objavio:
09. Travnja 2019.

Testirali smo - RFR pedale

Testirali smo - RFR pedale
19 fotografija

RFR Cube - ov je brand, te na tržište stavljaju velik broj dijelova i opreme, prepoznatljive njemačke kvalitete.keindl-sport65.jpg (269 KB)

Imali smo priliku do sada testirati nekoliko modela RFR pedala, a ovaj puta smo se odlučili probati tri različita tipa pedala. Jesu li najskuplje uistinu i najbolje? Imaju li kombinirane pedale budućnost?keindl-sport64.jpg (295 KB)Htjeli smo testirati flat pedale, cijenom prihvatljive, koje bismo mogli staviti u rubriku best buy. Odluka je pala na RFR Flat pedal CMPT. Radi se o flat pedalama, izrađenim od aluminija, dok je CrMo osovina obrađena CNC tehnologijom. Masa pedala je 437 grama, a dimenzije su 102x 110mm. U kutjii sa pedalama dolaze i četiri katadioptera.  Pedale imaju 11 izmjenjivih pinova. RFR  CMPT dolaze u 6 različitih boja - crna, plava, crvena, siva, zelena i žuta.keindl-sport74.jpg (279 KB)

Sam dizajn pedala pomalo je konzrvativan, jednostavan- nema nepotrebnih detalja, pa do izražaja dolazi šira paleta boja. Pedale smo koristili na trail biciklu i većinu vremena smo vozili sa 5.10 tenisicama namijenjene flat pedalama. Zahvaljujući dobro raspoređenim pinovima i tenisicama, nismo primjetili manjak gripa, bez obzira na teren i vremenske prilike. Kada uzmemo u obzir sve činjenice, možemo reći da RFR CMPT definitivno ulaze u best buy rubriku. Osim pedala koje su lagane, "lagana" je i cijena koja iznosi 229 kuna, za taj iznos dobit ćete kvalitetne pedale sa dovoljno gripa. Palac gore za RFR CMPT. keindl-sport73.jpg (402 KB)Kada smo prvi put primili u ruke RFR FLAT & CLICK SL, nastao je lagani kaos i borba za pedale...odjednom su svi u redakciji htjeli probati upravo ovaj model. Radi se o kombiniranim pedalama. Jednu stranu čini flat površinu sa izmjenjivim pinovima, dok je sa druge strane spd mehanizam. Samo tijelo pedale izrađeno je od aluminija, Cr- Mo osovina obrađena je CNC tehnologijom. Da bi se pedale okretale bez i najmanjeg zapinjanja, zaduženi su LSL zabrtvljeni ležajevi.keindl-sport12.jpg (326 KB)

FLAT & CLICK SL imaju izmjenjive pinove, na strani gdje je spd mehanizam imamo četiri, na flat strani  nalazi se  osam pinova. Dimenzije pedala su 100 x 110 x 12 milietara, dok je masa 470 grama. Imajući na umu da se radi o kombiniranim pedalama, ugodno smo iznenađeni masom. Sama platforma pedale, kao i bočni dijelovi maksimalno su "ogoljeni" i pedale djeluju prozračno. Time se dobilo na smanjenju težine, ali i atraktivnom, nešto agresivnijem izgledu.keindl-sport8.jpg (360 KB)

Na terenu pedalama za sada nismo našli manu. Kada ih prvi puta primite u ruke, odmah ćete vidjeti da se ne radi o ulaznom modelu pedala, FLAT & CLICK SL spadaju u sam vrh ponude RFR kombiniranih pedala. Ove pedale biti će savršen odabir za  iskusne enduro/ trail vozače, ali i one koji ulaze u svijet spd-a, a pritome žele kvalitetne pedale. Cijena pedala je 599 kuna i dolaze sa blokejima, pa nećete imati dodatnih troškova.keindl-sport7.jpg (350 KB)Druge kombinirane pedale koje smo testirali su RFR Pedal Twin. Kako navode u samoj kompaniji, pedale su namijenjene brdskim, cestovnim, gradskim i treking biciklima. Iskreno ne smatramo ih idealnim odabirom za cestovni bicikl. Tijelo pedale napravljeno je od aluminija. Za dugotrajnu vrtnju zaduženi su zabrtvljeni, industrijski ležajevi. Masa pedala je 462 grama, a dimenzije su 100 x 67 milimetara. keindl-sport61.jpg (240 KB)

U kutiji nalazimo upute, katadioptere, te blokeje. Pedale smo najviše koristili na gradskom biciklu. Volimo imati mogućnost izbora. Ukoliko imate sastanak, spd cipele vam taj dan ne odgovaraju, ne brinite, imate drugu stranu pedale. Spd mehanizam se nalazi s jedne strane. Nakon nekoliko tjedana korištenja, pedale smo stavili na gravel bicikl, te su nam se tu pokazale jako dobre. keindl-sport59.jpg (343 KB)

Sama platforma pedale ima velike otvore, pa nema klasičnog zadržavanja blata i lišća koje otežava ukopčavanje.Kada govorimo o kvaliteti, jako smo zadovoljni pedalama. Velik broj kilometara odradile su po blatnim terenima, te kišnim gradskim vožnjama.Nismo primjetili niti najmanje probleme u radu, vrte se kao prvog dana. Estetski Pedal Twin nisu najljepše, ali od ovakvog tipa pedala primarno očekujemo funkcionalnost i kvalitetu... Smatramo ih dobrim odabirom za gradsku, treking i gravel vožnju. Cijena pedala je 349 kuna i možete ih naći na policama Keindl sporta. keindl-sport57.jpg (295 KB)

Photo: Biker

Na vrh