www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
07. Studenog 2020.

WTB Ranger TCS Light Fast Rolling Dual DNA Tanwall

WTB Ranger TCS Light Fast Rolling Dual DNA Tanwall
10 fotografija

Nije to poznati ranger Chuck Norris:D, ali ova folding guma je pokazala u čemu je dobra. Testirali smo WTB gumu sa Tan Wall (Skinwall) bočnicom pa za sve one ljubitelje istih, i WTB ima konja za trku :).

wtb_ranger_tan_wall12.jpg (102 KB)Gume koje smo testirali spadaju u neku višu srednju klasu po performansama na papiru. Dvije smjese gume koje su položene na “casing 60 tpi-a” (osnova ili pletivo na koju se ljepi gumena smjesa gazne površine, a mjeri se prema broju niti po inču ili Treads per inch) sa ripnama koje se na prvu ne čine ništa posebno. Ono što kaže naziv gume je da ima jako mali otpor pri kotrljanju odnosno “fast rolling” te da spada u light kategorije i podržava tubeless sistem. Pa smo shodno tome odradili tubeless montažu i bacili se na testiranje. wtb_ranger_tan_wall6.jpg (109 KB)DNA dual compound kombinira dvije smjese gume koje se nalaze na  gaznoj površini. Jedna je kruća i otpornija i ta je smještena duž središta gazne površine i korištena je za središnje ripne koje su odgovorne za mali otpor pri kotrljanju te trakciju na podlogu. Osim što je guma na tom dijelu tvrđa, znatno je otpornija na habanje dok su bočne ripne od druge smjese i mekše su te zadužene za trakciju u zavojima kad se na biciklu naginjete dok prolazite kroz zavoj. Težina testirane gume je 1013g. Guma se u praksi pokazali nevjerojatno brza iako je širine 2.4”, ali u vožnji podsjeća na brze 2.0” gume. WTB Ranger TCS Light Fast Rolling Dual DNA Tanwall10.jpg (197 KB)Ostali smo iznenađeni koliko se brzo i s lakoćom kotrlja po suhom i tvrdom terenu. Na mokrom i blatnom terenu je pokazala značajke relativno dobre mokre gume koja ne skuplja blato na sebe i time ostvaruje trakciju na terenu jer se ne zapunjava. Iako manje gripa nego kod nekih drugih brendova, ova guma je svoj sjaj pokazala najviše pri otporu na kotrljanje. wtb_ranger_tan_wall17.jpg (143 KB)S obzirom na mekane bočne ripne, guma se na tvrdom i oštrom terenu troši brže od konkurencije, pa možda i nije idealan izbor za duge dnevne vožnje koje uključuju dosta cestovnih segmenata.Tamo se pokazalo da se bočnice, a i sredina doista brzo troše. Iz tog razloga i mekoće smjese, ova guma je na zemljanom tvrdom terenu stvarno odradila odličan posao, na brzim zavojima bez oslonaca je pokazala zavidnu trakciju dok se na makadamu okretala brzo i tiho. Kako je širina 2.4”, možete ju voziti i na nižem tlaku obzirom na veći volumen što obično za fast rolling gume nije slučaj jer su uglavnom manjeg volumena namijenjene XC biciklima, što je dosta tanja i uža guma i ne može podnijeti niže tlakove, a da pritom ne oštetite obruč na nekom kamenu.
Ovaj model dolazi u još tri zvedbe u 2.4” širini, naravno nisu u Tan wall izvedbi već su crne, ali odlikuju ih i neke druge značajke. Tri crna modela od kojih je jedna sa ojačanom bočnicom TCS Light/Fast Rolling + Slash Guard, drugi model TCS Light/High Grip + Slash Guard dolazi sa High Grip tehnologijom za više trakcije i treći model TCS Tough/Fast Rolling dolazi kao brzo kotrljajuća jača guma koja težinom odskače od ostalih modela ali je i otpornija na bušenje. Ova tri modela dolaze sa gaznom površinom izrađenom od tri različite smjese koje su smještene od sredine prema krajevima grazne površine te osiguravaju još veće performanse u odnosu na testiranu gumu.
wtb_ranger_tan_wall8.jpg (222 KB)XC i trail sigurno dolaze u obzir i za to je ova guma stvarno za svaku pohvalu, za sve zahtjevnije i agresivnije vožnje morate prijeći na neki drugi model koji će pružiti performanse i izdržljivost koja vam treba. Preporuka za one koji žele odličnu gumu i dobre performanse na suhom i mokrom zemljanom terenu.

Na vrh