www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
03. Prosinca 2019.

Na testu Leatherman Signal

Na testu Leatherman Signal

Leatherman ne treba previše predstavljati. Radi se o najpopularnijem multi-alatu koji je uvijek dobro imati uz sebe, a pogotovo kada se nađeš u nekoj nezgodnoj situaciji.

Ovisno o potrebi, ovaj se multi-alat može naći u svim mogućim veličinama i sa raznim vrstama alata koji su prilagođeni svakoj situaciji. Jedna od takvih su svakako outdoor aktivnosti i kampiranje. Ovisno kako si opremljen, šuma ti može biti najveći prijatelj, ali i najljući neprijatelj.1.jpg (253 KB)

Da se to ne bi dogodilo i da ti i šuma ostanete u dobrim odnosima, moraš nabaviti Leatherman Signal, multi-alat posebno prilagođen outdoor aktivnostima. Tako se u Signalu skrivaju: nož, pila, čekić, kliješta, otvarač za konzerve, odvijač, kremen, zviždaljka… Uz zviždaljku je inače vezana i jedna anegdota. Na većini trail utrki ona obavezan dio opreme pa tako i na utrci “100 milja Istre” gdje je na kraju Signal postao najkorišteniji dio opreme. Ako je putem trebalo prepiliti neko drvo ili preparirati čaglja, uz Signal sam bio spreman.2.jpg (138 KB)

Jedna od prednosti Signala je i ta što se može bez problema koristiti jednom rukom te se većina alata vrlo lagano otvara. Naravno, morate paziti da se ne porežete jer je nož recimo oštar poput britve i vrlo ga je teško otupiti. Ako se i to dogodi - Leatherman Signal dolazi s dijamantnim brusom koji će ga naoštriti u svega par poteza.3.jpg (140 KB)

Zanimljivost kod Leathermana je ta što se većina alata može koristiti na više načina, koji možda i nisu službeno navedeni. To je možda i najbolji dio ovoga alata, svatko si ga prilagođava sebi i situaciji u kojoj se je našao, a ima potrebu nešto popraviti. Koliko ste puta pokušali upaliti vatru, a da niste imali šibice, niti upaljač? Signal posjeduje i kremen, pa možete i Murphyju u toj situaciji pokazati srednji prst.5.jpg (104 KB)

Zaštita od vampira, medvjeda i loših majstora u vidu Leatherman Signal multi alata dostupna je po cijeni od 1.295,00 kuna na leatherman.hr

 

Te(k)st: Matt Marenić

Na vrh