objavio:
18. Listopada 2018.

Novi trailovi na starom mjestu

Novi trailovi na starom mjestu

U potrazi za novim trailovima opet odlazimo na već bezbroj puta posjećeno mjesto, ali što mi tu možemo, kad se tamo radi na tome da mi imamo gdje voziti, testirati i uživati.

Mjesto radnje; Rabac. Valamar je uložio u nove trailove i donose nam preko 13 kilometara uređenih i custom made trailova na kojima smo vozili više različitih brendova i modela u svrhu testiranja. Ono što ovdje želimo opisati su trailovi koji su izrazito zahtjevni i tehnički i kondicijski, ali su pravi bike trailovi s odgovarajućim oznakama i kartom koja uz njih ide.IMG_5863_1.jpg (721 KB)

Bez puno truda, navigacija po trailovima je jednostavna i cijeli dio do starog grada Labina se čini kao jedan veliki bike park. Zemlja i oštro kamenje su pravi tehnički izazov pogotovo kad se kombiniraju s tijesnim zavojima i spustevima koji vam dižu adrenalin i osjećaj ugode. Penjane prije spusta je zahtjevno i iziskuje dosta kondicije, ali je tečno i zanimljivo u svakom metru vožnje. Svaki uspon završava spustom niz jedan od trailova koji vodi prema moru. Pogledi na trailovima su takvi, da morate stati, uzeti zraka i uživati i zatim se sjuriti niz novi segment koji malo ulazi u šumu borova, malo izlazi na obronke.IMG_5987.jpg (585 KB)

Imena staza su slikovita i na engleskom su kao i kod svjetskih bike parkova. Najzahtjevniji uspon je onaj na Kosi koji su vozili svi koji su bar jednom vozili Valamar Terra Magica maraton. Za nas rekreativce, rekli bismo da je cijeđenje zadnjeg atoma energije koji će biti nagrađen pogledom, koji ne možete propustiti ma koliko puta bili tamo. Zatim ide jedna ugodnija dionica kojom se dolazi do Devils Creek spusta koji se s pogledom na more, izrazito tehničkim segmentom, spušta skoro do samog mora te završava u Valamar resortu. Tamo se nagradite brzim ispeglanim stazama bike parka koji se nalazi pokraj Bike Centra Rabac i zatim krećete na novi uspon sa novim segmentima i umjesto na Devils Creek idete prema starom gradu Labinu.IMG_6030.jpg (1.22 MB)

Negdje već pri vrhu se spuštate Highlander singliem nazad do Bike parka. Iz gomile uređenih staza, da se složiti dvosatne pa čak i trosatne vožnje sa preko 600 metara visinske i sa dosta dinamike za svaki dan. Ovdje vam ne može biti dosadno, ne može. Raj za nas bicikliste u svakom pogledu. Zagrijavanje smo započinjali na flowtrail bike park stazama ispred Bike Centra i kad smo se dobro zagrijali nakon više krugova, krenuli bi na vožnju. Idealna kombinacija za zagrijavanje i razgibavanje te treniranje tehnike i spusta. Što bi više mogli reći nego pakirajte kofere i u Rabac, bar na jedan vikend i sve će vam biti jasno.zrak3.jpg (1.08 MB)

Photo: Biker

Na vrh