U ovom receptu glavnu ulogu ima bosiljak. Miris bosiljka ima neku posebnu draž. Kad zalijevam bosiljak na svom balkonu, namjerno rukom prođem kroz listove kako bih ga što bolje osjetila. Uživajte i vi u bosiljku i ovom brzo spremljenom ručku.
SASTOJCI:
- 3 srednje velike tikvice
- 1 šalica indijskih oraščića (namočenih oko 2 sata)
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 1 žličica limunovog soka
- 1 režanj češnjaka
- 1/2 šalice listova bosiljka
- 1/3 žličice soli
- na vrh noža cayenne paprike u prahu
- svježe mljeveni crni papar
- crne masline i list bosiljka za kraj
PRIPREMA:
- Tikvicu ogulite i pomoću spiralizatora narežite tanke trakice poput špageta.
- Sve ostale sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu za preljev.
- Servirajte špagete od tikvica i umak te ukrasite listovima bosiljka i maslinama.
Recept pripremila: Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium.com