www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
25. Travnja 2022.

Head Lagos II eMTB

Head Lagos II eMTB
20.799,96 kuna
35 fotografija

Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više godina. Svoj su početak zasnivali na dugogodišnjem iskustvu u proizvodnji proizvoda koji dijele iste materijale i tehnologije izrade.

Head Lagos II je brdski električni bicikl s namjenom da vas odveze dalje i više ili pak da vam asistencijom motora omogući da se vozite sa kondicijski jačim društvom. Prođimo neke od glavnih značajki ovog modela.

 

Kao najvažniji element ovog bicikla je zasigurno agregatni sklop, odnosno Shimano Steps E7000 kojim je Lagos II pogonjen. Moramo ukratko objasniti da je ovo pedelec električni bicikl pa ćete za aktiviranje asistencije motora morati okretati pedale. 250 W snage Shimano Steps E7000 motor razvija okretni moment od 60 Nm što ćete itekako osjetiti kad krenete penjati neki zahtjevniji uspon. E7000 je razvijen na platformi najjačeg Shimano Steps E8000 motora. Kao takav je otporan na blato, vlagu, vodu i sve vremenske prilike. Izrazito tiho isporučuje prirodnu krivulju asistencije pa tako ovaj bicikl možete voziti kao bilo koji obični brdski model te klase. 500 Wh baterija omogućit će i više nego dovoljnu autonomiju kretanja prije nego zadnja crtica nestane sa indikatora stanja baterije. Sama baterija je uklopljena u donju cijev okvira pa Lagos II podsjeća na običan brdski bicikl dok ne okrenete pedale.

 

Na upravljaču se nalazi računalo sa korisničkim sučeljem putem kojeg možete upravljati stupnjem asistencije koji želite imati u određenom trenutku, vidjeti prijeđene kilometre, stanje baterije te dobiti razne druge korisne informacije kakve nudi naprednije biciklističko računalo.

 

Shimano steps e7000

Kao što smo već rekli, ovaj sistem će vam asistirati prilikom vožnje odnosno okretanja pedala.

Potpuno poveziv preko BT ili pak Ant sistema Shimano Steps e7000 možete ugađati kako najviše odgovara vašim navikama vožnje.

 

Putem E-tube aplikacije, povezujete se sa centralnom jedinicom vašeg bicikla te vam se dalje otvaraju mogućnosti finog ugađanja asistencije motora.

Programske nadogradnje ćete također moći odrađivati putem E-tube aplikacije.

 

Modovi asistencije motora

Boost - najjači mod koji će vam pomoći da savladate najteže uspone.

Trail - mod koji se najčešće koristi. U ovom modu sustav sam prepoznaje koju količinu asistencije vam treba pružiti kako bi savladali neki uspon. Ovisno o jačini vašeg potiska na pedalu i kadenci, sam procjenjuje koliko snage motor treba isporučiti

Eco - ovaj mod se koristi na blagim terenima koji su ili ravni ili pak blagih uspona te je u ovom modu najmanja potrošnja baterije.

Powerwalk assist -  ako bicikl morate gurati uz neki jaki uspon, ovim ćete modom aktivirati motor koji će bicikl gurati pored vas brzinom hoda.

 

Upravljačka jedinica s dvije tipke te malom navigacijskom tipkom za šetanje kroz izbornik upravljačke jedinice nalazi se s lijeve strane upravljača.

 

S desne strane se nalazi zason na kojem je moguće pratiti

U kojem ste modu, koliko vam je preostalo baterije, kojom brzinom vozite, prevaljeni kilometri te koliko ih još možete prevaliti prije nego se baterija isprazni do kraja.

 

Lagos je model s jačom prednjom suspenzijom Rock Shox Recon S RL koja sa svojih 130 mm hoda te podešavanjima povrata i krutosti te mogućnošću zaključavanja, ovaj bicikl svrstava u ozbiljne trail modele. Od blagog i umjerenog do izrazito zahtjevnog i grubog terena, Lagos II će se snaći podjednako dobro zahvaljujući ovoj prednjoj suspenziji.

 

Geometrija aluminijskog okvira ovog bicikla ga svrstava u trail kategoriju što znači da se na Lagos II modelu sjedi udobnije i uspravnije, ali kad se nađete na strmom i zahtjevnom spustu postaje agresivan i spreman na sve.

