www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
08. Rujna 2021.

Nakamura Catch 7.0 - dobar ulov za 5.599,96 kn

Nakamura Catch 7.0 - dobar ulov za 5.599,96 kn
19 fotografija

Sorta iz Intersporta se našla na testu! 6.999,95 kn sniženo na 5.599,96 kn je u najmanju ruku prilika za kupnju odličnog XC bicikla.

Nakamura_catch1.jpg (371 KB)

Catch 7.0, XC bicikl koji je u mnogočemu isti kao i većina svojih suparnika, ali cijenom će se penjati kao i uvijek u vrh ljestvice prema dobrom starom pojmu “Value For Money”.... Odnos cijene uloženog i dobivenog smo stavili na kušnju kroz mjesec dana težeg testiranja. Rezultati koje smo dobili i zaključke koje smo donijeli će vas ugodno iznenaditi, ali Nakamura je igrač koji se može ponosno  stati rame uz rame nekih poznatih brandova. Nakamura_catch30.jpg (151 KB)Kao što smo rekli, XC geometrija koja je namijenjena onima željnim stiskanja uz brdo, onima koji vole maratonske vožnje i koji se snalaze na šumskim stazama. Naravno da to ne znači da s ovim biciklom možete otići s familijom na đir po Maksimiru, ali povremeno ga morate izvesti na teren koji zaslužuje. Nakamura_catch25.jpg (161 KB)Okvir je izrađen od aluminijske legure 7005 DB tako da ne zaostaje za svojom konkurencijom. Odlična pozicija sjedenja, malo više naginje agresivnoj poziciji što se pokazalo korisno na usponu, a uz dobar setup, na spustu smo imali samo elemente zabave. Bilo je potrebno podesiti geometriju za još jači penjački pedigre, ali to je sve što smo napravili prije višednevnih testiranja.Nakamura_catch3.jpg (190 KB) Suntour XCR-32 RLR AIR zračna vilica sa 100 milimetara hoda je odradila i više nego zahtjevan posao i kao takva se nosi sa svim izazovima jednako kao i drugi brandovi tog levela. XCR je vilica koja spada u srednji viši rang na nekoj ljestvici tehnologija i kvalitete koju nudi tako da je u ovom slučaju više vama u korist s obzirom na cijenu bicikla. Lockout na volanu, e to je nešto na što smo navikli u nešto višem cijenovnom rangu, tako da nas je ugodno iznenadilo da je ta opcija ovdje prisutna.Nakamura_catch14.jpg (160 KB) Zaključavanje vilice prilikom brzih promjena terena svakako će vam olakšati pentranje na bilo koji uspon. Sram SX Eagle 12x1 je također mjenjačka grupa koja će odraditi i najzahtjevnije zadatke, ali moramo vas upozoriti da je održavanje majka trajnosti cijele Sram grupe. Nakamura_catch9.jpg (249 KB)Ne znači da ostale brendove ne morate održavati, ali Sram SX/NX/GX su svakako grupe koje Nakamura_catch8.jpg (227 KB)traže njegu ako želite dugotrajnost. Catch 7.0 dolazi sa Kenda gumama koje ne spadaju u čisti XC segment te su nešto većih čepova i samim time bolje grizu na raznovrsnijem terenu. Nakamura_catch43.jpg (207 KB)Naravno da ćete morati malo jače stisnuti na usponu zbog toga, ali grip je u našem slučaju uvijek ispred otpora na kotrljanje :).
Nakamura_catch28.jpg (221 KB)Da li je potrebno dalje naglašavati da je ovo svakako Intersportov Best Buy za one koji ulaze u svijet Xc-a, ali i za one koji se odlučuju na upgrade u odnosnu na dosadašnji bicikl koji su dobili za ročkas davnih godina ;).Nakamura_catch37.jpg (226 KB) Mi možemo reći da se Nakamure ne bi posramili ni oni zahtjevniji vozači. Srednji level Shimano hidrauličnih kočnica dodatno doprinosi sigurnosti i ozbiljnosti ovog bicikla.
Nakamura_catch10.jpg (217 KB)Dakle, ako ste u potrazi za novim biciklom, planirate posjetiti i šumske staze povremeno, a želite osjetiti pravu čar biciklizma, onda za 5.599,96 kn ne možete pogriješiti sa Catch 7.0 modelom. Palac gore!

 

 • OKVIR: ALLOY 7005 DB, KST 40 dropout
 • VILICA: Suntour XCR-32 RLR AIR, Remote Lockout
 • POGON: SRAM SX EAGLE PS 32T
 • STRAŽNJI MJENJAČ: SRAM SX EAGLE
 • RUČICE MJENJAČA: SRAM SX EAGLE
 • STRAŽNJA NABA: SRAM PG-1210 11-50T
 • LANAC: SRAM SX EAGLE
 • KOČNICE: SHIMANO BR-MT200 180/180 mm
 • RUČICE KOČNICA: SHIMANO BL-MT201
 • PREDNJA NABA: SHIMANO HB-TX505 CENTERLOCK
 • STRAŽNJA NABA: SHIMANO FH-TX505 CENTERLOCK
 • OBRUČI: DOUBLE WALL DISC
 • VANJSKE GUME: KENDA K-1047 29x2,10
 • VOLAN: KALLOY NAKAMURA OS FLAT BAR ALLOY
 • LULA VOLANA: KALLOY NAKAMURA OS
 • VELIČINA OKVIRA: 48/53 cm
NAJČITANIJE
Na vrh