www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
26. Listopada 2023.

Pivo i biciklizam često idu u kombinaciji, zašto?

Pivo i biciklizam često idu u kombinaciji, zašto?
6 fotografija

Sigurno ste barem jednom, a većina vas nakon svake vožnje, popili jednu kriglu hladnog piva :). Da li je to zdravo? Čuli smo priče da je zdravije od vode :D.

Malo smo istražili utjecaj piva na organizam nakon fizičke aktivnosti i na sveopće veselje :), svakako je daleko bolje popiti pola litre piva nakon duge i zahtjevne vožnje nego istu količinu vode :o. U pivu se nalaze spojevi i sastojci koji utječu na bolji rad bubrega, pospješuju rehidraciju i osvježuju organizam. Pivo je najbolje popiti kad ste s vožnjom završili, ali ako se ta vožnja protegne na petosatno pedaliranje onda možete popiti i jedno za vrijeme vožnje, u nekoj pauzi, ako neće utjecati na vaše vozne sposobnosti ;).
TSL2150.jpg (190 KB)Popiti pivo nakon duge vožnje pospješuje vaš oporavak i daje vam energije za ostatak dana. Ako pak pretjerate, imat ćete suprotan učinak koji će vas uspavati i dodatno pojačati osjećaj umora, stoga je dobro balansirati s količinom. Ako ne možete stati nakon prvog, onda nemojte niti piti jer sve više od jednog piva nakon vožnje je previše ;). U pivu se nalaze i antioksidansi te je dobro za srce, ali naravno sve to ukoliko imate mjere. Većina istraživanja su pokazala da je pivo nakon vožnje najbolji napitak za oporavak, čak bolji i od izotonika jer znatno brže potiče tijelo na oporavak, daje vam energije i opušta mišiće.henri-colle-and-charles-parel-in-dalstein-1921tdf-1493947635.jpg (82 KB)Začudo, biciklisti piju pivo još davno prije nego je postalo običaj :). Stari mačci su još davnih dana 1903 godine konzumirali pivo na Tour de France i to prije, za vrijeme i nakon utrke. Sličan učinak kao pivo na organizam ima i vino kad je biciklizam u pitanju, ali vino nije toliko osvježavajuće i pitko, pogotovo kad ste  vrući i znojni, tada nema ništa bolje od nekog dobrog i hladnog piva ;).
TSL2162.jpg (190 KB)Ako pivo konzumirate umjereno nakon aktivnosti i ne kombinirate ga s grickalicama i nezdravim namirnicama, nećete se ni debljati. Prekomjerne količine piva i još uz to konzumacija nezdravih namirnica dobar su recept za debljanje. Umjerena konzumacija piva pozitivno utječe na vaš probavni sustav te pospješuje borbu protiv želučanih bakterija koje uzrokuju žgaravicu (Helicobacter pylori)
U Hrvatskoj sad već ima preko sto craft pivovara koje rade svoja piva. Veliki izbor craft piva na tržištu je povećao interes kod ljudi za nečim novim. Iako kasnimo za ostalim zemljama, sada i kod nas postoji velik izbor. Mišljenja smo da domaće treba podržati, a strane barem probati ;).

NAJČITANIJE
Specialized Tero X
Vijesti

Specialized Tero X

07. Svibnja 2024.

Specialized Tero X Trebaš veću kartu ako voziš Tero X... Da li istraživački duh potiče na inovacije ili inovacije rezultiraju...

Na vrh