objavio:
06. Travnja 2018.

ORBEA TRAIL 2018.

ORBEA TRAIL 2018.

Donosimo novosti iz Baskije i pregled Trail modela za nadolazeću sezonu. Fulke Occam TR i AM te hardtail Laufey osvajaju srca kritičara i vozača diljem svijeta pa je došao red i na nas da vidimo o čemu je riječ.occam AM 1.jpg (912 KB)

OCCAM AM
Bicikl sa 150 mm hoda i 27.5” kotačima i nešto širim međuosovinskim razmakom. Odličan izbor za vozače koji žele više hoda i lakše upravljanje te beskrajnu zabavu prilikom spuštanja. Najbolje se snalazi na brzim i tehnički zahtjevnim dionicama. Nije najbrži za penjanje uzbrdo ali to se ni ne očekuje od bicikla sa 150 mm hoda i otvorenim kutom vilice. Ulazni model (H50) opremljen je aluminijskim okvirom, Rock Shox Recon vilicom i Fox Float DPS amortizerom te Shimano SLX M7000 opremom za 15.999 kn. Top model (M-LTD) osim karbonskog okvira donosi i Fox 34 Float Factory vilicu uparenu sa Fox DPX2 amortizerom, Sram X01 Eagle grupu i Sram Guide RSC kočnice.occam AM 2.jpg (874 KB)OCCAM TR
O Occamu TR smo već pisali u detalje i taj tekst možete pročitati ovdje.
Samo da podsjetimo radi se o bicklu sa 130/120 mm hoda i 29” kotačima. Ovo je idealan all-rounder koji je spreman za sve situacije i terene, bilo da se radi o XC maratonu, vikend vožnji ili višednevnoj turi. Najbolje se snalazi na višesatnim vožnjama po miksanom terenu, a osim nizbrdo zbog jako dobro složene geometrije odlično i efikasno te bez puno umaranja ide i uzbrdo. occam TR 1.jpg (1.22 MB)

Ulazni model (H50) opremljen je aluminijskim okvirom, Rock Shox Recon vilicom i Fox Float DPS amortizerom te Shimano SLX M7000 opremom za 15.999 kn.  osim karbonskog okvira donosi i Fox 34 Float Factory vilicu uparenu sa Fox Float DPS amortizerom, Sram X01 Eagle grupu i Sram Guide RSC kočnice.occam TR 2.jpg (1.58 MB)LAUFEY

Ovo je jako povoljan trail MTB bicikl sa 130 mm hoda za vozače koji su ili novi u ovom svijetu ili se sa klasičnog XC hardtaila žele prebaciti na model s više hoda koji nudi više zabave. Tvornički dolazi sa 27.5+ kotačima ali se jednostavno može konvertirati u klasičnog 29era pa takoreći imamo dva bicikla u jednom. Jako voli brze i tehnički zahtjevne dionice, a malo iskusniji vozači sigurno će otkriti sasvim novi svijet na 27.5+ 2.8” gumama. Ulazni model (H30) dolazi opremljen aluminijskim okvirom, Rock Shox Recon RL vilicom (130 mm) te Shimano SLX M7000 opremom za 9.999 kn. laufey 1.jpg (763 KB)Najbitnije od svega je da ne zaboravimo osnovnu ideju MTB biciklizma - bijeg od svakodnevne rutine i otkrivanje novih šumskih puteljaka, trailova i druženja s prijateljima. Novi Orbea Trail bicikli slave upravo tu slobodu kretanja s namjerom da vam pruže maksimalnu količinu zabave. Bicikle koje smo predstavili u ovom tekstu možete pogledati u trgovinama ovlaštenog zastupnika, tvrtke Keindl Sportu Vitezićevoj ulici 1a ili Reljkovićevoj ulici 2 u Zagrebu. Za kompletnu ponudu kliknite na www.keindl-sport.hr!laufey 2.jpg (1.45 MB)

Photo: Orbea

Na vrh