www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
05. Prosinca 2019.

Ulazimo u završnicu Ciklokros lige

Ulazimo u završnicu Ciklokros lige

U subotu 7. prosinca 2019. godine će se u Koprivnici voziti 7. kolo zabavne, uzbudljive i popularne rekreativne Ciklokros lige.

Natjecanje tako ulazi u svoju završnicu jer je do njegovog kraja, uključujući i nadolazeću subotnju utrku, ostalo još četiri kola. Do sada smo vidjeli da ciklokros svakog vikenda privlači veliki broj vozača i vozačica iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske, ali i stalni kontingent slovenskih biciklista te, od posljednjeg kola, i sudionike iz Italije.Ciklokros_Pusca19-06-1140x468.jpg (146 KB)

Prošlo, 6. kolo, voženo u Donjoj Pušći pokraj Zaprešića u organizaciji BK Bikera, okupilo je preko 70 natjecatelja. Organizatori su postavili zanimljivu i uzbudljivu stazu, a prohladno, suho vrijeme omogućilo je vrhunsku zabavu i uživanje na svakom milimetru staze.  Uz već stalnu grupu slovenskih vozača, 6. kolo vozio je i biciklist iz Italije, točnije Udina što je potvrdilo sve značajniji međunarodni karakter natjecanja.
Među ženama je pobjedu odnijela mlada nada hrvatskog biciklizma Anja Nadu, a u muškoj kategoriji je najbrži ponovno bio Viktor Potočki. Kompletne rezultate kola možete naći ovdje.Ciklokros_Pusca19-09-1024x618.jpg (113 KB)

Organizator 7. kola je BK Rotor iz Koprivnice, brojevi se podižu od 13.30 do 14.30, a prva utrka počinje u 15 sati. Prijavu i sve informacije o Ciklokros ligi pronađite na službenim stranicama na adresi www.ciklokros.hrCiklokros_Pusca19-07-1024x594.jpg (185 KB)

Ciklokros je tzv. zimska biciklistička disciplina jer se u pravilu odvija u kasnu jesen i zimu. Utrka se sastoji od vožnje kraćih krugova na trkalištima postavljenim na podlogama na kojima ima makadama, šumskih staza, trave, malo ceste te strmih, kratkih uzbrdica. Uz zahtjevnu stazu, dodatnu zanimljivost predstavljaju i prepreke postavljene na način da tjeraju vozače da tehnički što brže izvedu manevre silaska s bicikala, prelaska prepreke i vraćanja u vožnju. Iako postoje specifični ciklokros bicikli, s dozvoljenim mjerama i dodacima i izgleda bliskog cestovnim biciklima, rekreativna Ciklokros liga, s ciljem promocije biciklizma i aktivnog života u zimskim  mjesecima, omogućava sudjelovanje na svim vrstama bicikala bez motornog pomagala svim.Ciklokros_Pusca19-19-855x1024.jpg (215 KB)

Ciklokros ligu u suradnji s nizom partnerskih klubova, organizira Trail – Full Cycling Experience, brand posvećen razvoju cikloturizma u cijeloj Hrvatskoj. Ciklokros liga u sezoni 2019./2020. vozi se kroz ukupno 10 kola, a posljednje je na rasporedu 26. siječnja, 2020.

Photo: Organizator

Na vrh