www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
25. Srpnja 2019.

Slavlje Kolumbijca Quintane i Bernala

Slavlje Kolumbijca Quintane i Bernala

Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) danas je osvojio svoju treću etapnu pobjedu na Tour de France utrci općenito.6d34f.jpg (151 KB)

Podsjetimo, Quintana je svoju prvu pobjedu osvojio 2013. a drugu 2018. godine. Upravo je navedena bila posebna po načinu na koji je osvojena. Nairo je naime do pobjede stigao solo bijegom 7,5 kilometara prije col du Galibiera.a6d18.jpg (138 KB)

Današnja će etapa Kolumbijcima ostati zapamćena i po uspjehu Egana Bernala koji je zahvaljujući odličnoj vožnji uspio poboljšati svoju poziciju u ukupnom poretku. Bernal se naime uspio popesti na drugo mjesto ukupnog poretka dok je Julian Alaphilippe uspio obraniti žutu majicu.cf409.jpg (118 KB)

34 natjecatelja u vodstvu

156 natjecatelja započelo je današnju, 18. po redu etapu koja je kretala iz Embruna. Lukas Postlberger (Bora-Hansgrohe) i Soren Kragh Andersen (Sunweb) nisu se pojavili na startu. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) bio je jedan od najaktivnijih natjecatelja sve dok prvak Kazahstana Alexey Lutsenko (Astana) i Pierre-Luc Perichon (Cofidis) nisu krenuli u bijeg kilometar prije vrha cote des Demoiselles Coiffees.36721.jpg (105 KB)

Perichon se predao prije Lutsenka koji je bio uhvaćen na 30. kilometru. Međutim, već na 35. kilometru Lutsenko je ponovno napao, ovoga puta u društvu Daryla Impeya i Adama Yatesa (Mitchelton-Scott), ali i Lennarda Kamma (Sunweb). Na 44. kilometru, čak 34 natjecatelja uspjela su stvoriti prednost u odnosu na peloton. Među njima bilo je jakih imena, pa i današnji pobjednik etape Quintana.db752.jpg (93 KB)

Olimpijski pobjednik u akciji između Varsa i Izoarda

Jasper De Buyst (Lotto-Soudal) prvi je prošao prolaznim ciljem na 45. kilometru ali njegova ekipa bila je još zainteresiranija za osvajanje dodanih bodova od strane Wellensa na col de Vars usponu. Značilo je to da ćemo prisustvovati borbi Wellensa i Bardeta, ali je Belgijac bio odlučniji i ostvario pobjede na tri uspona na kojima se u nogama nakupilo više od 2000 metara uspona. Arndt je neko vrijeme na spustu proveo u vožnji sam, a prednost grupe u kojoj se nalazio Quintana u odnosu na grupu žute majice bila je poprilična na pola utrke, gotovo 8 minuta.c6c5e.jpg (103 KB)

95 kilometara uoči cilja, baš prije početka uspona na col d'Izoard, Van Avermaet je krenuo u bijeg. Olimpijski prvak uhvaćen je brzo i to od Bernarda koji je nastavio dalje sam i prvi stigao do Izoard vrha.08fa2.jpg (111 KB)

Alaphilippe u žutoj, Bardet u točkastoj majici

Na putu prema Brianconu formirana je nova grupa sačinjena od 9 natjecatelja. U njoj su bili Bardet, Caruso, Quintana, Lutsenko, Woods, A.Yates, Pauwels, Kamna i Bernard. Van Avermaest je pokrenuo novu vodeću grupu prije početka uspona na Balibier. U njoj su bili Woods, PAuwels, Lutsenko, Kamna, Cherel i Benoot. 11 natjecatelja se na kraju penjalo zajedno sve dok Caruso i Lutsenko nisu podigli tempo 9 kilometara prije vrha. Kada je preostalo 7,5 kilometara do vrha samostalno je naprijed krenuo Quintana.d8276.jpg (93 KB)

Kilometar kasnije, Bardet je također ubrzao a za njim je krenuo i Lutsenko. Ekipa Team Ineos postavila je tempo grupe u kojoj se nalazila žuta majica ne bi li njihova Egan Bernal nastavio sam prije vrha. Alaphilippe se poprilično mučio uzbrdo ali se uspio izboriti i na spustu priključiti grupi u kojoj su bili Pinot i Thomas.58d8e.jpg (105 KB)

Quintana je zadržao minutu i pol prednosti u odnosu na Bardeta što mu je bilo i više nego dovoljno za pobjedu. Francuzu je kao utješna nagrada ostala nagrada u obliku točkaste majice, a još više zadovoljstva Francuzima je donijela i činjenica da je Alaphilippe uspio zadržati žutu majicu. Doduše, sada ga od drugoplasiranog Bernala dijeli svega minutu i pol prednosti.e9043.jpg (79 KB)

Današanja pobjeda Quintane 20. je Kolumbijska pobjeda na Tour de France utrci!97b53.jpg (46 KB)

conti traka.jpg (27 KB)

Photo: TDF 2019

Na vrh