 

Pogonska grupa Shimano Deore 1x11 na ovom biciklu je točno ono što treba jednom rekreativnom vozaču koji želi kvalitetu i trajnost te preciznu izmjenu stupnjeva prijenosa. Ručica mjenjača također Shimano Deore upotpunjuje mjenjački sklop donosi odlične performanse.

 

Tektro Hidraulične Kočnice s rotorima od 180 milimetara sprijeda i straga na Lagosu II nude sigurnost i performanse koje će vozaču dati osjećaj sigurnosti i opuštenosti. Fino moduliranje prilikom kočenja će važan element za kvalitetniju i spretniju vožnju.

 

Schwalbe Nobby Nic Performance 27.5x2.6” brdske su gume s dovoljno volumena da se mogu voziti na nižem tlaku te ovom biciklu dati dodatni stupanj udobnosti. Poznati brend koji se nerijetko nađe na ozbiljnim trail biciklima nudi performanse koji će vam omogućiti brzu i sigurnu vožnju kroz zavoje te prelaske preko grubog i neravnog terena.  

 

Ovo je svakako dobra zamjena za prijevozno sredstvo obzirom da su cijene goriva postale nepredvidive pa se sve više ookrećemo nekim alternativnim oblicima prijevoza. Svoje će karakteristike najbolje pokazati u šumi na zemljanom terenu.

 

Na testu se pokazao kao kompaktan i dovoljno agilan model koji može podići adrenalin i na oštrijim stazama koje iziskuju tehniciranje kroz zavoje te brze izmjene smjera. Za potpuni doživljaj električnog bicikla u šumskim i brdskim uvijetima svakako bismo voljeli i stražnju suspenziju, ali Lagos II nije taj model i od njega se to ne očekuje. Cijelodnevna vožnja vinskim cestama :) gdje se povremeno zavučete u šumu na neki uglađeni trail koji će tražiti od vas poznavanje vožnje za Head Lagos II je idealan vikend. Ukoliko trebate ugodniju vožnju, možete ispustiti dodatno tlak u volumenski većim gumama, ali ne smijete pretjerati jer riskirate oštetiti obruč kotača ili pak bušenje gume. Nešto manje snage od najjačeg modela Shimano agregata ovaj motor daje sasvim solidne performanse i nije pokazao potrebu za jačim motorom. Trail mod na Shimano Steps agregatima općenito se pokazao i nama kao najbolji i najprirodniji mod za brdsko bicikliranje te omogućava korištenje tehnike koju poznajete s klasičnog bicikla i nije vam potrebna prilagodba. Kočnice zadovoljavaju potrebe u svakom smislu i čak uz prilično naprezanje ri dužim spustevima ne posustaju. Nekako nam se čini da je Tektro počeo raditi bolje proizvode i približava se srednjem segmentu Shimana koji u je u doba pandemiji ušao u fazu nestašice koja ga prati i danas.

Teško dobavljiv Shimano je većinu proizvođača natjerao da se okrenu nekim drugim poznatim i manje poznatim brendovima. U tom svijetlu je Tektro dobio priliku biti više i češće zastupljen u nekim segmentima gdje ga prije nismo sretali. Sa prillikom je očigledno došao i napredak, jer se performanse Tektor Hidrauličnih kočnica se dobro nose sa ostalima u klasi.

 

NAJČITANIJE
Recenzije

Polygon Stratos 7 Disc Carbon

15 950,00 HRK

08. Svibnja 2022.

Vozili smo karbonac koji ne viđamo često na našim cestama. Polygon, indonezijski brend koji je u svojim krajevima stekao zavidnu...

Recenzije

Head Lagos II eMTB

20 799,96 HRK

25. Travnja 2022.

Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više...

Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Head Lagos II eMTB
Brend: Head
Cijena: 20.799,96 kuna
Okvir: Alloy 6061 HT, TPR, integrirana baterija
Prednja vilica: Shox Recon S RL 130mm TPR
Kočnice: Tektro HDM745 180/180mm
Ručice mjenjača: Shimano Deore SLM5100 1x11
Pogon: Shimano E7000//Shimano Deore 1x11
Sjedalo: HBC Pro VL-3381
Obruči: ERX 27.5” 32h
Težina: 21.6 kg

Geometrija

Veličina bicikla: M