www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
30. Travnja 2021.

MTB hardtail Merida BIG.NINE 60-2x

MTB hardtail Merida BIG.NINE 60-2x

Jedan od brendova koji bi s obzirom na kvalitetu i širinu ponude trebao biti prisutniji na domaćim stazama i cestama ima jedan svakako interesantan mtb model.

U  oko nam je upao rekreativni bicikl Big Nine 60, koji cijenom od 5999 kuna spada u samu sredinu ponude MTB bicikala za slobodno vrijeme. Big Nine označava seriju okvira prilagođenih 29er kotačima dok je 60 oznaka modela, a 2x sinonim za pogon s dva zupčanika. Na službenim stranicama nalazimo zanimljivu brončanu boju okvira dok je u ponudi Markoprojekta nešto smirenija antracit varijanta. Možemo reći da je okvir jednostavnih, čistih linija bez da se pokušalo neobičnim oblicima dobiti na atraktivnosti. Vrlo zakošena gornja cijev i mali stražnji trokut dovoljno su zanimljivi da tvore dopadljivu vizuru uz velike 29er kotače. Čistoći doprinose i sajle skladno provedene kroz okvir.
Merida Big Nine.jpg (452 KB)Sljedeće što dolazi je promatranje komponenti kako bismo utvrdili domete bicikla na brdskim stazama. S prednje strane imamo početnu, ali kvalitetnu RockShox Judy vilicu s 100mm hoda. Biti će  više nego dovoljna suspenzija za rekreaciju, ali i nešto sporta ako poželite malo požestiti pristup. Shimanova mehanika u vidu Altus komponenti nudi 9 stupnjeva prijenosa što u kombinaciji s dva pogonska zupčanika nudi ukupno 18 stupnjeva. Prošlo je vrijeme kada smo gledali da imamo što više prijenosnih omjera, a bitnije nam je da su oni u omjeru dobro raspoređeni. Kočit ćemo Shimanovom hidraulikom MT200, koja raspolaže sa 160mm rotorima dok je Merida ponudila kotače iz vlastite kuće - CC obruče i K1080 gume.

Dobro odmjeren napredniji rekreativni mtb koji će svoje mjesto naći među onima koji se nešto aktivnije bave ovim sportom. Masa bicikla od 13.9kg očekivana je u ovom razredu i može se s vremenom dotjerati ako vam je to cilj. Odlična baza u vidu okvira je tu, a dokle god ste u domeni rekreacije ne trebate ništa više. Geometrija je univerzalna (kutevi 70/73°), pa nije za isključiti da to može biti i svakodnevno prijevozno sredstvo.

Specifikacije
 29’’ Mat Alu TFS3/ Rock Shox Judy TK vilica/ 100mm hod/  9x135mm/ Shimano Altus mjenjač/ Altus ručice/ 2x9 stupnjeva/ Shimano MT200 kočnice /160mm rotori/ Shimano MT101-2 36-22 pogon / Merida CC obruči/  Merida K1080 29x2.2”gume/ Merida Sport Comfort sjedal0/ 13.9kg/  5.999,00kn/ www. markoprojekt.com

NAJČITANIJE
Na vrh