdo kod pedaliranja i nizbrdo kod kočenja. U zavojima nešto manji bočni čepovi grizu, ali osjetno manje kad se ulazi žestoko u zavoje, pogotovo na suhom i tvrdom makadamu. Ne stvara nelagodu od potpunog proklizavanja, ali svakako je guma na koju se treba naučiti. Kako smo se zanijeli sa testiranjem, tako ove gume uspoređujemo sa Xc gumama sličnog segmenta što se ne može uspoređivati, ali to vam samo govori koliko zapravo ova guma ima gripa :). U samoj sredini gazne površine čepovi su gušći kako bi se smanjio otpor pri kotrljanju. Na makadamu eje guma brza ko vjetar dok na cesti pokazuje znakove negodovanja, nešto sporija, ali i dalje zadovoljava naša očekivanja. Mješavina dvaju spojeva je umiješana u gaznu površinu gume kako bi osigurala trakciju i trajnost. Za trakciju znamo, za trajnost ćemo vidjeti ;).
rambler4.jpg (125 KB)Na mokrom se pokazuje kao odličan primjerak gravel gume, dobro grebe na usponima i ne pokazuje znake popuštanja. Mokro korijenje nije bio problem, tek kad smo došli u nešto dublje blato, tu smo se malo snalazili, ali tu se snalazimo i sa ostalim gumama, pa nas ni ove nisu razočarale :). rambler7.jpg (99 KB)472 grama  na vagi pa puta dva je težina ove dvije gume. Neće znatno podignuti ukupnu masu na vagi pogotovo ako je stavljeno tubeless mlijeko. Vozili smo na 58 psi tlaku gdje su se pokazale ugodne i relativno mekane, možda za žilave i jake vožnje te grube terene bi trebalo dići tlak još malo. Sve u svemu, palac gore, gume su odlične.

NAJČITANIJE
Zašto biciklisti briju noge :)?
Vijesti

Zašto biciklisti briju noge :)?

13. Srpnja 2021.

Teorije su razne, jedna od njih kaže da će na taj način imati manji otpor zraka, što je u početku bilo smiješna pretpostavka dok...

Na vrh