objavio:
15. Lipnja 2018.

Vodič kroz Fulcrum cestovne kotače

Vodič kroz Fulcrum cestovne kotače

Sve što trebate znati prije nego odlučite uložiti u nadogradnju kotača na svojem cestovnom biciklu.

Fulcrum kotači su izuzetno popularni bilo kao prva, tvornička ugradnja ili kao nadogradnja postojećeg seta kotača koje imate na biciklu. Ponuda je jako široka zato vam donosimo ovaj vodič da se lakše snađete i odaberete najbolju opciju. Ulaganje u kotače se itekako isplati jer se radi o nadogradnji koja se osjeti odmah već na prvoj vožnji.
FULCRUM RACING 7 LG.jpg (135 KB)
7-ice su ulazni te ujedno najpovoljniji model Fulcrum kotača. Ovo su kotači s aluminijskim obručima vanjske širine 23 mm, a unutarnje širine 17 mm što znači da su idealni za montažu guma širine od 25 mm do 32 mm. Zadnji obruč visok je 27.5 mm, a prednji 24.5 mm kako bi se pojačala čvrstoća zadnjeg dijela bicikla bez da se umanjuju upravljačke performanse prednjeg dijela. Zadnji kotač je asimetričnog dizajna zbog boljeg balansa u napetosti žbica između pogonske i ne-pogonske strane. Odličan izbor ako tražite pouzdan i dugovječan set kotača za svakodnevne vožnje te kao rezervni set kotača za zimske ili vožnje po lošem vremenu. Tvornički deklarirana težina je 1.763 g za set.
FULCRUM RACING 7 DB.jpg (122 KB)
Ovi kotači namijenjeni su za gravel bicikle ili endurance cestovne modele s disk kočnicama. Široki aluminijski obruči omogućavaju montiranje 28 mm vanjskih guma ili širih, čineći ove kotače iznimno pouzdanim na dugim vožnjama i raznovrsnim terenima. Vanjska širina obruča iznosi 23.8 mm, a unutarnja je 19 mm što znači da su idealni za montažu guma širine od 28 do 62 mm. 2-Way Fit Ready obruči omogućuju montažu vanjskih guma i zračnica kao i tubeless sustava. Vrijedi ista preporuka ko i za non-disc verziju - ovo je odličan izbor ako tražite pouzdan i dugovječan set kotača za svakodnevne vožnje te kao rezervni set kotača za zimske ili vožnje po lošem vremenu. Tvornički deklarirana težian je 1.740 g za set.
FULCRUM RACING 6 DB.jpg (123 KB)
6-ice DB su dizajnirane kao jedostavan, pouzdan i suvremen kotač za cestovne bicikle s disk kočnicama. Razlikuju se od 7 DB po užim obrućima koji su vanjske širine 21.8 mm, a unutarnje širine 17 mm što znači da su idealni za klasične cestovne bicikle (s diskovima) i montažu guma od 25 mm do 32 mm. Glavčine su od aluminija sa industrijskim ležajevima, a obruči su 2-Way Fit Ready te omogućuju montažu vanjskih guma i zračnica kao i tubless sustava. Ovo su kotači koji se super vrte, među najlakšima su u ovom cjenovnom razredu, a industrijski ležajevi garancija su dugovječnosti i povoljnog održavanja. Odličan izbor za svakodnevne vožnje, trening ili rekreativnu utrku. Tvornički deklarirana težina je 1.690 g za set.
FULCRUM RACING QUATTRO LG.jpg (133 KB)
Quattro imaju nešto više obruče od povoljnijih Fulcrum opcija - 35 mm što ih svrstava u razred obruča srednje visokog profila što znači bolja aerodinamična svojstva, povećanje torzione i lateralne čvrstoće i poboljšanu stabilnost pri većim brzinama. Unutarnja širina od 17 mm idealna je za montažu guma od 25 do 32 mm. Glavčine su od aluminija sa industrijskim ležajevima, a obruči su 2-Way Fit Ready te omogućuju montažu vanjskih guma i zračnica kao i tubless sustava. Ovo su odlični i svestrani kotači za malo novaca. Brzi, čvrsti, dugovječni i širokog spektra namjene sa poboljšanim aerodinamičnim svojstvima.
FULCRUM RACING 4 DB.jpg (130 KB)
Fulcrum Racing 4 DB pouzdan je i precizan cestovni aluminijski kotač za disk kočnice, sa sofisticiranim rješenjima poput žbica s ravnom glavom i 2-Way Fit profilom koji omogućuje montažu vanjskih guma i zračnica kao i tubeless sustava. Unutarnja širina obruča od 17 mm idealna je za montažu guma od 25 do 32 mm. Glavčine su od aluminija sa industrijskim ležajevima. Visina profila obruča od 35 mm omogućuje aerodinamičnost, stabilnost pri velikim brzinama i maksimalnu upravljačku preciznost. Odičan izbor za nadogradnju tvornički ugrađenih kotača na biciklima nižeg i srednjeg cestovnog ranga. Niska težina i odlična aerodinamična svojstva zadovoljit će i ambiciozne bicikliste. Tvornički deklarirana težina je 1.690 g za set.
FULCRUM RACING 3 LG.jpg (121 KB)
3-ojke su dosta lakše od Quattra - tvornički deklarirana težina im je samo 1.550 g za set i to mogu zahvaliti obručima nižeg profila - prednji je visok 26 mm, a zadnji 30 mm. Novi model za 2018. donosi širi obruč pa je sada unutarnja širina 17 mm što je idealno za montažu guma od 25 mm do 32 mm. Glavčine su od aluminija sa industrijskim ležajevima, a obruči su 2-Way Fit Ready te omogućuju montažu vanjskih guma i zračnica kao i tubless sustava. Iako spadaju u Fulcrumov srednji rang ovo su odlični all-round kotači za vozače koji rade puno kilometara jer su lagani, čvrsti i dugovječni. Idealan odabir za nadogradnju tvornički ugrađenih kotača na biciklima nižeg i srednjeg cestovnog ranga. Tvornički deklarirana težina je 1.550 g za set.
RACING ZERO CARBON.jpg (141 KB)
Top model u ponudi Fulcrum cestovnih kotača niskog profila. Obruči su od karbona visine 30 mm, aero profilirane žbice su od aluminija dok je tijelo glavčine također od karbona sa keramičkim USB (Ultra Smooth Bearings) ležajevima. Unutarnja širina obruča je 17 mm što je idalno za montažu guma od 25 mm do 32 mm. Ovi obruči su 2-Way Fit Ready te omogućuju montažu vanjskih guma i zračnica kao i tubeless sustava. Ovo su izuzetno čvrsti i perolaki high-end kotači za napredne i ambiciozne bicikliste. Odličan izbor za penjanje i osvajanje vrhova, a odlično se snalaze i u brzim sprint ili cjelodnevnim vožnjama. Sa Zeroima nemožete pogriješiti - ovo su pravi dugovječni all-round kotači koji će vas godinama vjerno služiti. Tvornički deklarirana težina je samo 1.358 g za set.
Sve kotače iz ovog vodiča možete pogledati u trgovini Keindl Sporta u Vitezićevoj ulici 1a u Zagrebu radnim danom od 8 do 20 sati, a subotom od 9 do 14 sati ili klikom na www.keindl-sport.hr.
Photo: Fulcrum
Na vrh