objavio:
06. Svibnja 2018.

Infinity 2.0

Infinity 2.0

Rog-jomin adut Infinity nova je zvijezda na e-bike nebu i mogao bi zainteresirati mnoge željne kvalitete po umjerenoj cijeni.  U razvoju bicikla je sudjelovao Continental, pa tu priča postaje još zanimljivija.Photo34.jpg (59 KB)

Radi se o elegantnom gradskom biciklu s mnogo opreme za kojeg na prvi pogled ne bismo uopće mogli reći da je e-bike. To otkriva tek pažljiviji pogled na bateriju položenu na nosač tereta sa stražnje strane te nešto robusniji pogonski dio koji u sebi skriva elektro motor. Tu je i zaslon na volanu kao obavezan dio opreme, a u slučaju Infinitya na ekranu se može pratiti rad svih elektroničkih komponenti bicikla. Dakle, od statistika vožnje do informacija o radu i temperaturi motora, statusu baterije, podataka o punjenju i trenutnom naponu. Osim toga servisni program vas obavještava o servisnim intervalima i provjerava ispravnost elektroničkih komponenti.Photo36.jpg (47 KB)

Infinity je proizveden u Njemačkoj po EU standardima stoga su dijelovi uglavnom s lokalnog tržišta. Motor je razvijen u Berlinskoj tvrtki BROSE, a karakteristike su mu 250W snage te 64-90Nm okretnog momenta što je impresivan rezultat. Pogoni ga Li-Ionska baterija karakteristika 36V/11,25Ah/377Wh i kompaktnih je dimenzija kako bi se olakšalo skidanje i punjenje. Mjenjač je došao iz engleskog Sturmey Archera, tvrtke s više od 100 godina iskustva u izradi unutarnjih mjenjača (u glavčini), a ovaj model nudi 5 stupnjeva prijenosa. Prednost je što je zaštićen od vanjskih utjecaja, pa je održavanje svedeno na minimum.Photo33.jpg (70 KB)

Elektro sustav je lijepo i diskretno uklopljen na aluminijski okvir, a tu su još RST Vita Tnl vilica, Busch & Müller Lumotec LED svijetla, Shimanove M445 hidraulične kočnice te mnogo dodatne opreme u vidu blatobrana, štitnika od lanca, nosača prtljage ili nogice. Tu dolazimo do trenutka kada treba u priču uvesti i De Luxe model opremljen Brooks kompletom – B17 Standard kožnim sjedalom, Sufolk bisagama, Cambridge kabanicom iza sjedala i kožnim ručicama volana. To mu daje dozu ekskluzivnosti i 'de luxe' osjećaj dok ste za volanom. Naravno, i cijena je uvećana u skladu s opremom, pa će biti predmet zanimanja onih koji žele samo najbolje.Photo37.jpg (67 KB)

Infinity elektro bicikli definitivno imaju kvalitetu. Svi dijelovi su pomno odabrani iz viših razreda renomiranih proizvođača, a niti na dizajn nemamo nikakvih zamjerki. Elektro komponente spadaju u sami vrh ponude poput Brose motora, pa se cijena osnovnog modela s popustom čini više nego pristojnom (11.550,00kn). De Luxe model detaljima dodatno iskače iz redovne ponude, pa je cijenu nepristojno komentirati. Treba istaknuti da bicikli dolaze s dvogodišnjim jamstvom i moguće ih je isprobati prije kupnje, pa vas ohrabrujemo da to učinite i uvjerite se u prednosti ovog koncepta.Photo38.jpg (73 KB)

Specifikacije

700C Alu okvir/ RST Vita TnL 700C vilica/ Continental drive system Powered by BROSE motor/ 250W/ 64-90Nm/ 36V-11,25Ah Li-Ion baterija/ Continental dot Matrix  ekran/ Busch & Müller Lumotec LED svijetla/ Axa Stenman Defender lokot/ Continental e-Contact 700C/ Sturmey Archer mjenjač 5st u glavčini/ Shimano M445 hidraulične kočnice/ Selle Royal Viaggio City sjedalo/ Cijena za Infinity 2.0: 16.500,00kn (11.550,00 akcija 30%)/ Infinity 2.0 De Luxe: 21.999,99 (15.399,99kn akcija)/ www.rog-joma.hrPhoto35.jpg (86 KB)

Photo: Biker

Na vrh