www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
14. Svibnja 2020.

Specialized Rockhopper MTB hardtail u potpuno novom izdanju

Specialized Rockhopper MTB hardtail u potpuno novom izdanju

Specialized je obnovio entry level flotu pod imenom Rockhopper koji nam je svima već dobro poznat. Ono što ćemo gledati ove godine je veći broj modela obzirom da je u proces razvoja ubacio nešto dnk od PITCH modela te je time omogućio osam različitih veličina i dostupnost veličine kotača od 27,5 i 29 inča

Nerijetko ovaj segment ostaje u sjeni top modela, zato smo u zadnje vrijeme dali naglasak entry level brdskim biciklima koji su dostupni svim ljubiteljima biciklizma. Novi Rockhopper je na bazi A1 Premium Alloy race geometrije koja je malo ublažena kako bi se približila većem broju vozača.CBaird_3_11_20_S_Rockhopper-1237 copy-squashed.jpg (2.18 MB) Iako ublažena, na top modelu Rockhoppera ćete moći napraviti odgovarajuća ugađanja i odraditi ozbiljniju utrku bez problema.

Cijene će se kretati od cca 3800 kuna za osnovni model. Rockhopper expert kao najjači model u svojoj klasi će nuditi Rock Shock Judy vilicu od 100 milimetara hoda i Sram SX Eagle 12x1 grupu. CBaird_3_11_20_S_Rockhopper-1250 copy-squashed.jpg (1.36 MB)Kako je za očekivati, cijela linija dolazi sa klasičnim brzim zatvaračima kotača koji su se kroz povijest mtba pokazali dobri i odrađuju posao. Pogon je klasični navoji koju se skriva u BB-u, a ne Pressfit kao na jačim biciklima, što omogućuje Rockhopperu imati dobru cijenu, a pogon će i dalje odraditi odličan posao te ga je lakše za servisirati. CBaird_3_11_20_S_Rockhopper-1251 copy-squashed.jpg (1.39 MB)Kroz godine testiranja primijetili smo razliku do pogona do pogona, ali to su razlike na koje obraćate pažnju kad se dignete iznad 8000 kuna cijene bicikla. Što je bicikl skuplji, te će razlike biti veće jer su okviri lakši i sve je nekako osjetljivije. U nižim cjenovnim razredima, ono što najviše gledamo je geometrija, izbor boja, veličina kotača i relativno dobra pogonska grupa te kočnice. Kako kupujemo bicikl, to možete naći na našem portalu i vidjeti što smatramo važnim.

91520-26_ROCKHOPPER-COMP-29-2X-OIS-TARBLK_RDSQ.jpg (4.25 MB)

Najviše se radilo na okviru, podebljane su stijenke na spojevima varova kako bi se postigla krutost okvira dok su cijevi stanjene na ravnim dijelovima kako bi se postigla manja masa okvira u konačnici. ICR ili kako to još vidimo na biciklu je provođenje bužira kroz okvir, ono što svakako očekujemo 2020, pa tako i 2021. godini kao nešto normalno ;)91520-43_ROCKHOPPER-ELITE-29-BLSH-TARBLK_HERO.jpg (4.27 MB)

Od XS pa sve do XXL veličine i to u dvije različite veličine kotača, ovaj model dokazuje da je Specialized odlučio misliti na svakoga. Teško da ovdje nećete odabrati nešto za sebe. Uz sve to, veliki izbor boja u srednjoj cjenovnoj klasi Rockhoppera će vam još više olakšati izbor.91520-65_ROCKHOPPER-SPORT-29-BLZ-ICEPPYA_HERO.jpg (4.35 MB)

Ovo je godina "Bicikla", više ćemo se kretati vani, manje u javnim prijevozima, ako nećemo imati dva bicikla, jedan za šumu, jedan za grad, onda trebamo gledati da s biciklom za šumu idemo u grad. Šuma je ono što želite probati na biciklu, ako već niste :). Rockhopper za 2021. je svakako bicikl koji vam to može omogućiti.

Na svim modelima se nalaze kotači spremni za tubeless konverziju i svi su proizvedeni od strane Specialized-a s kojima imamo samo dobra iskustva što se tiče performansi i otpornosti. Gume Ground Control Gripton na Elite modelu su gume koje smo testirali i koje su se pokazale odlične, čak bi rekli i da su daleko više od očekivanja na jednom best buy modelu poput Rockhopper Elite-a.91520-45_ROCKHOPPER-ELITE-29-CSTBLK-BLK_HERO.jpg (4.00 MB)Oprema se razlikuje od modela do modela, ali nakon podrobnijeg istraživanja nismo našli na nesrazmjere u odnosu na modele i njihovu opremu. Sve skupa je racionalno i dobro uglazbljeno i uravnoteženo. Rockhopper će u svom cjenovnom rangu bicikala do 10000 kuba zadavati glavobolje svojoj konkurenciji ;). Nadamo se da će u našu redakciju doći uskoro jedan primjerak da vam možemo da ti potpuni feedback ;).

 

NAJČITANIJE
Na vrh