www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
28. Studenog 2022.

Prva pomoć na bike vožnjama, nosite ju?

Prva pomoć na bike vožnjama, nosite ju?
10 fotografija

Na svaku mtb vožnju nosimo mali paket prve pomoći.

Na početku su to bili improvizirani setovi, zapakirani u plastične zip vrećice. Takvi setovi su manjkavi, jer uvijek nešto izostavite. Većina razmišlja da vam takav set ne treba, jer 99% slučajeva vam se ne dogodi ništa za vrijeme vožnje..., ali imajući na umu da imate prvu pomoć kod sebe, osjećate se sigurnije. keindl-sport116.jpg (359 KB)Za trening vožnje i uživanje po lokalnim šumskim putevima, imamo najosnovniji set u vidu sterilnih kompresa, zavoja i alkoholnih maramica. Na duže ture,posebice po nepoznatom i zahtjevnijem terenu, obavezno nosimo prvu pomoć koju čini malo duži popis stvari. Višednevni izlet ili vožnju od nekoliko sati, može prekinuti jedna ogrebotina. Uz adekvatnu pomoć, koju si sami možete pružiti, vaše uživanje u vožnji neće biti prekinuto.keindl-sport117.jpg (282 KB)Vjerni suputnik na dužim vožnjama, pogotovo kada idemo na Učku, Velebit ili po otocima, zbog zahtijevnijeg terena i višesatnog boravka na biciklu, nam je Vaude set prve pomoći. U setu se nalazi sve što će vam trebati ukoliko dođe do povrede na terenu.

keindl-sport115.jpg (307 KB)Stvari seta nalaze se u čvrstoj  vodootpornoj vrećici. Vrećica ima mogućnost nošenja na remenu, što će vam dobro doći ukoliko vam je ruksak pun stvari. Vaude set prve pomoći sastoji se od: škarica, četiri alkoholne maramice, dva para gumenih rukavica, seta traka za saniranje ogrebotina, flastera, elastičnog zavoja, ljepljive trake (5m x 2.5cm), trokutaste marame, seta za veće razderotine, plastične pincete, poveza za oko, te  zaštitne alufolije. Uz ovaj set osjećat ćete se sigurnije na terenu. keindl-sport113.jpg (399 KB)U stanju ste dezinficirati ranu, sanirati ogrebotine, te spriječiti podhlađivanje, a ujedno ćete zahvaljujući foliji biti uočljivi na terenu. Vaude prvu pomoć koristimo na biciklu, ali sa nama je i na planinarskim turama... neka vas bike u nazivu ne zavara. U samoj torbici ima dovoljno mjesta, pa smo u set dodali nekoliko analgetika, tablete za pročišćavanje vode, te tablete protiv alergije. keindl-sport122.jpg (369 KB)Naravno, ukoliko imate potrebu, sami ćete ubaciti pokoju sitnicu koja vam se čini korisna. Nadamo se da će vam prva pomoć trebati što manje, ali kada vam zatreba neka bude uz vas. Vaude u ponudi ima osnovni set, ali mi smo se odlučili za full paket. Cijena seta se kreće od 200 do 300 kuna obično.

keindl-sport111.jpg (402 KB)

Photo: Biker

NAJČITANIJE
Specialized Tero X
Vijesti

Specialized Tero X

13. Ožujka 2023.

Specialized Tero X Trebaš veću kartu ako voziš Tero X... Da li istraživački duh potiče na inovacije ili inovacije rezultiraju...

Na vrh