SASTOJCI (ZA 1 DUGULJASTI KALUP ZA KOLAČE):
- 1 ŠALICA BADEMA
- 1 I 1/2 ŠALICA DATULJA (AKO ŽELITE MALO UBLAŽITI SLATKOĆU, UMJESTO 1/2 ŠALICE DATULJA MOŽETE STAVITI GROŽĐICE)
- 1 ŠTAPIĆ VANILIJE ILI 1 ŽLICA EKSTRAKTA VANILIJE
- KORA 1 LIMUNA (NEŠPRICANOG)
- 2 ŽLICE LIMUNOVOG SOKA (NEŠPRICANOG)
- 1 I 1/4 ŠALICE KOKOSOVOG BRAŠNA
- 1/4 ŽLIČICE SOLI
PRIPREMA:
Bademe sameljite u multipraktiku dok ne budu poput brašna. Dodajte datulje, vaniliju, naribanu limunovu koricu i limunov sok i nastavite miksati dok se sve dobro ne poveže u ljepljivu masu. U posudi dobro promiješajte kokosovo brašno i sol, dodajte smjesu iz multipraktika te izgnječite čistim rukama dok se sve dobro ne poveže. Smjesu prebacite u duguljasti kalup za kolače i dobro utisnite rukama ili žlicom kako bi bilo što gušće. Režite na pločice širine 1,5-2 cm. Čuvajte u hladnjaku do 5 dana. Primijetila sam da se nakon 24 sata sve arome međusobno prožmu, pa pločice postanu još ukusnije. Ponesite ih na trening ili na posao ili zamotajte djeci za školu!
Recepte pripremila: Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium.com