www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
25. Ožujka 2020.

Najbolji proteini u prahu biljnog porijekla

Najbolji proteini u prahu biljnog porijekla

Za vegetarijance i vegane, ali i sve vas koji želite izgraditi mišićnu masu bez mesa!

Sojin protein u prahu
110 kalorija, masti 1g, 2.1g ugljikohidrata, 23g proteina po porciji od 28.5g
Sojin protein u prahu je nusprodukt obrade sojinog zrna. Obiluje izoflavonima, vlaknima i aminokiselinama potrebnim za rast mišića. Lako je probavljiv, lako se rastapa i  miješa sa hranom. Ne sadrži laktozu ni gluten. Ako ste lakto-vegetarijanac i koristite mliječne proizvode u vašoj prehrani, možete isprobati mješavinu sa proteinom sirutke za savršen napitak za oporavak poslije treninga.
Konopljin protein u prahu
120 kalorija, 4g masti, ugljikohidrata 7g, 13g proteina po porciji od 30g
Izoliran je iz konopljinog sjemena. Ova proteinima bogata biljka nudi potpuni aminokiselinski profil. Vrlo je probavljiv što znači da ga je pametno uzeti prije odlaska u teretanu jer neće izazvati želučane probleme tijekom treninga. Sadržaj masnoća i kalorija možda nije najpovoljniji tijekom perioda topljenja masti, pa su u tom periodu bolji izbor proteini sirutke i kazeina u prahu. Ipak masti u ovom proteinu su  sve zdrave omega-3 i omega-6 masne kiseline.
Proteinski prah iz smeđe riže
80 kalorija, masti 0g, 2g ugljikohidrata, 17g proteina po porciji od 21g
Protein iz smeđe riže nije potpuna bjelančevina sam po sebi, što znači da mu morate dodati još neki protein u prahu koji sadrži dopunske aminokiseline ili ga trebate upariti s nečim kao što je tofu, quinoa ili grah, koji će nadopuniti hranjive tvari koje su vam potrebne. Ipak, ovaj protein ima svoje jedinstvene prednosti jer sadrži mnogo vlakana, bez glutena je, bez laktoze i pun je vitamina B koji pomažu mišićini metabolizam i rast. Vrlo važno svojstvo je njegova hipoalergenost što znači da je manje vjerojatno da će isprovocirati vaš imunološki sustav i izazvati alergijsku reakciju.
Protein graška u prahu
70 kalorija, masti 1g, 1g ugljikohidrata, 14g proteina po porciji od 15g
Poput proteina smeđe riže, protein graška u prahu ne sadrži sve bitne aminokiseline potrebne za izgradnju mišića. No, ako ne podnosite laktozu ili ste alergični na soju, onda je ovo protein vrijedan dodavanja na vaš jako ograničen izbor izvora proteina. Samo ga trebate upariti s drugim izvorom proteina, kao što su grah, quinoa ili tofu, da bi ga upotpunili. Koristite ga u umjerenim količinama jer može izazvati gubitak kalcija iz kostiju zbog svog utjecaja na razine mokraćne kiseline u tijelu.
Mješoviti biljni protein u prahu
120 kalorija, 1g masti, ugljikohidrata 26 g, 6g proteina po porciji od 37g
Svaki biljni protein je koristan na svoj način, ali ovaj novi način miješanja više vrsta biljnih bjelančevina donosi raznolikost hranjivih tvari u jednom prahu. Obično potiču iz kombinacije proteina iz  klice i zrna namirnica kao što su quinoa, proso, heljda, grah, leća i sjemenke lana. Ovakav mješoviti protein u prahu može pružiti kvalitetan profil vitamina, masnih kiselina i vlakana koji će vam pomoći diverzificirati svoje dodatke prehrani.

Photo: Joshua Tree, United States

Na vrh