www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
08. Srpnja 2015.

Siga Team CR Race Disc

Siga Team CR Race Disc
21.799,00 kuna
7 fotografija

Novi ozbiljni igrači na području cestovnih bicikala već su na domaćim cestama. Da li je vrijeme za smjenu stare garde vidjet ćemo nakon testa Sige.

Siga Team CR Race Disc slika 1

Austrijska EHS grupacija već je prisutna u Hrvatskoj sa svojim MTB programom odnosno Nakita biciklima. Njihov brend Siga orijentiran je uglavnom cestama, trekkingu, ciklokrosu te klasičnim gradskim biciklima, a pokrivaju sve od high-enda do početnog razreda. Na početku njihovog kataloga, kojeg često listamo pri usporedbama cijena i opreme s drugim drugim proizvođačima nalaze se top karbonski modeli gdje se smjestila i Team CR ergela u nekoliko varijanti opreme. Ukupno smo izbrojali osam kombinacija opreme od kojih je Race disc u donjem dijelu cijenom od 21700kn  tj. 2899 Eura preporučene maloprodajne cijene.

Siga Team CR Race Disc slika 1

Na dizajn nemamo zamjerki, jasno je vidljivo da se tu radi o karbonskim vlaknima kao materijalu, a dodajmo da je tehnologija Monocoque zaslužna za oblike cijevi i nepostojanje vidljivih spojeva jer je okvir dobiven pomoću kalupa iz jednog komada. 'Must have' na svakom ozbiljnom okviru su danas konusni steerer, Pressfit BB i interno provedene sajle, pa su prisutne i ovdje  kako bi pružio maksimum krutosti uz HMC (High Modulus Carbon). Naravno da će svima prvo upasti u oko Shimanove hidraulične disk kočnice, koje se u zadnje vrijeme mogu vidjeti na novim cestovnjacima i polako postaju trend, a tek će doživjeti procvat na cestovnim biciklima jer prema najavama UCI se sprema skinuti zabranu na njih već ove godine.

Siga Team CR Race Disc slika 2

Ono što nam je mnogo bitnije je precizna i pouzdana Shimano Ultegra grupa mijenjača uključujući pogon sa 50/34 zubaca i ukupno 22 stupnja prijenosa. Kutevi vilica od 72-73° i cijevi sjedala od 73-74.5°5, ovisno o veličini okvira, govore da bi bicikl trebao imati izraženu stabilnost na ravnim dionicama i sprintevima uz uz nešto manje agresivnosti u zavojima. No, teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo, pa ćemo pričekati vožnju za zaključke, a nastavimo sa Reynolds Stratus Pro Disc obručima, njihovim top aluminijskim modelom sa masom od 1590 grama za set. Na njima su odlične Continentalove Grand Prix 4000S II gume u dimenziji 700 x 23C, a kombinacija su gripa i dugotrajnosti te otpornosti na bušenje. Ukupna masa bicikla na vagi iznosi 8.35kg.

Siga Team CR Race Disc slika 3

Poveli smo Sigu Team CR na vožnju cestama i ustanovili da nudi dosta položenu geometriju naklonjenu trkačima. Ubrzanja su odlična, a  s obzirom da nisu karbonski, kotači su lagani i vrlo lako se zavrte, a nude i tračak udobnosti za razliku od karbonskih, koje smo do sada imali priliku voziti. Poprilična krutost okvira rezultira pokojom nervoznijom reakcijom, ali je zato dojam u vožnji bez uvijanja i sa fenomenalnim prijenosom snage. Gubitaka na pedalama kao da niti nema, barem smo dobili takav dojam kada smo brže zapedalirali. Ovdje treba spomenuti i Ultegru koja radi besprijekorno i sudjeluje u odličnom dojmu bicikla iako imamo malu zamjerku na ergonomiju ručica na volanu. Možda se samo radi o navici i previše brdskog bicikliranja. Moramo pohvaliti udobno fizikovo sjedalo kao vrlo bitan dio na biciklu i generalno dobar dojam nakon nekoliko sati provedenih na biciklu. Siga se odlično nosila na nizbrdicama gdje sa velikom sigurnošću ulazi u zavoje zahvaljujući dijelom povoljnom kutu vilice i Continentalovim gumama dobrog gripa u nagibima.

Siga Team CR Race Disc slika 4

Periodično se u biciklizmu (cestovnom) pojave nova imena, koja uzdrmaju tržište i preslože raspored snaga između onih ustaljenih brendova i nadolazećih željnih dokazivanja te zauzmu tron popularnosti. Siga je ambiciozno nastupila i ponudila vrlo konkretan i konkurentan bicikl, koji će zasigurno privući odnosom uloženo/dobiveno.

Siga Team CR Race Disc slika 5

 

Specifikacije

 

Carbon Road Disc Monocoque UD High Modulus okvir / konusni steerer, Pressfit BB, interno sajle/ Carbon Disc Monocoque vilica/ Shimano Ultegra grupa/ Shimano Ultegra 50-34Z pogon/ Shimano Disc R685 hidr. kočnice/ Reynolds Stratus Pro Disc obruči/ Continental Grand Prix 4000S II 700 x 23C gume/ Fizik Aliante Delta “Custom“ sjedalo/ Fsa Gossamer volan, lula, cijev sjedala/ 8.35kg/ 21.700,00kn.

Siga Team CR Race Disc slika 6

Photo: Biker


NAJČITANIJE
Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Recenzije

Marin Rift Zone 29 2

16 750,00 HRK

20. Srpnja 2021.

Marinov trail promišljenim okvirom dobacuje mnogo dalje nego to njegova cijena sugerira ;)

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Siga Team CR Race Disc
Brend: Abus
Cijena: 21.799,00 kuna
Težina: 8,35

Geometrija