www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
20. Kolovoza 2023.

Tour de Lujzijana 2023

Tour de Lujzijana 2023
15 fotografija

Rekreativni biciklistički maraton “Tour de Lujzijana 2023” sa startom i ciljem u Karlovcu održat će se 27.08.2023.

Za šest dana starta još jedan, sada već, legendarni maraton koji leži na povijesnim cestama Karolina i Lujzijana. Ruta će ovoga puta biti dugačka 98.83 km uz razliku nadmorske visine od 748m. Tour de Lujzijana je od samog početka krenuo u smjeru druženja i poticanja aktivnosti pa tako ovdje ne morate "ganjati" vrijeme i poziciju, već u dobrom društvu vrtit pedale i vidjeti prekrasne krajolike Karlovačke županije. Iako ovo nije natjecateljski maraton, svakako je potrebno biti pripremljen u svakom pogledu jer kilometara ima dosta, a i visinska koju ćete prevaliti nije zanemariva :).
Intersport je i ovaj maraton stavio na svoju listu želja i time doprinio rastu i razvoju ideje od njenih samih početaka. Uz brojne druge sportske manifestacije, Intersport nerijetko odabire one sa pričom i srcem.
Tako je i Tour de Lujzijana dobila podršku od samih početaka te uz Intersport narasla, uz respektabilan broj sudionika, do jedne lijepe priče kako završiti zadnju nedjelju u kolovozu.630.jpg (193 KB) RIJEČ ORGANIZATORA
“Svake godine se trudimo ovaj maraton napraviti što zanimljivijim pa smo ove godine složili dvostruku poslasticu – ruta prolazi preko dvije povijesne ceste naizmjence i pruža još više uzbudljivih prizora. I ove godine krećemo ispred Doma OSRH Zrinski u Karlovcu i prolazimo pored obeliska gdje je polazište za ceste Karolinu i Lujzijanu.
lujzijana6.jpg (432 KB)PROLAZIMO KROZ BEČ…
Nakon laganog uspona na Gornje Stative spuštamo se i uživamo uz prirodne ljepote rijeke Dobre te stižemo do Frankopanskog starog grada Novigrada i starog kamenog mosta sagrađenog 1730. godine. U to vrijeme gradila se i Karolina koja je ime dobila po austrijskom caru Karlu VI koji je inicirao njezinu gradnju, a bila je dugačka oko 105 kilometara. Nakon Novigrada put nastavljamo uz rijeku Dobru prema Vodenoj Dragi i Beču! (Nismo li već rekli da ćete proći kroz Beč?)
lujzijana9.jpg (407 KB)…SVE DO RIMA
Dolazimo do Bosiljeva i staroga grada Bosiljevo kojega su izgradili knezovi Frankopani i tu se odmaramo u hladovini uz prvu okrjepu (feed zona). Pauzu ćemo iskoristiti za snimanje zajedničke fotografije i kratko razgledavanje starog grada Bosiljevo. Osvježeni i odmoreni nastavljamo Karolinom kroz Grabrk – Ponikve – Osojnik – Veliki Jadrč – Mali Jadrč. Vraćamo se na Lujzijanu i dolazimo do Severina na Kupi gdje radimo drugu pauzu (feed zona). Prolazimo kroz Rim! Da, Rim! Ali ne Cezarov i Neronov, nego naš :). Nakon Rima slijede Bosanci, Vukova Gorica, Netretić, te konačni cilj u Karlovcu.
lujzijana15.jpg (177 KB)ZABAVA UZ NAJBOLJU EKIPU!!!
Kao i svake godine čekaju vas bogati startni paketi, osvježenje u feed zonama i ručak na cilju. Svaki sudionik sudjelovat će u tomboli i izvlačenju nagrada nakon dolaska na cilj u Karlovac.

Ova rekreativno-turistička manifestacija ima za cilj promociju rekreativnog biciklizma na turističkoj ruti povijesnih cesta Lujzijane i Karoline koje svojim putem pružaju različite mogućnosti aktivnog odmora i rekreacije što želimo približiti svim sudionicima ovog maratona.”
lujzijana12.jpg (495 KB)Uz mnoštvo istomišljenika krećete na vožnju tempom koji zadaje vozilo na zaglavlju i jednim na kraju pa ćete tako tokom cijele vožnje biti u biciklističkom društvu i zasigurno nećete završiti sami. Zamišljeno je da se svi voze zajedno pa je i tempo vožnje tome prilagođen, ali pokoji kilometar u nogama je poželjno već imati ako želite pedalirati 100 kilometara. Uz prijavu i kotizaciju osigurali ste si ručak i piće u cilju, prijevoz osobnih stvari tokom maratona, prateće vozilo, bogati start paket, sudjelovanje u tomboli na cilju
te je svaki sudionik maratona osiguran kod Uniqa osiguranja za vrijeme trajanja maratona.lujzijana4.jpg (542 KB) Za nagrade i sadržaj startnog paketa se i ove godine pobrinuo Intersport kao jedan od “sportaša” koji nudi proizvode najpoznatijih biciklističkih brendova poput: Nakamura, Genesis, Head, Craft, Castelli, Alpina, Bolle, Garmin, Smith i mnogi drugi dostupni u trgovinama Intersporta te na webu shopu. Gotovo sve što strastvenim biciklistima može pasti na pamet kada se radi o opremi za biciklizam može se pronaći u trgovinama Intersporta kao i stručni savjeti prodavača koji se uvijek trude pomoći u najboljem izboru opreme.

Tour de Lujzijana započinje i završava u biciklističkom duhu i uz odličnu ekipu, kako sudionika tako i organizatora, svake godine naraste u još ljepše i veće događanje.

 

 

VRSTA DOGAĐAJA

 • Rekreativni biciklistički maraton nenatjecateljskog tipa

 DATUM, VRIJEME MARATONA, DUŽINA

 • 27.08.2023., Karovac, start 09:00 h, dužina 98.83 km
 • okupljanje sudionika u Karlovcu od 07:30 h ispred Doma OSRH Zrinski

 PRIJAVA SUDIONIKA I STARTNINA

 • Prijave za maraton vrše se putem interneta na stranici SD Miljokaz-a - PRIJAVI SE
 • Prijave za maraton će biti otvorene od 01.06.2023.
 • Prijave za maraton se zatvaraju 06.08.2023. do 23:59 h
 • Startnina se uplaćuje putem interneta
 • Visina startnine iznosi 25,00 EUR.
 • Prijava sudionika je potpuna nakon uplate startnine
 • Učesnici uplatom startnine ostvaruju sljedeće:
  • obrok i piće na odmorištima
  • ručak i piće na cilju
  • prijevoz osobnih stvari tokom maratona
  • prateće vozilo
  • bogati start paket
  • sudjelovanje u tomboli na cilju
  • svaki sudionik maratona je osiguran kod Uniqa osiguranja za vrijeme trajanja maratona

PODACI ZA UPLATU STARTNINE

PLATITELJ: Ime i Prezime, Adresa

IZNOS STARTNINE: 25,00 EUR

NAZIV PRIMATELJA: SD MILJOKAZ, Stanka Vraza 37, 47000 Karlovac

BROJ RAČUNA PRIMATELJA (IBAN): HR35 24840081105347020

POZIV NA BROJ ODOBRENJA: HR00 i DATUM ROĐENJA (npr. HR00 16041995)

NAJČITANIJE
Novi Specialized Kenevo SL2
Vijesti

Novi Specialized Kenevo SL2

14. Lipnja 2024.

All Mountain zvijer koja je naslijedila gene Endura sada grabi i grize još jače, a ide još dalje. Podešavanja u 6 točaka i...

Specialized Tero X
Vijesti

Specialized Tero X

07. Svibnja 2024.

Specialized Tero X Trebaš veću kartu ako voziš Tero X... Da li istraživački duh potiče na inovacije ili inovacije rezultiraju...

Na vrh