www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
13. Siječnja 2013.

Kross Trans Global

Kross Trans Global
6.249,00 kuna
5 fotografija

Specifikacije
Lagani aluminijski okvir/ Suntour Nex vilica sa 63mm hoda/ Deore i XT mjenjači/ Shimano M446 hidraulične kočnice sa diskovima/ Podesiva lula volana/ Amortizirajuća cijev sjedala/ Schwalbe Silento II 700x40c gume/ Shimano Alivio pogon

Bicikle iz poljskog Krossa vrlo smo dobro upoznali kroz testiranja njihovih brdskih i cross modela na stazama u okolici Zagreba. Ovaj put smo na vožnju dobili nešto drugačiji Kross namijenjen vožnji cestom, a sudeći po bogatoj opremi koju posjeduje, prioritet će mu biti svakodnevni gradski zadaci i što veći komfor vozača u obavljanju istih. Trans Global bi prema viđenom spadao u trekking bicikle, koji su, u stvari , cross bicikli prilagođeni cesti uz razliku u opremi  i praktičnim dodacima te gumama. Transglobal ima cijenu od 6,249 kuna što se ne čini mnogo kad detaljnije pogledamo opremu.

Kross Trans Global slika 1

Kao baza bicikla poslužio je okvir od lagane aluminijske legure kakvu susrećemo na cross ili trekking biciklima. Nezaobilazni detalj na okvirima koji žele pružiti komfor vozačima je amortizirajuća vilica. Ovdje se nalazi Suntourova Nex sa 63mm hoda, svojevrsni optimum za gradske potrebe. Grupa mjenjača je 9-brzinska Shimano Deore sa XT zadnjim mjenjačem, koji surađuje sa Alivio pogonom i tri zupčanika (3x9 brzina). Kočnice M446 sa diskovima također su često na MTB biciklima, pa će zaustavljanje biti sigurno i brzo. Ovo je dosta zavidan nivo opreme za cestovni bicikl, a takve komponente najčešće susrećemo na brdskim biciklima srednje kategorije. Popis opreme koja čini vožnju gradom ugodnu i praktičnu vrlo je dugačak jer je na Trans Globalu ugrađeno sve što inače nazivamo dodatnom opremom. Tu su amortizirajuća cijev sjedala, podesiva lula volana, svijetla, prtljažnik sa elastičnim vezicama, nogica, štitnik od lanca, obavezni blatobrani te tihe Schwalbe Silento II gume sa slojem protiv bušenja. Impresivno! Pogledajmo kako se Trans Global snašao na cesti.

Geometrija ovog Krossa vrlo je ugodna zbog uspravnog i neopterećenog položaja tijela. Unatoč tomu i automobilističkim žargonom ‘full opremi’’ koju posjeduje, nismo uopće primijetili višak mase u vožnji. Trans Global nečujno ‘klizi’ ulicama i spretno se probija kroz rijeku pješaka. Odlična oprema čini prebacivanje brzina vrlo tihim i trenutnim, a kočnice će oduševiti u gradskoj gužvi sa stalnim iznenađenjima ispred vas. Netipična za tako opremljen gradski bicikl je njegova lakoća kretanja i nabiranje putne brzine. Još nešto neobično je i cijena ovog bicikla jer ćete za 5,936.55 kuna s popustom dobiti dugotrajan i izvrsno opremljen gradski bicikl bez slabe točke.

NAJČITANIJE
Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Recenzije

Marin Rift Zone 29 2

16 750,00 HRK

20. Srpnja 2021.

Marinov trail promišljenim okvirom dobacuje mnogo dalje nego to njegova cijena sugerira ;)

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Kross Trans Global
Brend: Kross
Cijena: 6.249,00 kuna

Geometrija