www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
16. Lipnja 2019.

Specialized Roubaix

Specialized Roubaix

Specialized je predstavio novi Roubaix.  Kako tvrde, bicikl je lakši od Vengea i aerodinamičniji od Tarmaca te ujedno najnapredniji bicikl kojeg su ikada napravili!

Nakon 15 godina razvoja i 6 pobjeda na Paris – Roubaixu opsesija da naprave najbrži bicikl na kockicama jača je nego ikada. To je vidljivo nakon predstavljanja novog Roubaixa. Uspjeli su smanjiti masu okvira ispod 900 grama (vel. 56) uz, kako kažu, idealan omjer aerodinamike, čvrstoće i male mase. FreeFoil oblici cijevi okvira preuzeti su s modela Venge, ali su rezultati mjerenja u zračnom tunelu na kraju pokazali prednost novog Roubaixa čak nad Tarmacom SL6.robaix5.jpg (101 KB)

Future Shock 2.0

Želeći odvojiti vozača od neravnina u Specializedu su zaključili da moraju izolirati vozača, a ne bicikl. Na taj način vozač ne gubi osjećaj s ceste, efikasnost ili upravljivost, pa su, kako bi doskočili problemu, patentirali sistem Future Shock 2.0 i ugradili ga na Roubaix. Presjek sustava pokazuje da se radi se o svojevrsnom amortizeru na mjestu steerera s 20mm aksijalnog hoda. Radi na bazi ulja uz kontrolu kompresije i brzine povrata kotačićem na vrhu lule volana. Tako će vozač u vožnji moći jednostavno odrediti koliko amortizacije želi s obzirom na konfiguraciju terena jednostavnim okretanjem kotačića i ne gubeći pritom vrijeme.robaix1.jpg (158 KB)

S druge strane amortizacija bicikla je osigurana putem nove Pavé cijevi sjedala. Osim što je fleksibilna Specialized se potrudio da zadrži aerodinamičnost poput one na Tarmacu  s kojim dijeli D-shape oblik. Novi sistem pandan je sustavu amortizacije na prednjem dijelu bicikla, pa će zajedno tvoriti cjelinu koja odlično surađuje.

robaix3.jpg (121 KB)

Još jedna od novosti odnosi se na razlike među spolovima u biciklizmu. Specializedova istraživanja pokazala su da su razlike između muškog vozača i  vozačica manje nego između dva muška biciklista. Stoga su odlučili da je podjela na muške i ženske bicikle zastarjela i otišli korak dalje. Te tvrdnje su potkrepljene istraživanjima na preko 10000 ljudi i krajnji rezultat govori da je svaki biciklist jedinstven bez obzira na spol. Roubaix će se tako nuditi u 8 raspoloživih veličina u rasponu od 44 do 64. Neke stvari ipak jesu drukčije među spolovima, pa Specialized ostavlja prostora podjeli npr. sjedala (MIMIC tehnologija) i opreme na žensku i mušku.robaix4.jpg (123 KB)

S nestrpljenjem ćemo čekati da se jedan Roubaix dokotrlja u redakciju, a do tada više informacija potražite na www.specialized.com

Photo: Specialized

Na vrh