objavio:
18. Srpnja 2018.

Osprey Syncro 20

Osprey Syncro 20

Osprey i dalje u našem asortimanu plijeni pažnju i dobiva epitet vrhunskog ruksaka! Ono što nas povremeno muči je cijena, ali da se i to opravdati s obzirom na to da se ruksaci dugo nose i koriste.IMG_2811.jpg (85 KB)

Osprey Syncro 20 model ima neke elemente koji su nam falili na drugim modelima, ali voljeli bismo dodati i pokoji element s drugim modela na ovoga :). Neki blagi kompromisi uvijek postoje. Ovaj ruksak nije predviđen da bude tzv brzopotezni odnosno da se javljate na mobitel koji je u bočnom džepiću oko struka, ali zato leđa na ovom modelu imaju zraka bez obzira koliko ste ga ozbiljno opteretili. Pretinaca ima više nego većina u klasi. Rain cover bez kojih sve rjeđe idemo na vožnju jer se klima poprilično promijenila zadnjih godina i pljuskovi i kiše su sve češći na dužim vožnjama. IMG_2816.jpg (89 KB)

Ono što smo primijetili kao problem je što pokrov za kišu na nekim ruksacima ne štiti dovoljno dugo sadržaj ruksaka jer propusti i nije dobro pozicioniran na gornjem dijelu ruksaka pa se često događa da kiša curi između ruksaka na leđa. Kod ovog modela to nije slučaj pa se možemo opušteno upustiti na duže ture s hrpom opreme za koju ne bismo željeli da se smoči. U naši ruksacima su kamere i fotoaparati često na vožnjama pa nam je vodonepropusnost jako važna. Na stražnjem dijelu ruksaka se  nalazi i kopča za kacigu pa je paketić prije vožnje kompaktan i sve je na jednom mjestu. Ono što nas je poprilično oduševilo za tako kompaktan i mali ruksak je količina stvari koja stane u njega. IMG_2889.jpg (157 KB)

Težina naše opreme nerijetko iznosi preko 6 kilograma što za vožnju baš nije ugodno, pogotovo na duže staze. Ovaj ruksak je pod velikim opterećenjem na leđima uredno raspoređen, težina se osjeti podjednako na leđima i ne stvara nelagodu nakon višesatnih vožnji. Prazan ruksak je izrazito lagan i gotovo da se ne osjeti na leđima usprkos njegovoj veličini. Iako nerijetko skeptični prema većim modelima, ovaj će uvijek imati mjesto u našem asortimanu opreme za duže vožnje. Možda je ovo baš onaj fokus model ruksaka, sve manje od toga možda nije potrebno jer stane i u dres u pretince na leđima, a veći ruksak bi već prelazio granicu tolerancije. IMG_2884.jpg (93 KB)

Pretinac za mijeh je praktičan i jednostavan za korištenje te je multifunkcionalan i može se koristiti i kao običan pretinac ako ne koristite mijeh. Džepovi imaju oblogu kako ne bi štetili ekranima pametnih telefona i krcati su sigurnosnih remenčića tako da kad ga jednom vežete na sebe, nema labavo :). Kompaktno i čvrsto leži na leđima i to je ono što očekujemo od ovakvog ruksaka. Cijena od 829 kuna je prihvatljiva, a na Dinmag.eu webshopu su ruksaci dostupni odmah u više boja, ako pak želite isprobati ruksak, odite na kajzericu gdje je njihov showroom. Naša ocjena je Odličan i preporučujemo bez oklijevanja.IMG_2869.jpg (121 KB)

Photo: Biker

Na vrh