www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
13. Studenog 2019.

Niner MCR 9 RDO

Niner MCR 9 RDO

Na ovogodišnjem smo se Eurobike sajmu susreli s jednim gospodinom. Njegovo ime je

Niner MCR 9 RDO i on je još jedan Amerikanac s nagradom!

 

Fully Gravel

Američka tvrtka osnovana 2005. godine svoj cilj u proizvodnji je usmjerila na udobnost vožnje po makadamskim putevima. Ovaj model je svojevrsni pokazatelj dokle su spremni ići. Gravel bicikl sa prednjom i stražnjom suspenzijom jamči vožnju kao po tepihu kako kažu proizvođači. Tvrde da je pouzdaniji na rasutom makadamu, upravljiviji i znatno zabavniji dok omogućava duga pedaliranja bez bolova u leđima.IMG_2002.jpg (132 KB)

Ono što se vidi je svakako inovativnost u izvedbi stražnje suspenzije i linkova iste. Elegantno i tečno link se nastavlja na stražnju vilicu dok je suspenzija uglavljena na donji dio vilice. 50 milimetara hoda, lockout na volanu i dobre gume, što nam više treba ako stvari postavimo na makadam. Ovo je proporcionalno DH biciklu voženom na laganoj XC stazi. Kako kažu, suspenzija je podešena kako bi upijala najsitnije neravnine na stazi čime se osjećaj vožnje uspoređuje sa tepihom koji se pod vama nalazi.IMG_2004.jpg (130 KB)

Niner

Suspenzija je optimizirana za vozača koji sjedi što nije naglasak na trail biciklima na kojima nerijetko zahtjevan teren odrađujete na nogama. Sjedeći položaj je znatno zahtjevniji kad je suspenzija u pitanju, jer na nogama imate i svojevrsnu ljudsku suspenziju, dok je u sjedećem položaju stvar puno kompliciranija jer je napetost na sjednim kostima i pritisak na leđa znatno veći i očekuje se da suspenzija ublaži sve. Vi ste tu samo da pedalirate. IMG_1998.jpg (84 KB)

Svi kablovi su provučeni kroz okvir, a prednji mjenjač se može ukloniti ukoliko želite voziti 1x grupu. 11 točaka na okviru jamče da možete staviti torbi i bočica koliko god vam je potrebno. Ono što je svakako izvedeno vrhunski također je zadnji integrirani blatobran koji je jedva primjetan i prati liniju bicikla gotovo savršeno. Voljeli bismo ovako nešto provozati i vidjeti o čemu se radi. Tko zna, možda postane masovna proizvodnja jednog dana.IMG_2000.jpg (167 KB)

Photo: Biker

Na vrh