www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
27. Srpnja 2022.

WILIER TRIESTINA JENA HYBRID GRX 1X11

WILIER TRIESTINA JENA HYBRID GRX 1X11
20 fotografija

Vozili smo hibridni gravel sa flat volanom i pogonom koji se nalazi u stražnjoj nabi te baterijom u donjoj cijevi karbonskog okvira.

Nešto drugačije i kruće od svega što smo vozili na struju. Uz agilnost koju donosi jedan gravel bicikl sa ravnim volanom, tu je još i dodatna asistencija električnog motora koji se aktivira na potisak pedala kao i kod svih ostalih pedelec sistema.

Kako se radi o izrazito laganom modelu, snaga motora nije presudna jer je i najmanji okretni moment osjetan za vrijeme pedaliranja. Mahle motor sa maksimalnih 40 Nm okretnog momenta se itekako osjeti kod okretanja pedala. 250 Wh baterija omogućit će vam da prevalite kilometre koje na običnom gravelu ne biste mogli. U light modu sa tek malom dozom asistencije s ovim biciklom ćete moći prevaliti zavidne makadamske kilometre s osmijehom na licu :D.
Zašto električni gravel? Pa električni bicikl su sada već svakodnevan pojava kako na cesti, tako u u šumi, premda doista teško, ali polako pronalazi svoje mjesto i na našem tržištu. Od pitanja što će mi električni bicikl, to je za one koji nemaju u nogama, do toga da ljudi polako shvaćaju sve prednosti jednog električnog bicikla.
U nedostatku vremena, električni bicikl će vas uz pedaliranje i dobar trening za isto vrijeme odvesti na neke nove staze koje su možda duže i teže, ali uz asistenciju motora učinit ćete ih onakvim kakve ih želite, blage i duge ili pak zahtjevne i brze i nećete se vratiti potpuno iscrpljeni kao što se to nerijetko događa nakon dugih višekilometarskih vožnji.

Jena Hybrid spada u gornju srednju klasu električnih gravel karbonaca i kao takva nudi odličnu opremu te kompaktan i čvrst okvir. Pogonska grupa Shimano Grx 1x11 dovoljan je količina stupnjeva prijenosa da ćete u svakom trenutku moći prilagoditi kadencu svojim preferencijama.

Hidraulične disk kočnice rotora 160 milimetara te karbonski kotači doprinose kako sigurnosti tako i kvaliteti vožnje. Čvrsti karbonski obruči se ponašaju responzivno na neravnom terenu te upijaju neravnine više od očekivanja. Otklon na prednjoj vilici te na okviru omogućuje postavljanje gume do 44 milimetra širine čime ćete dobiti veći volumen i udobniju vožnju. Jena će u cijeni za koju je dostupan dati daleko više. Ovaj bicikl nas je zainteresirao najviše zbog cijene koja je trenutno snižena sa 33.950,00 kn na  23.765,00 kn. Uz ovakav popust teško je odoljeti :).
Odlična geometrija za uspon te praktičnost ravnog volana za spust omogućava vam da ovaj bicikl odvezete i na nešto zahtjevnije šumske staze koje su daleko od makadamskih širokih puteva. Iako gravel, ali uz šire gume ovaj bicikl se na zahtjevnijem terenu ponaša kao rigid mtb model.  

Kvaliteta izrade je na nivou brenda za koji do sada imamo samo riječi hvale. Precizno i pedantno je odrađen gotovo svaki detalj.
Ako ste u potrazi za hibridnim modelom koji pored svoje šire namjene ima još i pogonski sklop te bateriju u karbonskom okviru, onda je ovo svakako odličan izbor.

NAJČITANIJE
Epic 8 2024
Vijesti

Epic 8 2024

21. Ožujka 2024.

Potpuno novi Epic 8 razvija formulu najbržeg kroz sposobnost, učinkovitost i integraciju lakoće. Moderni XC trailovi svakodnevno...

Na vrh