www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
24. Travnja 2019.

Više od 250 biciklista na drugoj proljetnoj Parenzani

Više od 250 biciklista na drugoj proljetnoj Parenzani

Na Uskrsni ponedjeljak u Vižinadi se održala druga MTB rekreativna proljetna Parenzana na kojoj se okupilo preko 250 sudionika.

Biciklijada je organizirana povodom obilježavanja dana kada je u promet puštena Parenzana, točnije 01.04.1902., a organizirali su je Turistička zajednica opine Vižinada i Biciklistički klub Parenzana. Lijepo vrijeme, prekrasna priroda i motivirajuća Parenzana, privukli su ljubitelje pedaliranja iz različitih krajeva Istre i Hrvatske, pa čak i iz susjedne Slovenije i Italije, dok su se organizatori potrudili za ugodno domaćinstvo.DJI_0551.jpg (241 KB)

Prijave su započele u 8 sati, a u 10 sati nakon zajedničke fotografije kolona biciklista krenula je ispred Doma kulture predviđenom rutom duljine nešto više od 30 km, vijugajući trasom Parenzane i poljskim putevima prolazeći kroz naselja općina Vižinada, Kaštelir-Labinci i Višnjan. Na otprilike pola puta u naselju Baškoti bicikliste je dočekala okrijepa, a po povratku u Vižinadu organiziran je zajednički ručak uz zajedničko druženje do popodnevnih sati. DSC_0471.jpg (400 KB)Dojmovi nakon druge proljetne Parenzane su neopisivi, te se razmišlja o tome da ovakav susret postane tradicionalan i da se u vrijeme kada se priroda budi privuče što više rekreativaca i biciklista, ali i turista s obzirom da se događaj organizira na usrksni ponedjeljak. Vižinada je već zauzela svoje mjesto na biciklističkoj karti Istre, te zasigurno ima potencijala da se ovakvim događajima stvori dodatna turistička ponuda i produlji turistička sezona.DJI_0554.jpg (351 KB)Osobitu zahvalu organizatori upućuju sponzorima koji su na razne načine pomogli organizaciju događaja, a to su tvrtke Filius, M Line, LM servis Labinci, pekare Concettino i Royal, mesnica Cikili, jama Baredine, caffe bar Parenzana, OPG Franc Arman, OPG Pino Rossi, te Općina Vižinada-Visinada i Općina Kaštelir-Labinci.

DSC_0169.jpg (386 KB)Posebnu zahvalu organizatori upućuju članovima DVD-a Vitis Vižinada koji su se pobrinuli za osiguranje biciklijade te volonterima koji su pomogli u organizaciji.
Cijelu fotogaleriju možete pogledati na Facebook stranici Biciklističkog kluba Parenzana, a fotografije su izradili Ana Ritoša i Bernard Ritoša.

Na vrh