objavio:
19. Lipnja 2019.

Vaude Bracket 10 ruksak

Vaude Bracket 10 ruksak
16 fotografija

Čini se da u zadnje vrijeme proizvođači vode pravi rat  ne bi li izbacili na tržište nešto novo.keindl-sport40.jpg (546 KB)

Torbe i ruksaci postaju sve kompaktniji, sa više iskoristivog prostora i pametnih riješenja. Možete birati od malih torbica oko struka, pa do dvadeset i više litarskih ruksaka. Na test smo uzeli Vaude Bracket 10. Ruksak je ubrzo nakon predstavljanja zaradio titulu "kralj trailova" a opravdava li zaista tu titulu saznat ćete vrlo brzo.keindl-sport41.jpg (522 KB)Vaude Bracket 10 ruksak je namijenjen brdskim biciklistima, zapremine deset litara. Masa ruksaka je 935 grama, a dimenzije su 55 x 30 x 13 cm. Same dimenzije otkrivaju da se radi o ruksaku niskog profila, što znatno olakšava vožnju na terenu. keindl-sport42.jpg (500 KB)Ruksak čine tri pretinca. U najvećem pretincu nalazi se prostor namijenjen mjehu za vodu, te glavni dio, koji ima odijeljenje gdje možete smjestiti mokru odjeću. S prednje strane nalaze se dva pretinca, manji obložen flisom u koji možete smjestiti mobitel, naočale ili kameru. Mjesta ima dovoljno, pa uz navedeno možete smjestiti novčanik, maramice ili set prve pomoći. Ono što nas je najviše obradovalo je prednji pretinac u kojem se nalazi organizator za alat.keindl-sport43.jpg (721 KB)

Organizator alata pomični je dio koji se sastoji od elastične vezice kojom ćete fiksirati zračnicu, tri mala džepa u koje možete smjestiti alat, spojnicu za lanac, zakrpu...te pumpu. Na terenu nam se pokazalo izuzetno praktično i  možete zaboraviti na histerično kopanje po ruksaku kako biste našli sitnicu koja vam treba. Sav alat i potrebne stvari su pregledno organizirane, te imate jednostavan pristup istima. Na bočnim stranama ruksaka, nalaze se dva pretinca koje možete koristiti za energetske pločice, maramice ili druge stvari koje želite imati na dohvat ruke. Treba napomenuti da ruksak ima mogućnost nošenja kacige, te dolazi sa pokrivalom za kišu, reflektirajućim trakama, mjestom za bljeskalicu te držačem za ključeve.   keindl-sport44.jpg (728 KB)Naramenice Vaude Bracket 10 su tanke, ali izdržljive i izrazito prozračne. Ruksak podržava korištenje mijeha za vodu, tako se na naramenici nalazi držač crijeva koji je podesiv po visini. Obzirom da je ruksak namijenjen trail/ enduro vozačima, ekipa u Vaude-u je vodila računa o stabilnosti ruksaka u vožnji, dodan je remen na prsima. Bracket 10 na području struka stabilizira široki, prozračni remen koji s unutrašnje strane ima čičak, a sa vanjske je pojačan kopčom.keindl-sport46.jpg (734 KB)

Ovaj sistem nam se pokazao puno bolji od same kopče, te možete biti sigurni da se u vožnji neće otpustiti. EMP ( Ergonomic movement panel ) lagan je ergonomski panel koji se nalazi sa stražnje strane ruksaka. Ograničava pokrete prema unazad, dok omogućava pokrete rotacije i savijanja prema naprijed. Ruksak na leđa nasjeda sa dvije kompresijske trake koje povećavaju protok zraka,  ali i znatno smanjuju pritisak na samu kralježnicu.    keindl-sport51.jpg (325 KB)Zahvaljujući širokim naramenicama i remenu oko struka, te  EMP sistemu, ruksak je pune zapremine i na najzahtijevnijem terenu bio stabilan na leđima. Obzirom na nizak profil ruksaka, nemate osjećaj da na leđima imate ruksak koji bi vas sputavao u agresivnijoj vožnji, pa će sigurno naći mjesto na leđima enduro/ trail vozača. Neka vas ne zavara zapremina od 10 litara, Vaude Bracket 10 ima mjesta dovoljno za sve što vam treba. Mjeh za vodu, rezervnu robu, hranu, alat, gadgete, te brojne druge sitnice lako ćete i pregledno smjestiti u ruksak. keindl-sport94.jpg (590 KB)Tražite li kvalitetan ruksak koji će vas služiti godinama, Vaude Bracket 10 smatramo dobrom kupnjom. Ruksak je trenutno na akciji, a možete ga naći u Keindl sportu za 549, 00 kuna.keindl-sport92.jpg (535 KB)

Photo: Biker

Na vrh