www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
17. Prosinca 2012.

Bianchi JAB 7500

Bianchi JAB 7500
9.995,00 kuna
6 fotografija

Bianchi je serijom JAB privukao dosta pažnje u srednjem cijenovnom rangu hardtail MTB-a. Imali smo priliku voziti modele JAB 7100 i 7300 koji su nas osvojili atraktivnim dizajnom, dinamičnim voznim osobinama i primamljivom cijenom. Sada je pred nama perjanica serije - JAB 7500, jednako atraktivnog dizajna, ali opremljen da zadovolji vozače s natjecateljskim ambicijama. Razlika u cijeni opravdana je boljom vilicom, pogonskom grupom, mjenjačima, nabama, gumama i još ponekim detaljem, a preostaje nam vidjeti je li razlika u cijeni opravdana i u stvarnim uvjetima – na xc stazi. 


JAB okvir već smo zasluženo nahvalili u prošlim testovima. Ističe se iznimnom čvrstoćom i malom masom, trostruko je butiran i ojačan na spojevima. Izrađen je od aluminijske legure serije 7000, pa je time spreman za najgore torture. Ponovimo da konstrukcija ‘slope’ gornje cijevi dodatno ukrućuje prednji kraj, što bi se u konačnici trebalo pozitivno odraziti na upravljivost. Veliko poboljšanje dolazi u vidu Rock Shox Recon vilice s ručicom za zaključavanje na volanu. Kao i model XC na JABU 7300, i Recon nudi 100 milimetara hoda, ali i mnogo bolju osjetljivost na malim neravninama. Pogonska grupa i mjenjači sada su mnogo ozbiljniji, pa će tako zadnji desetbrzinski Shimano XT i prednji SLX biti upravljani SLX ručicama, a tu je i SLX pogon da osigura nesmetani prijenos snage s pedala. Za kočenje brinu Shimanove M446 kočnice u sprezi s M505 ručicama u atraktivnoj bijeloj varijanti. Svi uvjeti za dinamičnu vožnju bez ograničenja su tu, pa pogledajmo dojmove sa staze!
Zajednički nazivnik cijele serije je izvanredan okvir. To smo već jednom bili ustvrdili i sada ponavljamo. Posebno će se dopasti ljubiteljima natjecateljske ergonomije poput našeg testnog vozača. Duga lula volana dovodi težište tijela bliže prednjem kotaču i na taj način omogućuje maksimalnu kontrolu bicikla u brzim zavojima. Potentna oprema i solidna Recon vilica sada mogu pratiti visoke dosege okvira, a tu je i mnogo krutiji SLX pogon kojeg ne morate štedjeti niti u jednoj situaciji. Kontakt s podlogom na nivou je mnogo skupljih bicikala, pa će biti potrebno i određeno znanje kako bi se nosili s mogućnostima ovog kompleta. Odlična kontrola omogućuje da ‘otpustite kočnice’, a s time i da brzo dođete do granica svojih mogućnosti. Srećom, Shimanove kočnice omogućuju prilično kasne reakcije i vrlo teško blokiraju. Olakšan zadnji kraj na nizbrdicama podsjeća na karbonske izvedbe, pa će ga povremeno biti potrebno ‘ukrotiti’.

Iako je cijenom još uvijek u zemaljskim okvirima, svojim dinamičnim dosezima JAB 7500 dodiruje mnogo više sfere. Izniman okvir zaslužuje ovako solidnu opremu, a JAB je sposoban dostojno primiti komponente višeg ranga, ukoliko vam to financije jednom dozvole. Vidimo ga kao trenutno rješenje za utrke ili kao osnovu za nadogradnju neograničenih mogućnosti. Već tradicionalno, Bianchi nudi odličnu kupovinu uz vrlo atraktivan dizajn kao zaštitni znak.       

 

Bianchi JAB 7500 slika 1

BIANCHI JAB 7500
Šminkerica! Talijani su opet dokazali da znaju napraviti pravi „bombončić“ od bicikla! Bianchi, bogat detaljima, lijepo dizajniranom ramom i kvalitetnim dijelovima možete bez problema provozati zagrebačkom „špicom“. Vjerujte da ćete ostati zapaženi. Ako baš i niste ljubitelj „špice“, ne brinite. Bianchi vas ne bu iznevjeril niti u šumi!

NAJČITANIJE
Recenzije

Polygon Stratos 7 Disc Carbon

15 950,00 HRK

08. Svibnja 2022.

Vozili smo karbonac koji ne viđamo često na našim cestama. Polygon, indonezijski brend koji je u svojim krajevima stekao zavidnu...

Recenzije

Head Lagos II eMTB

20 799,96 HRK

25. Travnja 2022.

Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više...

Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Bianchi JAB 7500
Brend: Bianchi
Cijena: 9.995,00 kuna
Okvir: Bianchi JAB Alu 7000
Prednja vilica: Rock Shox Recon Silver 100mm
Kočnice: Shimano M505 hidr.
Prednji mjenjač: Shimano SLX
Zadnji mjenjač: Shimano XT 10 brz.
Ručice mjenjača: Shimano SLX
Pogon: Shimano SLX M552 42-32-24
Sjedalo: San Marco Ponza Power
Gume: Hutchinson Cobra AirLight 26x2.10
Obruči: Mach 1 Neo
Glavčine (nabe): Shimano M435
Težina: 0

Geometrija

Kut vilice (A): 71
Međuosovinski razmak (B): 1075
Dužina cijevi sjedala (C): 430
Kut cijevi sjedala (D): 73
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 570