www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
26. Veljače 2013.

Cube REACTION GTC SLT 29er 2013

Cube REACTION GTC SLT 29er 2013
18.499,00 kuna
7 fotografija

Sudeći prema biciklu kojeg smo dobili na test iz Keindl sporta, Cube se izgleda odlično pripremio za iduću sezonu. Cube Reaction Gtc Slt je 29-inčni hardtail visokog nivoa opreme, karbonskog monocoque okvira i cijene od 18,499 kuna. U Cubeovom katalogu  postoji šest Reaction 29er modela, a cijena im počinje od 12,399 kuna. Naš testni Reaction Gtc Slt najjači je model u seriji, opremljen kompletnom XT grupom, pa ne zaslužuje ništa manje od XC testnog poligona u jaskanskoj šumi Gović gdje se održavaju utrke nacionalnog prvenstva. 

Cube REACTION GTC SLT 29er 2013 slika 1

Reaction GTC, kao i ostali modeli iz serije, koristi Cubeovu Agile Ride geometriju specifičnu po niskom težištu, spuštenom volanu, prilagođenom offsetu vilice i kratkom kraku zadnje vilice. Sve nabrojano trebalo bi omogućiti biciklu da zadrži prednosti 29-inčnih kotača uz okretnost koju imaju 26-ice. GTC-ov okvir izrađen je Twin Mold Monocoque tehnologijom, a odlikuje se predimenzioniranim konusnim head tubeom i pressfit BB-om za maksimalnu lateralnu čvrstoću. Zanimljivost je Active Brake Cooling krilce koje usmjerava strujanje zraka direktno na kočioni disk i hladi ga za bolje rezultate pri kočenju. O XT desetbrzinskoj grupi i mjenjačima ne treba trošiti previše riječi, a tu su i kočnice iz iste grupe. Spomenimo još zračnu Rock Shox Sid RL vilicu sa 100 milimetara hoda, Motion Control tehnologijom te zaključavanjem hoda na volanu. Svi uvjeti za bicikl maksimalnog potencijala su tu, pa upregnimo Racing Ralph gume do granica njihovih izdržljivosti!
Po osmijehu našeg testnog vozača naslućujemo da je Reaction GTC Slt naklonjen trkačima. Šalu na stranu, već pri pogledu na statičan bicikl, vidljiva je dinamika u dizajnu i da će spušteni volan te skraćeni zadnji kraj imati utjecaja na upravljivost. Netipično za jednu 29-ku GTC je kompaktan i vrlo lagan, a visina pogonske osovine ostala je ista kao i na 26-inčnim modelima. Ovo ima za posljedicu iznimnu upravljivost, a tu je i eksplozivnost kao rezultat male mase (10.74 kg) i brzih XT komponenti. Naš vozač uspio ga je potjerati iznimno brzo kao rijetko koji hardtail sa staze. Doprinos odličnim vremenima su sigurno dale i XT kočnice, koje osim snage, briljiraju osjećajem kontrole i preciznošću. Lagana Rock Shox Sid vilica prilagođenog offseta (pomak osi) i vrhunskih performansi savršeno se uklopila, pa je krajnji rezultat rijetko viđeni spoj ubrzanja i preciznosti prednjeg kraja.

Želite li ultra brz bicikl bez slabe točke, a ne želite potrošiti cijelo bogatstvo, onda je Cube Reaction Gtc Slt 29er rješenje za vas. Ukupna masa od 10.74 kilograma, karbonski okvir, kompletna XT grupa i Rock Shox Sid neće dozvoliti gubitak dragocjenih stotinki na stazi, a ne zaboravimo Cubeovu Agile Ride geometriju, koja čini ovu 29-ku okretnu poput najboljih 26-ica. Ako u obzir uzmemo cijenu za ovaj paket performansi, onda govorimo o odličnoj prilici.

 

Cube REACTION GTC SLT 29er 2013 slika 2

Cube REACTION GTC SLT 29er 2013

Cube je oduvijek imao stila. Iznimka nije niti Cube Reaction GTC SLT 29. Atraktivan i pomalo „šminkerski“ dizajn već na prvi pogled otkriva njegovu sportsku „narav“ koja „potpomognuta“ kvalitetnom Shimano XT opremom i RS Sid amortizerom dolazi do izražaja na stazi već u prvom krugu. Karbonska rama i 29“ kotači pokazali su se kao odlična kombinacija, a rama je dovoljno „čvrsta“ tako da nema nepotrebnog „piganja“ na usponima. RS Sid, pak, suvereno „upija“ sve neravnine i prepreke. Na biciklu se nije previše „šparalo“, a znanje i trud uloženi u njegov nastanak vidljivi su iz aviona. Baš smo se lepo družili!

NAJČITANIJE
Recenzije

Giant Talon E+ 3 29

15 299,99 HRK

19. Siječnja 2021.

Vizualna razlika između ''običnog'' i elektro bicikla već je neko vrijeme jako tanka, ali na primjeru Talona za 2021. godinu...

Recenzije

Nakamura Catch 7.8 2018

5 119,00 HRK

08. Srpnja 2018.

Najopremljenija Nakamura u trenutnom katalogu Intersporta cijenom je još uvijek u vrlo razumnom području, a povremeno se, kao što...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Cube REACTION GTC SLT 29er 2013
Brend: Cube
Cijena: 18.499,00 kuna
Okvir: GTC Twin Mold Monocoque
Prednja vilica: Rock Shox SID RL 29
Kočnice: Shimano XT180/160mm
Prednji mjenjač: Shimano XT
Zadnji mjenjač: Shimano XT Shadow 10 brz.
Ručice mjenjača: Shimano XT
Pogon: Shimano XT 42x32x24T
Sjedalo: Selle Italia X1
Gume: Schwalbe Racing Ralph Kevlar 2.25
Obruči: DT CSW MA 2.0
Glavčine (nabe): DT CSW
Težina: 10.74

Geometrija

Kut vilice (A): 70
Međuosovinski razmak (B): 1086
Dužina cijevi sjedala (C): 420
Kut cijevi sjedala (D): 73
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 564
Veličina bicikla: 16,5