www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
06. Svibnja 2013.

Trek Rumblefish elite al 2013 Bicikl

Trek Rumblefish elite al 2013 Bicikl
22.999,00 kuna
15 fotografija

Do sada nismo imali priliku voziti Trekov Rumblefish, 120-milimetarski trail 29er opremljen Foxovim suspenzijama s DRCV tehnologijom. Rumblefish Elite je srednje opremljen model u seriji s cijenom od  22,999 kuna, a pažnju će za početak plijeniti efektnom završnom obradom okvira od poliranog aluminija. 

Trek Rumblefish elite al 2013 Bicikl slika 1

Trek Rumblefish elite al 2013 Bicikl slika 1

Za razliku od munjevitog Superflya 100 s kojim dijeli većinu tehnologije, Rumblefish bi se trebao moći suočiti s mnogo zahtjevnijim terenima. Iz tog ćemo razloga našu testnu skupinu odvesti u Istru, u potrazi za tehničkim singletrackovima i kamenim preprekama.
Na platformi najkvalitetnije Trekove aluminijske legure Alpha Platinum ukomponirane su sve dostupne tehnologije koje čine današnji high-end bicikl. I ovdje je svoje prste imao vizionar Gary Fisher čiji utjecaj vidimo po G2 geometriji i pomaku osi vilice u svrhu bolje upravljivosti. Već standardno kod jačih Trekova tu su E2 konusni steerer, Pressfit BB te ABP sistem odvajanja utjecaja kočenja na rad suspenzije. Foxovi amortizeri iz Evolution serije koriste dvije komore (DRCV - Dual Rate Control Valve) gdje prva komora brine za male, brze prepreke, a druga se otvara tek na velikim dropovima kada je potreban sav hod amortizera. Uz to, vozaču je ponuđena mogućnost odabira CTD (Climb, Trail , Descent) postavke ovisno o trenutnoj vrsti terena na kojoj se nalazi. Ovu tehnologiju na Rumblefishu pratit će Shimano SLX kočnice, SLX ručice i prednji te XT Shadow zadnji mjenjač s deset stupnjeva prijenosa. U skladu s ostatkom opreme istog proizvođača tu je M552 pogon, dok su kompletni kotači iz Trekove vlastite ponude. Radi se o Bontrager Duster obručima s Fisher control nabama i 29-3 gumama dimenzija 29 x 2.30 inča. Naša mjerenja pokazala su nešto višu masu bicikla od 13.76 kg, a bilo je vrijeme da u ovoj klasi standardno dođe silikonska zaštita okvira od udaraca lanca. 
Trim staza koja povezuje Rabac s Labinom, osim raznolike ponude prepreka i nekoliko dijelova koje treba prehodati, dala nam je uvid u sve što Rumblefish može ponuditi vozaču. Prvi dojam je nešto izduženiji položaj i raspored težine vozača bliže volanu, a širok volan naglašava upravljivost i okretnost potrebnu velikim kotačima. Rumblefish nije ultra lagan i eksplozivan poput 100 milimetarskih XC bicikala, ali je to izdašno nadoknadio dolaskom na veće kamene prepreke. Tu je već na domaćem terenu i u velikoj prednosti nad 26icama. Njegova najjača osobina je stabilnost i mirnoća na preprekama što može biti velika prednost jednom kada se naviknete na to. Prebacivanje mase i nagle promjene smjera ovdje su nadoknadile traktorska nezaustavljivost i sigurnost u svim prilikama. U kontekstu mase i eksplozivnosti isto tako ne možemo reći da je brzi penjač, ali će stići na vrh prvi ako je staza imalo zahtjevnija u smislu neravnina. Jednom kad Rumblefishem uhvatite ritam, ići ćete nezaustavljivo preko bilo koje staze, a što je staza zahtjevnija to će njegove prednosti biti izraženije. DRCV sistem duple komore favorizira velike dropove, pa će adrenalinski ovisnici, koji se vole povremeno odlijepiti od zemlje doći na svoje. 
Više nego po utrci sa štopericom, ovog 29er Treka cijenit ćete po sposobnosti da vas sigurno i zabavno preveze nepoznatim putevima s mnogim iznenađenjima. Velike kamene prepreke i skokovi samo će doprinijeti količini zabave, pa ćemo tako Rumblefish opisati kao odličnog univerzalca. Predstavlja odličnu alternativu između 100mm XC full suspensiona i all moutaina s većim hodovima. Niti cijena se ne čini velikom, ako uzmemo u obzir tehnologiju koju nudi i količinu zabave koju može priuštiti.

Trek Rumblefish elite al 2013 Bicikl slika 2

NAJČITANIJE
Recenzije

Marin Rift Zone 29 2

16 750,00 HRK

17. Svibnja 2021.

Marinov trail promišljenim okvirom dobacuje mnogo dalje nego to njegova cijena sugerira ;)

Recenzije

Giant Talon E+ 3 29

15 299,99 HRK

19. Siječnja 2021.

Vizualna razlika između ''običnog'' i elektro bicikla već je neko vrijeme jako tanka, ali na primjeru Talona za 2021. godinu...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Trek Rumblefish elite al 2013 Bicikl
Brend: Trek
Cijena: 22.999,00 kuna
Okvir: Alpha Platinum Aluminum
Prednja vilica: Fox Evolution 32 DRCV/CTD, 15QR, 120mm
Stražnji amortizer: Fox Evolution Float DRCV/CTD
Kočnice: Shimano Deore XT hidr.
Prednji mjenjač: Shimano Deore SLX
Zadnji mjenjač: Shimano Deore XT Shadow 10brz.
Ručice mjenjača: Shimano Deore SLX
Pogon: Shimano M552, 42/32/24
Sjedalo: Bontrager Evoke 2
Gume: Bontrager 29-3, Expert, 29x2.3”
Obruči: Bontrager Duster
Glavčine (nabe): Bontrager Fisher control 15/12mm
Težina: 13.76

Geometrija

Kut vilice (A): 69.8
Međuosovinski razmak (B): 1157
Dužina cijevi sjedala (C): 478
Kut cijevi sjedala (D): 72
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 605
Udaljenost od BB-a do stražnje osovine (F): 452
Veličina bicikla: 19