www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
19. Ožujka 2024.

Novi Specialized Epic 8 EVO 2024

Novi Specialized Epic 8 EVO 2024
7 fotografija

Sve dobre stvari dolaze u paru. Zato Specialized predstavlja novi Epic 8 XC bike zajedno s Epic 8 EVO koji se temelji na istom okviru, ali s vilicom većeg hoda, robusnijim komponentama i drugačijim ovjesom.

Prošle godine, Specialized Epic EVO bio je bicikl izbora za većinu vozača XC tima Specializeda na utrkama Svjetskog kupa. Kako bi se bolje nosili s sve zahtjevnijim cross-country stazama, i Epic 8 i Epic 8 EVO postali su značajno sposobniji, pri čemu je EVO varijanta sada opremljena vilicom duljeg hoda od 130 mm, upareno s 120 mm hoda stražnjeg ovjesa. Pro model teži 12.1 kg. Ovo je također najjači model jer nema S-Works verzije novog Specialized Epic 8 EVO, vaša jedina druga opcija je Comp model.epic_evo20242.jpg (256 KB)

Budući da oba bicikla dijele isti okvir, postoji puno sličnosti između Specialized Epic 8 i Epic 8 EVO. Međutim, EVO ima 10 mm više hoda sprijeda i nema elektronički kontrolirani RockShox Flight Attendant ovjes, već je opremljen FOX amortizerima.
Činjenica da je orijentiran više nizbrdo također je očita iz izvrsnog GRIP2 umetak u vilici, koji se briljantno ponaša na stazi, iako s blagim povećanjem težine. Specialized se odlučio protiv daljinskog zaključavanja na upravljaču. Šteta je što na Epic 8 EVO nema Magic Middle moda kao na Epic 8. Kombinacija guma Specialized Purgatory sprijeda i Ground Control straga, obje s robusnijim GRID kućištem i mekšim gumama, dodatno ukazuju na njegovu orijentaciju prema spustu. Kako bi se uklonila svaka sumnja u to, Specialized je bicikl opremio kočnicama SRAM CODE Silver Stealth, uparenim s velikim rotorom od 200 mm sprijeda i verzijom od 180 mm straga. Svakako ne nedostaje snage za kočenje! Sve to je zaokruženo bežičnom SRAM X0 Eagle AXS pogonskom grupom i karbonskim Roval Control kotačima.epic_evo20244.jpg (248 KB)

Baš poput 2024 Specialized Epic 8, i Epic 8 EVO sada dolazi s SWAT spremnikom za pohranu u donjoj cijevi. No, iako se ova dva bicikla oslanjaju na isti okvir, razlikuju se u nekim važnim aspektima. Posebno, prednji kraj Epic 8 EVO-a je otprilike 4,5 cm viši od Epic 8, što je rezultat dulje vilice i dvodijelnog kokpita. Nadalje, Epic 8 EVO dolazi s modularnom klackalicom u standardnom niskom položaju, dok Epic 8 dolazi u visokom podešenju okvira. Oba modela dostupna su u pet veličina okvira od XS do XL.

Još jedna razlika je stražnji amortizer. Ima istu veličinu 190x45mm, ali Epic EVO je posebno izgrađen oko najnovijeg Fox Float amortizera. Ima veliku zračnu komoru EVOL, debeli MCU jastučić za amortizaciju udaraca pri dnu hoda i jednostavnu dvopozicijsku polugu za kompresiju koja vam pruža postavke Otvoreno i Tvrdi. Amortizer je također prilagođen po mjeri od strane Specialized-ovog tima za vožnju Ride Dynamics.

Pored amortizera, tu je i ažurirana kinematika ovjesa kako bi se poboljšala učinkovitost u odnosu na prethodni Epic EVO. Viši BB povećava anti-squat.epic_evo202411.jpg (294 KB)

Samo karbon
Specialized Epic EVO je potpuno izrađenog od svoje kompozitne mase FACT 11m. Svaka veličina okvira ima jedinstvenu strukturu sloja i oblikovanje cijevi s ciljem postizanja određenog stupnja krutosti koji se podudara s prosječnom očekivanom težinom vozača. Dakle, okvir veličine L bit će krući u usporedbi s S okvirom, uz pretpostavku da će vozač na L uvijek biti teži.

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh