www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
20. Prosinca 2012.

Cube Agree GTC Pro compact

Cube Agree GTC Pro compact
12.399,00 kuna
4 fotografija

Cube je jedan od njemačkih proizvođača koji proteklih godina polako ali sigurno i odlučno zadire u tržišne udjele američkih i tajvanskih proizvođača. 

Bez tradicije i reputacije malog proizvođača vrhunskih proizvoda, orijentirali su se u početku na jeftinije i dostupnije modele, te polako ubacivali tehnološki naprednije bicikle, sve u vrlo povoljnom financijskom paketu. Obično vizualno vrlo atraktivni, ponekad i preko mjere napadni, Cube bicikli su postali vrlo zamijećeni. Ne nudeći revolucionarna tehnološka rješenja, već koristeći oprobanu tehnologiju i nudeći ju po vrlo konkurentnoj cijeni, uvelike podsjećaju na japansku automobilsku industiju, koja je s vremenom postala i vodeća tehnološka i inovativna industrija. Hoće li se to dogoditi i s njemačkim proizvođačima bicikla poput Cubea, vidjet ćemo, no zasada im se mora priznati propulzivnosti i prepoznavanje potreba tržišta.
Cubeova Agree serija orijentirana je na dulje vožnje s naglaskom na udobnost, za razliku od trkaći orijentirane Cube Litening HPC serije. 

Cube Agree GTC Pro compact slika 1

Okvir: Monocoque (bez interne strukture) dizajn omogućuje relativno lagan okvir Cube Agree (1200g) bicikla. Vilica je tapered 1.5“ - 1-1/8”, što je promjena u odnosu na prijašnje modele Agreeja gdje su se koristile Eastonove vilice. Izvještaji govore da je Cubeova vilica nešto mekša u pomaku ‘’naprijed – natrag’’, dok je lateralni pomak ostao isti, tj. vrlo mali. Seat-stay je dizajnom vrlo tanak, te tu leži i naglasak na udobnost Agreeja. Dizajn prihvata osovine pogona je Shimanov PressFit, prihvat prednjeg mjenjača je standardan, s obujmicom, a bužiri stražnje kočnice integrirani su u gornju cijev. Sam bicikl pomalo odudara od novog trenda velikih head-tubeova i kratke gornje cijevi (top-tube), te zadržava više tradicionalni izgled, no izgleda skladno i atraktivno. 

Cube Agree GTC Pro compact slika 2

Grupa: Cube Agree je složen od mješavine komponenti, te tu nema govora o kompletnoj grupi. Takav pristup omogućuje snižavanje cijene bicikla, ipak se mora pažljivo birati gdje staviti dijelove slabije grupe kako bi bicikl na kraju bio „dobro složen“. Pojedini djelovi funkcionalnošću ili masom nikako ne smiju odskakati od cjeline. Stražnji mjenjač je Ultegrin, dok su prednji mjenjač, ručice mjenjača, ručice kočnice, pogon, kazeta i lanac grupe Shimano 105. Same kočnice su Shimano BR-R560, van serije, no to nije indikator da se radi o lošem proizvodu. Pogon je isto van serije, Shimanov FC-R565 s 50/34 lančanicima. Sve u svemu, dijelovi nisu loše odabrani, možda nije oku ugodno vidjeti tolike razlike, no radi se o visoko funkcionalnim dijelovima, koji svoje mane mogu pokazati samo na vazi.
Kotači & gume: Kotači su Mavic Aksium S, „enty-level“ Mavicov set koji solidno obavlja posao, traje dugo, može se servisirati, a vaga ovdje staje na 1900g, ne lagano, no i neizdrživo teško. U odnosu na ostatak bicikla – dobro se uklapaju. Gume su također iz Mavicove tvornice, model Aksion, u širini 23mm, dakle ipak nešto uže od standarda u Gran-Tourismo konkurenciji ‘’opuštenijih’’ bicikla. Masom od 240g, nisu preteške i dobro se uklapaju u cjelinu te su solidan odabir za dulje vožnje i trening.
Periferija: Cube bicikli se na svojim skupljim modelima redovno oslanjaju na suradnju s etabliranom američkom tvornicom kvlaitetnih dijelova – Easton. Nema OEM Cube dijelova, već su komponente Eastonove, što daje pouzdanje da se radi o solidnim proizvodima. Headset je FSA Orbit-C, solidan odabir, dok su volan i lulica , kao i cijev sjedala solidni Easton EA30. Cube također redovno koriste rebrandirana Selle Italia sjedala, te je za Agree odabran model X1 Road.

 

NAJČITANIJE
Recenzije

Polygon Stratos 7 Disc Carbon

15 950,00 HRK

08. Svibnja 2022.

Vozili smo karbonac koji ne viđamo često na našim cestama. Polygon, indonezijski brend koji je u svojim krajevima stekao zavidnu...

Recenzije

Head Lagos II eMTB

20 799,96 HRK

25. Travnja 2022.

Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više...

Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Cube Agree GTC Pro compact
Brend: Cube
Cijena: 12.399,00 kuna
Okvir: GTC Monocoque Twin Mold Technology
Prednja vilica: Cube CSL Race Carbon, 11/8-11/2
Kočnice: Shimano BR-R561
Prednji mjenjač: Shimano 105
Zadnji mjenjač: Shimano Ultegra 3x10
Ručice mjenjača: Shimano 105 ST-5703 3x10
Pogon: Shimano FC-563 Hollowtech II
Sjedalo: Selle Italia X1 Road
Gume: Mavic Aksion 23-622
Obruči: Mavic Aksium S
Težina: 8,27

Geometrija

Kut vilice (A): 72
Međuosovinski razmak (B): 991
Dužina cijevi sjedala (C): 520
Kut cijevi sjedala (D): 73,5
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 545
Udaljenost od BB-a do stražnje osovine (F): 405
Veličina bicikla: 56