objavio:
06. Kolovoza 2018.

Thule UpRide

Thule UpRide

Predstavljamo novi model nosača za bicikl!

 

Sigurno ste se našli u situaciji da vam je okvir bicikla toliko složen ili krhak poput nekog finog karbonca kojeg ne želite stisnuti vilicom Thule biciklističkog nosača. Često je to slučaj kod enduro, DH, a i nekih trail bicikala koji su sada sve kompleksniji i imaju neke poprilično neobične okvire. Još jedan razlog je materijal izrade okvira. Materijal poput karbona je čvrst i otporan, ali nije predviđen da ga se sili i pritišće na bočnicama okvira na način koji to obično imaju stariji Thule modeli. Thule_UpRide_F04_Lock_599001.jpg (28 KB)

Novi Thule ProRide model s prihvatom na ramu ima taj problem riješen i ne dopušta pretezanje okvira. Thule UpRide je potpuno novi sistem prihvata u Thule ponudi gdje se bicikl prihvaća na prednji kotač s dvije dijagonalno položene “ruke” ili hvataljke. Mogli bismo reći da je to najprirodniji prihvat za jedan bicikl koji ima neke svoje pomake na krovu vašeg auta dok jurite autoputom. Kod UpRide modela sile koje djeluju na bicikl su prirodnije i sam bicikl se ponaša slično kao i na stazi. Oslonjen je na svoju suspenziju i gume, dok je kod drugih modela nosača bicikl oslonjen na Thule prihvatnu ruku te su time i vibracije i udarci nešto jači na sami bicikl. Ovaj sistem daje mekoću prihvatu pa možete biti potpuno mirni da će vaš karbonski okvir ostati netaknut, a bicikl i dalje siguran pri većim brzinama. Ono što je također prednost je debljina gume koja može varirati od modela do modela i ovakvom prihvatu to ne predstavlja baš nikakav problem pa je tako praktičan i za fattie te plussize gume koje su znatno deblje i mesnatije od klasičnih enduro i dh guma. Thule_UpRide_A01_ISO_599001.jpg (44 KB)

Nemojte nas krivo shvatiti, ovo je nosač prikladan i za ostale mtb bicikle. svi mtb modeli bicikala su kompatibilni sa Thule UpRide-om, ali prednost koju pruža se više odnosi na zahtjevnije okvire. Obratite pažnju na cesti kako se ponašaju bicikli na krovu automobila. Imaju neke svoje pomake koji su naravno predviđeni kod proizvodnje nosača i sasvim su normalni. UpRide te pomake bicikla seli na prednji i stražnji kotač gdje se bicikl fiksira. Kod naglog kočenja će bicikl također odraditi otpor kroz vlastitu suspenziju te će cijela radnja biti neprimjetnija i mekša. Ono što smo mi zaključili, ovo je proizvod koji bi trebao bolje prolaziti kod ekstremnih biciklista i onih koji u garaži imaju fine i egzotične pile. Po cijeni je podjednako pristupačan kao i ostali Thule modeli, tako da možete odabrati ovaj model ako ste u nedoumici. Cestovni bicikli ne idu u ove prihvate pa ako kanite prelaziti na cestovnjaka uskoro, nemojte uzimati ovaj model, jer ćete ga ubrzo prodavati.Thule_UpRide_F05_FixationLever_599001.jpg (75 KB)

Nosač također kao i svi ostali ima svoju bravu za zaključavanje bicikla na krovu i stražnji kotač se prihvaća podjednako kao novi ProRide model sa samozatezajućom trakom što smo ustanovili da je najbolje što su napravili kad je prihvat kotača u pitanju. Postavljanje bicikla je krajnje jednostavno. Ruku koja drži prednji kotač izvučete te postavite bicikl na krov i u uvučete prednji kotač u prednju ruku te zatim stražnju ruku izvučete na mjeru kotača dignete prema gore i sa zatezačem u par poteza stegnete prednji kotač. Ono što nas je oduševilo je da su mislili i na sigurnost bicikla, obzirom da nema prihvata na okvir, bicikl je izložen krađi, ali u stražnjem dijelu nosača se nalazi sajla s bravicom koju izvučete, omotate oko okvira i zaključate. I tako još jednom, Thule je napravio odličan proizvod. Biolab je glavni i nepresušni izvor Thule proizvoda za Hrvatsku, pa ukoliko ste u potrazi, znate kome se obratiti.Thule_UpRide_IU01_OnCar_599001.jpg (87 KB)

Thule_UpRide_F03_Fatbike_Adapter_InUse_OC_599001.jpg (80 KB)

Photo: Thule

Na vrh