www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
14. Kolovoza 2021.

Corratec Revolution Bow

Corratec Revolution Bow
16.499,99 kuna
23 fotografija

Ova jurilica nudi nesvakidašnji okvir i vrlo pristojnu cijenu

Proizvođač koji definitivno ima svoju priču i ne prati slijepo trendove niti kopira trenutnu biciklističku modu opet ima nešto zanimljivo za nas. Stoga smo iskoristili priliku provozati legendarni Bow dizajn u upečatljivoj zelenoj varijanti koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim. ‘‘Bow’’ kao luk (i strijela), na što nas nedvojbeno podsjeća, raspoloživ je u nekoliko varijanti opreme (ukupno 5). Baza je  Revo Bow okvir kreiran uz pomoć upuhivanja EPS-a u kalup kako bi se izbjegle pukotine i nevidljive rupice ispunjene zrakom koje negativno utječu na krutost. Tako dobiven okvir omogućuje ovaj zanimljivi dizajn bez bojazni od pucanja uz vrlo visok odnos mase i čvrstoće. ‘‘Bow’’ izgleda atraktivno i nesvakidašnje  uz gornju cijev koja iz profila djeluje tanko, ali je u stvari vrlo robusna i široka kada se pogleda odozgo. Detalji su izvanredni, poput gornjeg dijela cijevi sjedala ili izrade headtubea te se ne viđaju svaki dan.
bow1.JPG (114 KB)Nama su najzanimljiviji osnovni ‘‘zelembać’’ Revo Bow i nešto skuplji Revo Bow Elite, koji cijenama za demo modele od 14.849,99kn (Bow) tj. 18.479,99kn (Bow Elite) još uvijek spadaju u pristupačne kada govorimo o karboncima.
bow8.JPG (161 KB)I dok na Bow  dobivate Manitou Markhor vilicu i Sram SX mehaniku Elite dolazi opremljen RockShoxovom SID RL vilicom i Sramovom GX grupom pogona i mijenjača, obje u  verzijama 1x12 stupnjeva.  
bow23.JPG (158 KB)Što se tiče geometrije tu je situacija vanstandardna za tipičnu 29er XC jurilicu u M veličini. Imamo  napadački, agresivan  položaj i dugu gornju cijev (600mm), vrlo kratki stražnji krak vilice (425mm), i kuteve od 69° naprijed i 74° straga.
bow22.JPG (141 KB)Specifikacija je našla i svoju potvrdu u praksi na brdskim stazama. Prema očekivanjima bicikl je agilan i naglašeno upravljiv na singletrackovima dok iznimna krutost okvira zasigurno pomaže u preciznosti i  živosti. Bow vrlo rado prati želje vozača, ali treba biti na oprezu da se ne zaigrate. Mogao bi iznenaditi poskakivanjem stražnjeg kraja u stilu svakog ekstremno krutog XC-a. S obzirom kako dobro guta neravnine i koliko je teško iznenaditi prednji kraj kod visokog tempa vožnje omogućuje probijanje vlastitih granica, pa bi možda bilo mudro investirati odmah u Elite verziju s nešto jačim paketom opreme. Bilo bi šteta da se ovako dobar okvir ne iskoristi bez sputavanja. Iako će i osnovna verzija raditi na vrlo visokom nivou vrlo brzo bi moglo doći do želje za nadogradnjom ili barem za skidanjem još ponekog grama. Odlična izvedba za Bow!

NAJČITANIJE
Recenzije

Polygon Stratos 7 Disc Carbon

15 950,00 HRK

08. Svibnja 2022.

Vozili smo karbonac koji ne viđamo često na našim cestama. Polygon, indonezijski brend koji je u svojim krajevima stekao zavidnu...

Recenzije

Head Lagos II eMTB

20 799,96 HRK

25. Travnja 2022.

Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više...

Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Corratec Revolution Bow
Brend: Corratec
Cijena: 16.499,99 kuna
Okvir: Revo Bow EPS Carbon
Prednja vilica: Manitou Markhor 29“ 100mm
Kočnice: Magura MT4, 180/160mm rotori
Zadnji mjenjač: Sram SX Eagle 12st.
Ručice mjenjača: Sram SX Eagle
Pogon: Sram SX Eagle DUB 32T
Sjedalo: Selle Italia X
Gume: Schwalbe Nobby Nic 29x2.25’’
Obruči: ZZYZX Cross Attack 29
Glavčine (nabe): ZZYZX Cross Attack 29

Geometrija

Kut vilice (A): 69
Međuosovinski razmak (B): 1106
Dužina cijevi sjedala (C): 440
Kut cijevi sjedala (D): 74
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 600
Udaljenost od BB-a do stražnje osovine (F): 425
Veličina bicikla: M