www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
17. Rujna 2020.

RFR Flat & Click pedale

RFR Flat & Click pedale

RFR (Ready for race) Cube-ov je brand za biciklističke dijelove.

Bili smo u potrazi za nešto robusnijim pedalama koje ćemo koristiti na e- biciklu, koje će trpjeti česta prebacivanja s jednog na drugi bicikl, a tražili smo i da su SPD kompatibilne. Za test smo odabrali RFR Flat & Click pedale.keindlsport32.jpg (792 KB)

Radi se o flat pedalama koje su kompatibilne sa SPD sistemom. Jedna strana je ravna površina na kojoj se nalazi deset izmjenjivih pinova (op.a. za izmjenu vam je dovoljan imbus 2), dok je na drugoj strani SPD mehanizam. Masa pedala je 500 grama, te imajući na umu da se radi o kombiniranim pedalama, masa nam se čini prihvatljivom, ali ne bismo imali ništa protiv da imaju koji gram manje. Platforma pedale je aluminijska, dimenzija 100x100 mm, a sama pedala obrađena je CNC tehnologijom. Cr-Mo osovina u kombinaciji sa industrijskim ležajevima, daje osjećaj krutosti i izuzetno glatkog okretanja pedale, bez imalo zapinjanja nakon 2 mjeseca vožnje po blatu i snijegu.keindlsport49.jpg (879 KB)

Nakon dva mjeseca korištenja, nismo imali nikakvih problema. Pedale se vrte kao i prvog dana, nema lufta, te samo manja fizička oštećenja od kamenja daju naslutiti da se radi o korištenim pedalama. RFR Flat & Click smo koristili na mtb e-biciklu, u kombinaciji sa 5.10 Maltese Falcon tenisicama, te na touring biciklu. Treba napomenuti da smo 90% vremena koristili na mtb-u. Touring bicikl smo vozili svakodnevno po gradu, te duže vikend ture. keindlsport38.jpg (831 KB)

Bez obzira što su pedale namijenjene za mtb bicikle, nama se pokazalo jako praktičnim na touring biciklu, jer svakodnevne kratke vožnje možete obavljati u običnim cipelama. Kombinirane pedale naći će svoje mjesto kod biciklista koji prelaze na SPD, te koji nisu vješti brzom ukopčavanju/ iskopčavanju na tehničkom dijelu staze... ukoliko se ne uspijete ukopčati, noga će i dalje ostati stabilna na pedali jer gripa ima dovoljno.keindlsport32.jpg (792 KB)

Ukoliko tražite pouzdane, kombinirane pedale sa industrijskim ležajevima, aluminijskom CNC obrađenom platformom sa izmjenjivim pinovima, te dovoljno gripa, onda RFR Flat & Click svakako zaslužuju biti u užem izboru. Ispunit će očekivanja trail i enduro vozača koji žele čvrstu pedalu sa dovoljno gripa. Treba napomenuti da pedale dolaze sa blokejima. Pedale možete nabaviti u Keindl sportu po cijeni od 449, 00 kuna.keindlsport31.jpg (1019 KB)

Photo: Biker

Na vrh