www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
02. Srpnja 2021.

Wilier Triestina FX 110

Wilier Triestina FX 110
26 fotografija

Zadnjih mjesec dana smo vozili jedan zanimljiv Wilier Triestina model za 23.000,00 kuna. 1690 grama težak karbonski “monocoque “ okvir u M veličini je dobar početak za jedan pravi full suspension XC bike. 110 FX je model koji je u ovoj godini dobio neke preinake na okviru te sada straga ima standard boost 148 nabu i širu stražnju vilicu. Osim što je šira i kruća, stražnja vilica ima i kraći chainstay što dodatno povećava upravljivost ovog modela. 

wiliere17.jpg (135 KB)

Nešto niže težište okvira te 100 milimetara hoda naprijed i straga se pokazalo na novom modelu kao osvježenje u odnosu na prošli. wiliere14.jpg (138 KB)Bolja upravljivost u vožnji, udobniji na grubljem terenu i osjetno bolji za brdske uspone. Rock Shox Reba naprijed i RS Monarch RL straga dobra su kombinacija na ovakvom okviru. Shimano XT pogonska grupa te 12 brzinska SLX ručica mjenjača svakako spadaju u višu klasu i za ovu cijenu 110 FX ispada odličan izbor. wiliere21.jpg (113 KB)Shimano Alivio ručice kočnica i čeljusti u kombinaciji s rotorima 180-160 rade sasvim dobro i za ovako lagan bicikl nema potrebe za zahtjevnijim modelom. Ono što bi svakako željeli je ipak ručice kočnica s palicom za jedan prst što ovdje nije slučaj. Ove godine smo to imali prilike primijetiti i na još nekim modelima drugih proizvođača i za sada jedino što možemo zaključiti je nestašica Shimano dijelova koja je dovela do toga da se na neke modele stavlja ono što imaju proizvedeno. Kako god, ovo nije razlog koji bi vas trebao udaljiti od ovog bicikla jer sve drugo je i dalje na strani kupca s obzirom na cijenu. U vožnji se pokazalo da wiliere32.jpg (171 KB)Vittoria Mezcal 29" 2.25 gume drže odlično po suhom i tvrdom terenu, nešto su zahtjevnije na mokrom i potrebno je više tehnike, ali tako obično biva s XC gumama koje imaju manje čepove u želji proizvođača da se smanji otpor pri kotrljanju. U finalu, ovaj bicikl je odlična kupnja i svakako vrijedi razmisliti u koliko ste u potrazi s jačim XC karbonskim modelom. Lula volana, volan i cijev sjedala dolaze iz Ritchey-a za koji je stari i poznati brand bike komponenti na tržištu. Možemo reći da se dosta pazilo na detalje, tako su svi kablovi provedeni kroz okvir i malo toga se vidi osim okvira ;).wiliere53.jpg (126 KB)

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh