objavio:
06. Ožujka 2019.

Specialized Expert XC cipele

Specialized Expert XC cipele

Nove cipele za nove maratone.

Još jedan od proizvoda koji svakako spada u "must have" proizvode svakog vozača bicikla.biker hard test16.jpg (108 KB)

U najnovijem broju Bikera smo se još jednom dotakli teme "flat" ili spd pedala i kako se naučiti na spd. Stoga vam donosimo jednu od trenutno "best buy" cipela za ljubitelje mtb vožnji. Testirano i provjereno.biker hard test15.jpg (108 KB)

Ove se cipele kreću oko cijene od 1400 kuna i kako se pokazalo na testu, pobijedile su u korist kupca. Ono što smatramo prednošću za ovu cipelu je tehnologija koja se spustila s "pro" cipele u jedan jeftiniji paket i nudi sve performanse koji očekujemo od jedne vrhunske cipele, a pritom imaju dozu udobnosti koja se traži. Jedan Boa kotačić kojim ćete za tren dotegnuti cipelu, zatim Velcro traka za dodatno dotezanje prednjeg dijela i cipela na nozi stoji čvrsto i kompaktno. Gumeni đon je sigurno bolje rješenje ako ste rekreativac jer to podrazumijeva češće šetnje i guranjce bicikla po nekim ne tako prijateljskim terenima. Ispod gume se nalazi ultralaki karbonski kostur koji je osigurao ovoj cipeli lakoću koja se traži.biker hard test17.jpg (90 KB)

SlipNot đon u kombinaciji s karbonom na nozi daje osjećaj gripa i lakoće, kompaktnosti i sigurnosti. Kostur od karbona je dizajniran kako bi omogućio lakše hodanje prilikom kojeg će prednji dio cipele više raditi. Sve to upakirano u 355g mase po cipeli govori nam da se radi o vrhunskoj cipeli i neće nas iznevjeriti na zahtjevnim terenima. Expert XC se lako obuvaju i nakon prvih vožnji nisu žuljale, iako je taj dio priče individualan. Nešto širi kalup i dalje nudi osjećaj čvrstoće. Prilikom spusta, cipele su dovoljno čvrste da nude osjećaj sigurnosti i lako se otkapčaju s pedale obzirom da su čvrste na nozi i nemaju bočnih uvijanja.biker hard test14.jpg (106 KB)

Već na 7-8 stupnjeva Celzijevih pokazale su se dovoljno tople, a kako će se to odraziti u toplim danima saznat ćemo vrlo skoro.Otvori za ventilaciju su dovoljno skromni kako bi za kišnih perioda noga relativno dugo ostala suha. Čvrsti prednji dio cipele osigurava nam nesmetanu jurnjavu po kamenjaru bez straha od udaraca kamenja u prste na nogama. Omekšani jezik na cipeli je krojen tako da vas ne reže na gležnju i ne stvara žuljeve što je izrazito važan detalj. Boa sistem zatvaranja se može fino podešavati za vrijeme vožnje nakon prvih kilometara kada uvijek još malo dotegnemo zatvarač.biker hard test18.jpg (77 KB)

Specialized je uvijek bio klasa za sebe kad su cipele u pitanju i opet je to potvrdio. Ne isključujemo druge brendove, ali ako ste skloni specialized brandu, nećete požaliti.

Photo: Biker

Na vrh